Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Η ΤΣΣΚΑ, ο Ντόρσεϊ και άλλα δεινά

Η ΤΣΣΚΑ, ο Ντόρσεϊ και άλλα δεινά

olympiacos csska dorsey

Ο Βαλάντης Σιδέρης γράφει για τον Τζόι Ντόρσεϊ και το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό που έχει γίνει πλέον viral, ενώ κάνει μια πρώτη εισαγωγή για το πολύ δύσκολο ματς της Παρασκευής κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Και ξαφνικά παντού Ντόρσεϊ! Φεύγει ο Αμερικάνος από τη Γαλατά… Φαβορί ο Ολυμπιακός να τον κάνει δικό του! Τράμπες και άλλα πολλά! Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η ομάδα έχοντας κάποιες ποιοτικές εξάρσεις, δεν “πατάει” καλά, έχοντας παράλληλα μια σειρά από ιδιαίτερα κρίσιμα παιχνίδια, με πρώτη αποστολή να αντιμετωπίσει την Παρασκευή την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, στο ίσως δυσκολότερο παιχνίδι του φέτος στην Ευρώπη.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια και τα πράγματα είναι απλά. Ο Ολυμπιακός φυσικά και κοιτάζει όλο αυτό το διάστημα για ξένο ψηλό. Το γεγονός ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε το αντίθετο έχει να κάνει καθαρά με εσωτερικούς λόγους προσανατολισμού παικτών και ΜΜΕ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και όχι πέραν αυτών. Θα ήταν αφελές εκ μέρους του αν δεν έψαχνε για αντικαταστάτη του Τζέημς αφού είναι ηλίου φαεινότερο πως οι Μιλουτίνοφ και Αγραβάνης, δεν αρκούν. Αν αρκούσαν δε θα ερχόταν ούτε ο Τζέημς. Το λάθος όμως της συγκεκριμένης επιλογής θα πρέπει να διορθωθεί και όχι να ανανεωθεί και δυστυχώς οι επιλογές των ψηλών στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Στην Αμερική υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όμως η απειρία των από κει νεαρών (επί το πλείστον) παικτών αποτελεί εμπόδιο.

Εδώ έρχεται ο γνωστός μας Τζόι Ντόρσεϊ. Είναι γνωστό ότι τα έχει “σπάσει” με τον Αταμάν όσο και με το σύλλογο. Όχι τώρα αλλά εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ειδικότερα μετά το κωμικοτραγικό περιστατικό με το post του παίκτη όταν κατηγουρούσε δημόσια το τουρκικό club μέσα από το νοσοκομείο, όλοι θα περίμεναν την αποδέσμευσή του κακήν κακώς την επόμενη μέρα. Κι όμως παρέμεινε. Αφού δεν έφυγε τότε, θα φύγει τώρα; Κατά τη γνώμη μου δύσκολο και με δεδομένο πως η προθεσμία για προσθήκη παικτών στο Eurocup έχει εκπνεύσει, οπότε δεν τίθεται θέμα όποιας αντικατάστασης.

Αν θεωρήσουμε πως ο Ντόρσεϊ θα ήταν διαθέσιμος, πρέπει ο Ολυμπιακός να κινηθεί για την απόκτησή του έχοντας στο μυαλό μας τον προβληματικό χαρακτήρα του που τον οδήγησε πολλάκις στην πόρτα της εξόδου από σοβαρούς και επαγγελματικούς συλλόγους, μεταξύ των οποίων και οι Πειραιώτες;

Ναι. Ο Ντόρσεϊ είναι ένας παίκτης με χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν αντίστοιχα πουθενά στον κόσμο, μιλώντας φυσικά για παίκτες που είναι ελεύθεροι ή θα μπορούσαν να αποδεσμευθούν για να αγκυροβολήσουν στο λιμάνι. Θα ερχόταν για μόλις 4 μήνες αφού από το καλοκαίρι επιστρέφει με το καλό ο Γιανγκ (ακόμα να ανανεωθεί ο Χάντερ;) και το ρίσκο είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με το ενδεχόμενο να μείνουν οι ερυθρόλευκοι με τους υπάρχοντες ψηλούς. Επιπλέον, όσο κι αν εξάγουμε την αυστηρότητα του Σφαιρόπουλου ως ιδιότητα, ο Έλληνας κόουτς είναι αρκετά πιο διαλλακτικός από τον Ίβκοβιτς για παράδειγμα, που δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του, θεωρώ οπότε πως θα μπορούσε να διαχειριστεί τις όποιες ιδιορρυθμίες εμφανιστούν, αν εμφανιστούν. Περισσότερα δε χρειάζεται να γράψουμε και να πούμε αφού μιλάμε για υποθετικά ακόμη σενάρια.

Πάμε στα ρεαλιστικά. Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός (3-3) φιλοξενείται από την ΤΣΣΚΑ (4-2), σ’ ένα παιχνίδι που όλα είναι εναντίον του. Αθηναίου και Αγραβάνης δύσκολα θα αγωνιστούν ενώ ο Μιλουτίνοφ θα έχει πρόβλημα να ματσάρει απέναντι στους Χάινς και Φρίλαντ. Η εμφάνιση των ερυθρόλευκων κόντρα στον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα αλλά και το πρώτο ημίχρονο με τη Χίμκι, δε δημιουργεί πολλά περιθώρια αισιοδοξίας όμως όταν αυτή η ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, συνήθως ανταποκρίνεται. Το αν χάσει δε σημαίνει πολλά, αν χάσει όμως με μεγάλη διαφορά τότε πιθανόν να δημιουργηθούν εκ νέου κλυδωνισμοί σε μια περίοδο που αναζητείται ηρεμία και ψυχολογία.

Η δύναμη των Ρώσων είναι επιθετικά η περιφέρειά τους όσο και η μεγάλη τους αδυναμία από την απέναντι πλευρά του παρκέ. Όσο καταφέρνουν οι Πειραώτες να περιορίσουν τους Ντε Κολό, Τεόντοσιτς, Χίγκινς και Τζάκσον(θυμάστε τι ζημιές έχει κάνει στο παρελθόν ο Αμερικάνος), σημαδεύοντας ιδιαίτερα τον Σέρβο στην επίθεση, τότε θα έχουν τύχη. Σημείο κλειδί είναι και η το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή του Χάντερ στο παιχνίδι και η μη φθορά του με φάουλ για παράδειγμα αφού όπως γράψαμε παραπάνω, δύσκολα θα ανταποκριθεί στην άμυνα ο έτερος σέντερ. Κάτι τελευταίο… Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι ισχυρός πυλώνας στο ερυθρόλευκο οικοδόμημα και φυσικά με παρόν και μέλλον στην ομάδα, ωστόσο δεν είναι σε καλή κατάσταση και μια μεγαλύτερη παρουσία του εξαιρετικού αυτήν την περίοδο Χάκετ ακόμα και από την αρχή του αγώνα, δεν θα ήταν ντροπή για κανέναν.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Μετά τον Ντόρσεϊ ποιος;

Το αναμενόμενο λοιπόν έγινε πράξη. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ φαίνεται να ενημέρωσε την ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι ...