Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Έχασε την κυνομαχία, τώρα να βρυχηθούν τα λιοντάρια!

Έχασε την κυνομαχία, τώρα να βρυχηθούν τα λιοντάρια!

✍️ O Βαλάντης Σιδέρης αναλύει την εκπληκτική σειρά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρ (2-2) 🔴⚪🏀

Όλο το ματς πήγαινε χέρι χέρι. Πραγματικά σκληρό παιχνίδι και δυνατές άμυνες σε δύσκολη έδρα. Το παιχνίδι χάθηκε από τη μια πλευρά στο τελευταίο 5λεπτο όταν ο κόουτς επέλεξε άμυνα με αλλαγές, η μπάλα πήγαινε χαμηλά στο miss match, ερχόταν βοήθεια και έσπαγε η μπάλα για ελεύθερα τρίποντα που μπήκαν όλα. Η Φενέρ είχε 50% στη γραμμή των 6,75 αν δεν κάνω λάθος. Δευτερευόντως, πλήρωσε η ομάδα τη χρησιμοποίηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και στα 4 ματς των Σλούκα, Βεζένκοφ, Παπανικολάου αφού Λάρι, Πίτερς δε βοήθησαν καθόλου και Κάναν είχε εκλάμψεις αλλά και πάλι ο χρόνος του ήταν περιορισμένος. Έβλεπες σήμερα πως δε μπορούσαν να ανταποκριθούν στο υψηλό τέμπο που επέβαλαν οι αντίπαλοι, οι οποίοι με εξαίρεση το 5, είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος και σε δύναμη. Επίσης η ομάδα είχε απ’ ότι πρόσεξα περισσότερα λάθη απ’ ότι ασίστ. Το ματς πήγε σχεδόν από την αρχή του σε ατομικές ενέργειες και σε κεντρικά και πλάγια σκριν, χωρίς να υλοποιείται ή καλύτερα να επιτρέπει η Φενέρ το σύνθετο off ball movement του Ολυμπιακού. Τρίτη πλέον στο ΣΕΦ σε ένα τρομερά δύσκολο παιχνίδι που θα πω σε αντίθεση με τη γνώμη πολλών, πως στη παρούσα φάση με τα υπάρχοντα δεδομένα, δίνω ένα ισχνό προβάδισμα στους Τούρκους. Στη μέχρι τώρα σειρά τα παιχνίδια είναι δίκαια ως προς το τελικό 2-2 αλλά και η διαιτησία με τα όποια λάθη της, δεν μπορώ να πω πως επηρέασε το αποτέλεσμα. Η ομάδα θα επιστρέψει στη βάση της, να ηρεμήσει και κυρίως να ξεκουραστεί. Αλλαγές στην προσέγγιση σε νομίζω να δούμε σε κάποια από τις δύο πλευρές. Το θέμα είναι σε τι αγωνιστική κατάσταση θα βρεθούν οι τρεις προαναφερθέντες και κατά πόσο το ΣΕΦ θα δημιουργήσει πίεση στην ομάδα στην απευκταία περίπτωση που οι Τούρκοι πάρουν ένα σοβαρό προβάδισμα.

Η αστοχία σε τέτοιο επίπεδο πληρώνεται και ο Ολυμπιακός με εξαίρεση τις βολές που ήταν ικανοποιητικός, έσπασε τα καλάθια. Ο Μακίσικ ήταν ασταμάτητος αλλά δεν έφτανε και θα πρέπει όπως ανέφερα να προσφέρουν όλοι. Και το game5 δύσκολα θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σκορ όμως η άμυνα δεν αρκεί. Τελευταίο και σημαντικότερο, είναι να προσέξουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα τόσο τα λάθη στο κατέβασμα της μπάλας και τις μεταβιβάσεις αλλά κυρίως τα επιθετικά φάουλ, είναι αδιανόητο ο κατά τα άλλα φιλότιμος Μπλακ, να πέφτει στη παγίδα του Γκούντουριτς και όχι απλά να χάνει επιθέσεις αλλά να δίνει βολές σε καταστάσεις που θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα. Καλή επιτυχία Ολυμπιακέ μου, είσαι η καλύτερη ομάδα και μένουν 40′ να το αποδείξεις και να πάμε παρέα σε ένα ακόμα Φ4!

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Μεγάλος Ολυμπιακός μέσα στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου υπερασπίστηκε το υπέρ του 3-2 από το «Γ. ...