Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Νίκη δια πυρός και σιδήρου στην Χαλκίδα

Νίκη δια πυρός και σιδήρου στην Χαλκίδα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Κύμη, όμως το τρίποντο του Άξελ Τουπάν στα 17΄΄ πριν το τέλος, του έδωσε τη νίκη με 74-77.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, ευστοχώντας στις προσπάθειες που πήραν. Ο Ολυμπιακός, εκμεταλλεύτηκε την παρουσία των Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ και πήρε σκορ μέσα από το ζωγραφιστό. Από την πλευρά της η Κύμη, στηρίχτηκε, επιθετικά, στην τριάδα Μπολντς, Ουάσινγκτον και Χόρτον, οι οποίοι έδιναν λύσεις και διατηρούσαν μέσα στο παιχνίδι την ομάδα τους.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της Α΄ περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν πολλές επιθέσεις με το να σουτάρουν τρίποντα, τακτική που δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να είναι εύστοχοι και κατάφεραν να κλείσουν με προβάδισμα δύο πόντων (20-18) την περίοδο.

Το Β΄ δεκάλεπτο, ξεκίνησε με καλάθι και φάουλ του Μαραγκού, που έστειλε την Κύμη στο +5 (23-18). Ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 7-0 και πήρε εκ νέου το προβάδισμα (23-25). Όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Μπλατ ανέβαζαν και την ένταση στην άμυνα, κρατώντας χωρίς σκορ τον αντίπαλο. 5:50 πριν το ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν και με +8 (25-33). Η Κύμη αντέδρασε και με σερί 4-0, μείωσε στους  4 (29-33), όμως οι Πειραιώτες αυξάνοντας και πάλι την ταχύτητα δημιουργίας και εκτέλεσης, ξέφυγαν με +9 (30-39) με τα καλάθια των Τουπαν και Γκος.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Καστρίτη μέχρι την ανάπαυλα, ήταν να μειώσουν με το καλάθι του Στυλιανού, στους 7 πόντους.

Με την έναρξη της Γ΄ περιόδου, η Κύμη με τους Χόρτον και Ουάσινγκτον να ευστοχούν στις προσπάθειες που πήραν, μείωσε στους 2 (37-39). Το τρίποντο του Γκος έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό στο +5, προσωρινά όμως, καθώς οι γηπεδούχοι με νέο σερί 4-0, έφερε την απόσταση στον πόντο (42-41). Η είσοδος του Μάντζαρη στο παρκέ, βελτίωσε κάπως την εικόνα της ομάδας στην άμυνα, αλλά στην επίθεση, ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην έχει καλές επιλογές και ν’ αστοχεί.

2:25 πριν το τέλος της περιόδου, ο Σαγκς με προσωπική ενέργεια έβαλε μπροστά την ομάδα του, με 48-47. Ο Γκος απάντησε με καλάθι και φάουλ, όμως οι παίκτες του Καστρίτη με διαδοχικές καλές άμυνες και ευστοχία στην επίθεση, έτρεξαν σερί 7-0 και προηγήθηκαν με +5 (57-52), πριν ο Γκος με εύστοχο ζευγάρι βολών, διαμορφώσει το 57-54.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Στρέλνιεκς βρήκε ρυθμό και με πέντε σερί πόντους, έβαλε και πάλι μπροστά τους «ερυθρόλευκους». Στους πόντους του Λετονού προστέθηκε και το τρίποντο του Βεζένκοφ, που έδωσε νέο αέρα στον Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά, η Κύμη με τα καλάθια των Σαγκς, Ουάσινγκτον και Χόρτον παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής και 3:50 πριν το τέλος, έφερε, ξανά, το σκορ σε ισορροπία (68-68), με το τρίποντο του Ουάσινγκτον.

Ο Τουπάν είχε τον τελευταίο λόγο

Στον χρόνο που απέμενε, το ματς έγινε θρίλερ, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο, πόντο. Στα 56΄΄ πριν την λήξη, ο Πρίντεζης με ατομική προσπάθεια σκόραρε για το +2 του Ολυμπιακού (72-74). Ο Ουάσινγκτον απάντησε με δίποντο ισοφαρίζοντας εκ νέου. Την τελευταία λέξη όμως, την είπε ο Άξελ Τουπάν. Ο Πρίντεζης πόσταρε, τραβώντας δύο παίκτες επάνω του, έβγαλε στο τρίποντο για τον Στρέλνιεκς, ο Λετονός είδε τον ακροβολισμένο Τουπάν, ο οποιος με τρίποντο στα 17΄΄, έκανε το σκορ 74-77. Στον διαθέσιμο χρόνο, η Κύμη δεν βρήκε σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-39, 57-54, 74-77

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Η 11αδα του Μεντιλίμπαρ για Aston Villa

Τι 11αδα θα παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ; Περίπου 48 ώρες έχουν απομείνει πριν το μεγαλύτερο ματς ...