Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Ντουρμάζ και δεν είμαι καλά!

Ντουρμάζ και δεν είμαι καλά!

jimmy
Η περυσινή, κακή, πρώτη σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τον Τζίμι

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει στο blog του στα kokkina.gr για τον σεληνιασμένο Τζίμι Ντουρμάζ και τον απολαυστικό Κώστα Φορτούνη, ενώ στέκεται στις γραφικότητες των Λουτσέσκου και Καπετάνου.

Kόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε ηττηθεί και δεχθεί γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (παίζοντας με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο), ο Ολυμπιακός ήταν πειστικός και σοβαρός στα Πηγάδια, για αυτό και πέρασε με το εμφατικό 3-1 από την Ξάνθη. Παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε νωρίς στην επανάληψη κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν ξεκάθαρα ανώτερος πάνω στο χορτάρι, έχοντας μία γεμάτη παρουσία εντός αγωνιστικού χώρου. Κόντρα σε μία ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ολυμπιακό και τα δίνει όλα σε αυτά τα ματς, έχοντας κατά καιρούς και παίκτες, προπονητές και παράγοντες, με χρόνιο κόμπλεξ κατά των ερυθρόλευκων. Έτσι, λοιπόν, οι γραφικότητες των Λουτσέσκου και Καπετάνου ήταν αναμενόμενες. Η περίπτωση του Φλίσκα, ο οποίος έκανε ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος του Πάρντο και το οποίο “έπιασε” live η τηλεοπτική μετάδοση, είναι διαφορετική. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κυνηγήσει την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, που αποκάλεσε, εκτός των άλλων βρισιών, “κωλόμαυρο” τον Κολομβιανό.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ δείχνει σεληνιασμένος και σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση. Με την Skoda Ξάνθη έκανε το πιο μεστό παιχνίδι του από τη στιγμή που αποκτήθηκε. Εδώ και ένα χρόνο και κάτι, δηλαδή. Τα σημάδια ανάκαμψης μετά την άκρως αρνητική πρώτη του σεζόν στα ερυθρόλευκα (όπου δεν προσαρμόστηκε ποτέ, ενώ είχε να αντιμετωπίσει στην πορεία της αγωνιστικής χρονιάς και τρεις τραυματισμούς που τον πήγαν ακόμα πιο πίσω σε επίπεδο απόδοσης), είχαν φανεί από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Ο αποκλεισμός από τη λίστα του Champions League, τον σόκαρε, αλλά φαίνεται πως το πείσμα του υπερτερεί! Βλέπουμε έναν διαφορετικό Ντουρμάζ τη φετινή σεζόν. Σαν να είναι άλλος παίκτης. Σαν να έχει μπει κάποιος άλλος στα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ότι ισοφάρισε κιόλας την περυσινή παραγωγικότητά του στο Πρωτάθλημα, είναι το τελευταίο που μετράει (έχει, ήδη, 2 γκολ σε 4 αγώνες Super League, όσα πέτυχε πέρυσι σε 19 ματς). Ο Σουηδός εξτρέμ ήταν απολαυστικός στα Πηγάδια. Έτρεξε, πίεσε, οργάνωσε, διεμβόλισε, εκτέλεσε! Τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια, έχοντας μόνο θετική συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας. Αν έβαζε και το γκολ στο τέλος, στο ωραίο αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής και την εκπληκτική απόκρουση του Τσέναμο, θα τα είχαμε δει όλα από έναν παίκτη που αμφισβητήσαμε όλοι μας το προηγούμενο δωδεκάμηνο! Ντουρμάζ και δεν είμαι καλά, λοιπόν! Το γκολ που σημείωσε είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Βρήκε ελεύθερο πεδίο εκτός περιοχής, επιχείρησε την κούρσα και άνοιξε το σκορ με μία έξοχη φωτοβολίδα. Με το κακό του πόδι, το δεξί. Κέρδισε το ξεκάθαρο πέναλτι, παίζοντας το ένας εναντίον ενός, που τόσο μας έχει λείψει από τους εξτρέμ, ενώ είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ, πασάροντας με τη μία στον Ιντέγε, πριν ο τελευταίος βρει στη συνέχεια τον Φορτούνη. Το εύκολο είναι να επιρρίψουμε ευθύνες στον Μάρκο Σίλβα που προτίμησε τον Σεμπά αντί τον Ντουρμάζ στην ευρωπαϊκή λίστα. Σε αντίθετη περίπτωση θα λέγαμε πως μία καλοκαιρινή μεταγραφή και επένδυση αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Ας κάνουμε και λίγη αυτοκριτική γιατί όλο το καλοκαίρι ζητούσαμε και άλλον εξτρέμ και ο Ολυμπιακός απέκτησε δύο στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Και Σεμπά και Ερνάνι.

Ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε στην εντεκάδα μετά τη 2η αγωνιστική και στο δεύτερο ημίχρονο “γκάζωσε” για τα καλά, πιάνοντας σούπερ απόδοση. Δύο γκολ, έφτασε, ήδη, τα τέσσερα στο Πρωτάθλημα, ενώ στη φάση του 1-0 είναι αυτός που δίνει την πάσα στον Ντουρμάζ για να ξεκινήσει ο τελευταίος την εφόρμησή του. Εκμεταλλεύτηκε, σίγουρα, το γεγονός πως ο Ντομίνγκες είναι τραυματίας, αλλά από τον Ιούνιο ο προπονητής του Ολυμπιακού πίνει νερό στο όνομα του Κωστή. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έβγαλε φάσεις για γκολ, με τον Ιντέγε να χάνει πάλι σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Είναι χρήσιμος επιθετικός ο Νιγηριανός (μέτρησε μία ασίστ και δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες), ωστόσο πρέπει να αρχίσει και να σκοράρει. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός πως ο Φινμπόγκασον έχει να αγωνιστεί από την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο, στις 23 Αυγούστου. Άμεσα να ενεργοποιηθεί και ο Ισλανδός, ενώ στην εξίσωση υπάρχει και ο Πουλίδο. Ο Ερνάνι για τρίτο σερί ματς που αγωνίστηκε ως αλλαγή πέρασε απαρατήρητος. Ξέρει μπάλα ο Πορτογάλος, αλλά παρουσιάζει ένα ασόβαρο στυλ μέχρι στιγμής. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ντρίμπλα, ντρίμπλα, ντρίμπλα. Έχει πολλή δουλειά ο προπονητής με τον συμπατριώτη του, ο οποίος δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα, αλλά οφείλει και ο ίδιος να σοβαρευτεί πάνω στο χορτάρι.

Στην άμυνα, ο Ολυμπιακός δέχθηκε λίγες φάσεις, αν και έγιναν κάποια ατομικά λάθη από Ελαμπντελαουί, Μποτία και Μαζουακού. Μία-δύο καθαρές ευκαιρίες έκανε η Ξάνθη, με το σκορ στο 3-1. Οι ερυθρόλευκοι ισοφαρίστηκαν από το πουθενά στο 50′ λόγω του αβίαστου λάθους του Μποτία, ο οποίος αντί να διώξει την μπάλα με δύναμη και αποφασιστικότητα σε πλάγιο άουτ προ του Βασιλακάκη, πήγε με μεγάλη χαλαρότητα στη φάση και το πλήρωσε η ομάδα του με το γκολ που σημείωσε στην εξέλιξη ο Ντιμιτρόφ. Ήταν μία μακρινή μπαλιά του Γουάλας από την άμυνα της Ξάνθης και έπρεπε να την “καθαρίσει”. Ο Ισπανός ντεμπούταρε σε επίσημο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν μετά τον τραυματισμό του Ντα Κόστα, ο οποίος πάνω που βρίσκει τον πολύ καλό του εαυτό τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε από την αναμέτρηση στο 39ο λεπτό. Την ημέρα που ξημερώνει θα ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση του Μαροκινοπορτογάλου μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί και υπάρχει έντονη ανησυχία για τον τραυματισμό του.

Και κάτι τελευταίο για τη διαιτησία: αν μία ομάδα πρέπει να έχει παράπονα από τη διαιτησία αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Στο 20′ ο Ιντέγε βγήκε απέναντι από τον Τσέναμο και υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, αν και καλυπτόταν από την αντίπαλη άμυνα. Στο 6′ ο Μπαξεβανίδης πήγε να κόψει την μπάλα στον Ντουρμάζ, αλλά δεν παρατηρήθηκε καν με κίτρινη κάρτα. Ο Μπαξεβανίδης ήταν αυτός που ανέτρεψε τον Ντουρμάζ στο 64′ και δέχθηκε κίτρινη κάρτα για το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε. Ο Λουτσέσκου, μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, είπε μέσα σε ένα δίλεπτο δύο ή τρεις φορές για ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής Μήτσιος στην Ξάνθη στο 40′. Σε μία φάση όπου η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Μποτία (ή στη χειρότερη περίπτωση στο χέρι του Ισπανού, το οποίο είναι κολλημένο στο σώμα του), ο προκλητικός Ρουμάνος απαίτησε μέχρι και κόκκινη κάρτα! Για μία φάση στα αριστερά της μεγάλης περιοχής. Το τερμάτισε ο Ραζβάν Λουτσέτσκου. Όσο για τον Παντελή τον Καπετάνο, ξέρουμε ότι ο συγκεκριμένος έχει μεγάλο πρόβλημα με τον Ολυμπιακό. Στη φάση του πεντακάθαρου πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντουρμάζ στο δεύτερο ημίχρονο, χειροκρότησε ειρωνικά την απόφαση του ρέφερι και πήρε δικαιολογημένα κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Λίγο πιο μετά, σε μία φάση έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, γύρισε και είπε στον διαιτητή “… δείξε μου κάρτα. Βγάλε με” σαν να επιζητούσε την αποβολή του για να γίνει “σημαία” στα δήθεν αντικειμενικά sites της ντροπής. Ενώ όταν αντικαταστάθηκε, είπε χωρίς προφανή λόγο στον τέταρτο διαιτητή “… μπράβο, μπράβο”. Κάποιος, ας τον μαζέψει.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...