Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπλατ: «Δεν είναι ένα το… κλειδί»

Μπλατ: «Δεν είναι ένα το… κλειδί»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι, η ομάδα θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό, για να πάρει τη νίκη. 

«Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι με παράδοση και ελπίζω να είναι αντάξιο αυτής. Είναι ένα εκτός έδρας ματς στο οποίο ελπίζουμε να κερδίσουμε. Πρέπει να δώσουμε το καλύτερο, δεν είναι ένα το… κλειδί αλλά πολλά στοιχεία. Για 40 λεπτά πρέπει να είμαστε εκεί, την κάθε στιγμή. Να παίξουμε ομαδικά για να πάρουμε το διπλό». Είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού

Για το πρώτο του«αιώνιο» ντέρμπι: «Έχω παίξει πολλές φορές ενάντια σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Με έκανε μέρος της παράδοσης και της ιστορίας. Τώρα έχω την ευκαιρία σε ένα απευθείας match up, πιθανώς το καλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ. Θα είναι συναρπαστικό».

Για το καλύτερο πρόσωπο που δείχνει ο Ολυμπιακός στα εκτός έδρας ματς: «Δεν έχει να κάνει με την πίεση το ότι παίζουμε καλύτερα εκτός έδρας. Είχαμε ένα ατυχές παιχνίδι στην έδρα μας. Κατά τα άλλα θεωρώ ότι παίζουμε καλά».

Για τον Στρέλνιεκς: «Θα δούμε αύριο αν θα παίξει. Είναι μέρα με την μέρα και αμφίβολος».

Για τον Κιθ Λάνγκφορντ, με τον οποίον συνεργάστηκε στο παρελθόν: «Ξέρω καλά τον Λάνγκφορντ, είχαμε καλή εμπειρία και συνεργασία. Τρέφω σεβασμό για αυτόν. Αν θέλουν να παίξουν λιγότερο μαζί του, για εμένα είναι καλό. Έχει ποιότητα, όπως όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα μας. Είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

Για τους ΛεΝτέι και Γκος, που παίζουν για πρώτη χρονιά στην Ευρωλίγκα: «Νομίζω ότι οι καινούριοι παίκτες μας έχουν δείξει καλό πρόσωπο την πρώτη χρονιά τους στην Euroleague. Χρειάζονται χρόνο προσαρμογής για να αντιληφθούν το επίπεδο και την ποιότητα των αντιπάλων μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για το τι έχουν κάνει και την δουλειά τους».

Πως θα προετοιμάσει την ομάδα, πριν το ντέρμπι: «Είναι το πρώτο μου ντέρμπι, όχι όμως το πρώτο συνολικά. Έχω παίξει πολλά στην καριέρα μου σε άλλες χώρες, ομάδες και μέρη σε ανάλογη κρισιμότητα. Θα είμαι προετοιμασμένος να βοηθήσω την ομάδα μου, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι».

Πως σκοπεύει να χαλαρώσει ο ίδιος, πριν το παιχνίδι: «Δεν θα ήταν κακό να δω κάποια ταινία αλλά θα δουλέψω περισσότερο για το ματς».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός