Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μάντζαρης: “Ας πάμε στα νοκ άουτ κι ας μην παίζω καθόλου”

Μάντζαρης: “Ας πάμε στα νοκ άουτ κι ας μην παίζω καθόλου”

mantzaris

Πιστός στρατιώτης της Εθνικής ομάδας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης βάζει το ομαδικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Τι είπε ο γκαρντ του Ολυμπιακού για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έπαιξε για πρώτη φορά στο Ευρωμπάσκετ τόσα λεπτά (19 τον αριθμό), σκοράροντας και 4 πόντους στη νίκη επί της Ολλανδίας με 68-65 στο Ζάγκρεμπ.

“Δεν θα πούμε ότι ήταν ούτε κερδισμένη ούτε χαμένη η ημέρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάναμε το “πέντε στα πέντε”, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Και πέρυσι αυτό έγινε. Κοιτάμε τι γίνεται από εδώ και πέρα. Δεν είμαστε μηχανές, υπάρχει κούραση. Υπήρχε χαλάρωση, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να κερδίζεις τα παιχνίδια. Πρέπει να είσαι δίκαιος και για το άθλημα, εάν χάναμε θα περνούσε η Ολλανδία. Δεν κρατάμε τα κενά διαστήματα που είχαμε σε διάφορα ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο με τη Σλοβενία και τη Γεωργία το ματς πήγε κοντά. Δείξαμε χαρακτήρα, όμως, αυτό κρατάμε. Τον δείξαμε και κόντρα στην Κροατία, που ήμασταν για ώρα πίσω” δήλωσε αρχικά ο Βαγγέλης Μάντζαρης στον ΟΤΕ TV.

Για το ματς με το Βέλγιο, στη φάση των “16” του Ευρωμπάσκετ, ο διεθνής παίκτης τόνισε: “Δεν υπάρχει καμία ομάδα εύκολη ή δύσκολη. Ακόμα και με το Βέλγιο θα είναι δύσκολο το ματς. Εκεί θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στα νοκ άουτ μπορεί ο καθένας να κερδίσει οποιονδήποτε. Ειδικά στο Top 8, εάν πάμε εκεί πρώτα ο Θεός, είναι όλες οι ομάδες ίσες. Οι Ιταλοί μπορούν να σκοράρουν από παντού, οι Ισπανοί έχουν εξαιρετικές ομάδες. Δεν μπορείς να διαλέγεις σε αυτά τα ματς, πρέπει να είσαι έτοιμος”.

Για τον περιορισμένο ρόλο του στην Εθνική ομάδα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είπε: “Έχουμε πει από την αρχή φέτος πως ο ρόλος του προπονητή μας είναι δύσκολος. Έχει 12 παίκτες πρωταγωνιστές στις ομάδες τους και δεν γίνεται να τους χωρέσει όλους. Πρέπει να αποδεχτώ τον ρόλο μου όπως όλοι στην ομάδα και να βάλω το εγώ κάτω από το εμείς. Δεν λέω ότι δεν στενοχωριέμαι όταν δεν αγωνίζομαι, ή όταν δεν παίζω όσο θέλω. Σε όλους συμβαίνει. Καταλαβαίνω, όμως, τα δεδομένα και η χαρά για τις νίκες της Eθνικής, όπως και το κίνητρο για να γυρίσουμε στην Ελλάδα με μία διάκριση, είναι πιο μεγάλο από τη στενοχώρια. Προσπαθώ να βοηθάω όταν μου το ζητάει ο προπονητής μου και να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή”.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Μάντζαρη

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Στα οκτώ ...