Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Με Μπαρτσελονέτα στα ημιτελικά του Champions League!

Με Μπαρτσελονέτα στα ημιτελικά του Champions League!

Το πρώτο βήμα προς τον μεγάλο του ευρωπαϊκό στόχο έκανε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», παρουσία του Προέδρου της ομάδας Μιχάλη Κουντούρη, επικράτησαν με 6-5 της Σπαντάου, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του Final-8 του Champions League που διεξάγεται στην Γένοβα της Ιταλίας. Οι Πειραιώτες, που ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα απέναντι στην Γερμανική ομάδα και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίζουν τον νικητή του αγώνα Έγκερ – Μπαρτσελονέτα. Στο πλευρό των παικτών του Θοδωρή Βλάχου, ήταν περισσότεροι από 150 φίλαθλοι που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης και δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδούν, δίνοντας το δικό τους χρώμα στην πισίνα της Σκρόμπια. Ο ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (7/6), στις 20:00 (ΕΡΤ2).

Προβάδισμα από νωρίς

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός έδειξε αποφασισμένος να επιβεβαιώσει το ρόλο του απόλυτου φαβορί που τον ακολουθούσε πριν τον αγώνα. Το σκορ άνοιξε πολύ γρήγορα με τον Γιάννη Φουντούλη να σκοράρει από την περιφέρεια για το 1-0. Ο Αλέξανδρος Γούνας, μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω έκανε το 2-0. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Πάβιτς ήταν ανίκητος κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, πραγματοποιώντας μεγάλες επεμβάσεις και κρατώντας τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η διαφορά ανέβηκε στα τρία γκολ, με σκόρερ τον Γενηδουνιά από την περιφέρεια. Η Σπαντάου μείωσε, με τον ντέντοβιτς, σε 3-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Η διαφορά θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι Πειραιώτες ήταν πιο εύστοχοι στην επίθεση, ενώ είχαν και δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο αλλά και ένα χαμένο πέναλτι.

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί

Στην πρώτη επίθεση του τρίτου οκταλέπτου η διαφορά επανήλθε στα τρία τέρματα με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει από την θέση του φουνταριστού. Η Γερμανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και μείωσε αρχικά σε 4-3, για να ισοφαρίσει στη συνέχεια σε 4-4. Στο 00:14, ο Θρύλος ανέκτησε το προβάδισμα με τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, για το 5-4 οκτώ αγωνιστικά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του προημιτελικού.

Ο Έλληνας περιφερειακός ήταν αυτός που διαμόρφωσε και το 6-4, δίνοντας αέρα δυο γκολ στον Ολυμπιακό τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Οι δυο ομάδες έμειναν χωρίς σκορ για τρία λεπτά, η Σπαντάου μείωσε σε 6-5 στο τελευταίο λεπτό, δίνοντας δραματικό χαρακτήρα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Το 6-5 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Final-8. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ι Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με 3 τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 2-3, 1-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φοντούλης (περιφέρεια, 7:32), 2-0 Γούνας (π/π, 5:54).

2ο οκτάλεπτο: 3-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 6:39), 3-1 Ντέντοβιτς (κόντρα, 1:51).

3ο οκτάλεπτο: 4-1 Αργυρόπουλος (φουνταριστός, 7:45), 4-2 Κούπερς (π/π, 7:00), 4-3 Γιούνγκλινγ (π/π, 3:30), 4-4 Σταμ (π/π, 1:45), 5-4 Γενηδουνιάς (π/π, 00:14)

4ο οκτάλεπτο: 6-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 4:32), 6-5 Ντέντοβιτς (περιφέρεια, 00:56)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης. Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος.

Σπαντάου (Π. Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σαουνταντιέ, Γκίλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιένγλινγκ 1, Στρελέζκι, Ντέντοβιτς 2, Σταμ 1, Κούεπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο olympiacossfp.gr, μετά το τέλος του προημιτελικού με την Σπαντάου, τα εξής: «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πήραμε την πρόκριση. Περιμέναμε ένα παιχνίδι κλειστό και δύσκολο αλλά όχι τόσο πολύ. Η δικιά μας η απόδοση έδωσε την ευκαιρία στην Σπαντάου να μπει ξανά στο παιχνίδι και να διεκδικήσει χωρίς άγχος κάτι. Αυτή κατάσταση μας πίεσε και μας άγχωσε στο τέλος και ευτυχώς δεν το πληρώσαμε. καθώς το χειριστήκαμε με πιο καθαρό μυαλό στο τέλος. Τέλος καλό όλα καλά και τώρα έχουμε μπροστά μας τον ημιτελικό»
Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς δήλωσε από την πλευρά του στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά αυτό το περιμέναμε. Όλες οι ομάδες που έχουν έρθει το Final-8, είναι δυνατές και επικίνδυνες. Είναι το πρώτο παιχνίδι, ήμασταν καλύτεροι και στο τέλος πήραμε τη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό και περιμένουμε τώρα να μάθουμε τον αντίπαλο μας στο αυριανό ημιτελικό».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

Toυς πέντε από τους επτά συνολικά αντιπάλους που θα βρει στο δρόμο του στη φάση ...