Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Θυμήθηκε την Ατλέτικο ο Ρομπέρτο

Θυμήθηκε την Ατλέτικο ο Ρομπέρτο

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού συνέκρινε την Ατλέτικο πριν και μετά την έλευση του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, θυμήθηκε τα χρόνια που έπαιζε στην Ατλέτικο και πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα πριν έρθει στην ομάδα ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Goal.com» ο πορτιέρο του Ολυμπιακού:

«Οι εποχές που αντιμετώπιζες την Ρεάλ Μαδρίτης ή την Μπαρτσελόνα και ήξερες εξ’ αρχής ότι θα χάσεις, τελειώσανε. Ακόμα και αυτές που σκεφτόσουν να μην χάσεις με πολλά γκολ. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Η Ατλέτικο είναι ομάδα που πρέπει να την φοβάσαι. Όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατάφεραν να γίνουν η καλύτερη αμυντική μάδα και είναι πιο «φονικοί» στην επίθεση από ποτέ. Με αυτό στο μυαλό της, η ομάδα μπορεί να επιτεύξει ό,τι θέλει». Είπε αρχικά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε:

«Όταν έφυγα, ήρθε στην ομάδα ο Σιμεόνε. Ήταν ο μόνος που αναδιοργάνωσε την Ατλέτικο και ξεκίνησε να κερδίζει τίτλους. Πραγματικά θα ήθελα να βρίσκομαι σε αυτή την περίοδο, ειδικά για τον σεβασμό που απαιτείται. Όταν βρισκόμουν εκεί, η ομάδα είχε αρκετές δύσκολες στιγμές, αλλαγές προπονητών, σαιζόν με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα. Αλλά δεν διαλέγεις όταν βρίσκεσαι σ’ ένα μέρος και νιώθω περήφανος που ήμουν εκεί».

Για την επερχόμενη αναμέτρησης με την PSV, ο «κέρβερος» είπε:

«Δεν υπάρχει εύκολος νοκ-άουτ αγώνας στο Champions League. Μια ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες πιθανότητες. Πιστεύω πως η Ατλέτικο αισθάνεται καλύτερη ομάδα και είναι καλύτερη ομάδα. Όταν αισθάνονται έτσι, το δείχνουν και μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο να έχεις την πίεση του να είσαι το φαβορί. Είναι περισσότερο μειονέκτημα απ’ ότι πλεονέκτημα, αλλά πιστεύω πως η Ατλέτικο θα προκριθεί».

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...