Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Κλειδί της νίκης η άμυνα, είμαστε επηρεασμένοι ψυχολογικά»

«Κλειδί της νίκης η άμυνα, είμαστε επηρεασμένοι ψυχολογικά»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι η καλή άμυνα στο τέλος και οι σωστές επιλογές στην επίθεση ήταν τα στοιχεία που έδωσαν σήμερα τη νίκη στην ομάδα ενώ ανέφερε πως ακόμα οι παίκτες, είναι επηρεασμένοι ψυχολογικά από την απώλεια του Κυπέλλου. 

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή επιθετικά ομάδα. Με εξαίρεση την Β΄ περίοδο που δεχθήκαμε 28 πόντους, το παιχνίδι το ελέγξαμε από την καλή μας άμυνα. Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι δεν είχαμε σταθερότητα επιθετικά σε όλη την διάρκεια. Το κλειδί για τη νίκη σήμερα, ήταν η καλή μας άμυνα, ειδικά στο τέλος. Επίσης, βρήκαμε το σωστότερο τρόπο να σκοράρουμε στα κρίσιμα σημεία, με ελεύθερα σουτ και πολλά λέι-απ. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι. Είναι σημαντική αυτή η νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Περιμένω κι από άλλους παίκτες ν’ ανέβουν και να συνεισφέρουν περισσότερα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους για την προσθήκη του Μπόμπι Μπράουν. Είναι ένας παίκτης ο οποίος θα μας βοηθήσει». Είπε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για τον Σπανούλη που στα τελευταία παιχνίδια επιλέγει πιο πολύ την διείσδυση από το τρίποντο:

«Ο Σπανούλης είναι ένας παίκτης πολύπλευρος. Όταν πρέπει να σουτάρει, σουτάρει. Όταν βρίσκει διάδρομο, πηγαίνει προς το καλάθι, όταν κλείνει η άμυνα επάνω του, πασάρει. Σήμερα έδωσε εννιά ασίστ κι αν έμπαιναν κάποια αμαρκάριστα σουτ, θα ήταν πολλές παραπάνω. Είναι ο ηγέτης μας και δεν βγαίνουν τέτοιοι παίκτες συχνά».

Αν η ομάδα είναι ακόμα επηρεασμένη ψυχολογικά από την απώλεια του Κυπέλλου: 

«Είμαστε επηρεασμένοι και ψυχολογικά, κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι πνευματικά όπως είδατε μετά την απώλεια του Κυπέλλου. Κάποιοι ήταν πιο έτοιμοι. Όσο περνάει ο καιρός και δουλεύουμε στις προπονήσεις, θα μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι, στα παιχνίδια που ακολουθούν».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Η 11αδα του Μεντιλίμπαρ για Aston Villa

Τι 11αδα θα παρατάξει ο Μεντιλίμπαρ; Περίπου 48 ώρες έχουν απομείνει πριν το μεγαλύτερο ματς ...