Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Θα βγάλει ο Μίτσελ το κάρο απο τις λάσπες;

Θα βγάλει ο Μίτσελ το κάρο απο τις λάσπες;

Ο Βαλάντης Σιδέρης γράφει για την πρόσληψη του Μίτσελ για τη θέση του προπονητή και την ανάγκη να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.

Το όνομα αυτού, Μίτσελ Γκονζάλεζ. Ο Ολυμπιακός μετά την απόλυση Κορμπεράν κινήθηκε γρήγορα δεδομένων των συνθηκών και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον πρώην τεχνικό του μετά από μια περίοδο 7,5 ετών. Όπως το κάνουμε πάντα και λέμε τα πράγματα όπως είναι ακόμα κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, ο Μίτσελ δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Ολυμπιακού. Αν ήταν, θα αναλάμβανε και μετά την απομάκρυνση Μαρτίνς και δε θα επέλεγε τον άσημο Κορμπεράν. Ο Μίτσελ και τότε θα ερχόταν με την ίδια επιθυμία όπως και τώρα, ίσως και ευκολότερα αφού θα είχε μπροστά του και περισσότερο χρόνο να δουλέψει αλλά και ανοιχτή μεταγραφική περίοδο για προσθαφαιρέσεις παικτών.

Η διοίκηση της ομάδας λοιπόν μέσω των γραφείων μάνατζερ που συνεργάζεται, βολιδοσκόπησε τουλάχιστον 6 προπονητές και σε ορισμένους μάλιστα προχώρησε σε διαπραγματεύσεις (Μπλαν), ενώ από άλλους δέχθηκε άμεσα αρνητική απάντηση (Σετιέν, Σοόυσα, Μαρθελίνο, Γκράθια, Ζαρντίμ). Έτσι κατέληξε στην επιλογή του Ισπανού πρώην ποδοσφαιριστή της Ρέαλ η οποία φυσικά δεν είναι “κακή” αλλά δεν ήταν η προτεραιότητα.

Ο Μίτσελ επί των ερυθρόλευκων ημερών του, έχει να αντιπαραβάλλει τίτλους και σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές (οι μοναδικόι τίτλοι στην καριέρα του είναι τα δύο πρωταθλήματα και το ένα κύπελλο στη χώρα μας). Είναι μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα που ξέρει να επιβάλλεται στα αποδυτήρια και μπορεί να εμπνεύσει από τον Μαρσέλο μέχρι τον Βρουσάι, ενώ έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί την μεγάλη πίεση που αποπνέει ένας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός. Ξέρει τις απαιτήσεις της ομάδας και του κόσμου της.

Από την άλλη για όσους δε θυμούνται, η ομάδα δεν έπαιζε το ποδόσφαιρο που ήθελαν οι φιλαθλοί και η διοίκηση ενώ είχε μεγάλες αστάθειες. Ειδικότερα τη σεζόν 2014-15 ο Ολυμπιακός ήταν τρομερά προβλέψιμος, δεν είχε λύσεις σε μαζικές άμυνες, ενώ οι περισσότερες εκ των μεταγραφών που ήταν επιλογές του δεν απέδωσαν. Τότε λέγαμε ότι το διαζύγιό του με τον βοηθό του Βίκτορ ίσως έπαιξε το ρόλο του, άλλωστε ο Μίτσελ ποτέ δεν ήταν σε όλα τα στάδια των προπονήσεων και πάντα είχε πιο επικαλυπτικό ρόλο σε αντίθεση με τα παιχνίδια που έδινε όλο του τον εαυτό (η ομάδα τότε ήταν στο -1 τον Ιανουάριο του 15 και στην Ευρώπη με 9 βαθμούς στο Τσάμπιονς λιγκ βγήκε εύκολα στο Γιουρόπα έναντι της Μάλμε, κατάσταση πολύ καλύτερη σαφώς από την φετινή). Επιπλέον μετά την αποχώρησή του από τον Πειραιά δεν στέριωσε πουθενά και μάλιστα με την Χετάφε είχε οικτρό απολογισμό πέρυσι με 1 ισοπαλία και 7 ήττες σε 8 αγώνες.

Είναι λοιπόν ο Μίτσελ λύση ανάγκης για τον Ολυμπιακό; Και ναι και όχι, αναλόγως πως θες να το δεις. Οι επιλογές στις 20/9 μετά από δύο αλλαγές στον πάγκο, -7 στο πρωτάθλημα, 0 βαθμούς στο Γιουρόπα και ρόστερ 40+ παικτών, σίγουρα δεν αποτελούν δέλεαρ για πολλούς προπονητές. Αν λοιπόν λάβουμε υπόψιν μας αποκλειστικά το γεγονός ότι στη σειρά των στόχων του Ολυμπιακού ο Ισπανός ήταν χαμηλά τότε ναι, οι ερυθρόλευκοι συμβιβάστηκαν και έκλεισαν γρήγορα έναν προπονητή ώστε να έχει και λίγο χρόνο τώρα στη διακοπή να δουλέψει με τους μη διεθνείς παίκτες. Αν όμως συνυπολογίσουμε τα συνολικά πεπραγμένα του με την ομάδα κατά την προηγούμενη θητεία του καθώς και το αθλητικό στάτους του, τότε μπορεί να πεις ότι είναι μια σοβαρή λύση και ίσως η βέλτιστη δεδομένων των συνθηκών και της κατάστασης στο λιμάνι.

Θα καταφέρει λοιπόν ο Μίτσελ να βγάλει το κάρο από τις λάσπες; Το πιστεύουμε και τον στηρίζουμε με την ελπίδα να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που πρέπει και του αξίζει. Ας έχουμε υπομονή όλοι μας, να του δώσουμε το χρόνο να δουλέψει απερίσπαστος και να του ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία!

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Μεντιλίμπαρ: «Όσοι παίκτες επιλέξαμε, τα έδωσαν όλα στον αγώνα»

Τα όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ...