Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Επιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο. 17η νίκη στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες, που έφτασαν τους 54 βαθμούς και αύξησαν στο +6 την απόσταση από τον δεύτερο Πανιώνιο.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με διάθεση να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ. Στο 12ο λεπτό ο Φορτούνης έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Γκορμπούνοφ. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους και στο 20΄ έγιναν και πάλι απειλητικοί, όταν ο Ντε Λα Μπέγια έβγαλε την σέντρα από τ’ αριστερά, Μάριν και Ανδρούτσος κινήθηκαν προς την πορεία της μπάλας, αλλά κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να της δώσει πορεία προς το τέρμα.

«Σφυροκόπημα» και 1-0

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ, αλλά την τελική προσπάθεια τα χαλούσαν. Στο 33΄, ο Φορτούνης μετά από την σέντρα του Ανδρούτσου, πλάσαρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ανδρούτσος δεν κατάφερε ν’ αξιοποιήσει την εξαιρετική πάσα του Μαρίν και να νικήσει τον  Γκορμπούνοφ στο τετ-α-τετ.

Ό,τι δεν κατάφεραν στις προηγούμενες περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι», το πέτυχε στο 36ο λεπτό ο Ντα Κόστα. Ο Φορτούνης έκανε την σέντρα από τ’ αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντα Κόστα μ’ ένα εντυπωσιακό άλμα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι την λήξη του Α΄ ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και διατηρώντας απλά την κατοχή της μπάλας, κατάφερε να πάει με το προβάδισμα στ’ αποδυτήρια.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ατρόμητος ήταν πιο δραστήριος και ταυτόχρονα πιο απειλητικός. Αρκετές ήταν οι φορές που οι παίκτες του Σα Πίντο έφυγαν στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, αλλά τα τελειώματά τους είτε σταματούσαν επάνω στον Λεάλι, είτε πάνω στους οπισθοφύλακες του Ολυμπιακού που προλάβαιναν να καλύψουν.

Στο 60ο λεπτό, ο Βασίλης Βούζας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, στην θέση του Τσόρι, και δύο λεπτά αργότερα ο Ιρανός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Φορτούνης έκανε την σέντρα από τα δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ανσαριφάρντ πρόλαβε τον Φυτανίδη και με προβολή παραβίασε για δεύτερη φορά την αντίπαλη εστία.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα, αλλά την μεγάλη ευκαιρία την κατέγραψε ο Ατρόμητος στο 73. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα επίθεση, ο Ντιγκινί με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Ντάουντα, ο οποίος θέλησε να κρεμάσει τον Λεάλι, με τον Ιταλό πορτιέρο όμως να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και να την στέλνει κόρνερ.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, όμως ο Ανδρούτσος απώλεσε μεγάλη ευκαιρία στο 81΄. Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Ελιουνούσι δεν κατάφερε να πλασάρει σε πρώτο χρόνο, αλλά η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο ο οποίος με ανυπεράσπιστη εστία δεν κατάφερε να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα στο σημείο που ήταν πεσμένος ο Γκορμπούνοφ, με αποτέλεσμα το 2-0 να διατηρηθεί μέχρι τέλους.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...