Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ελλάδα – Λιθουανία 67-62

Ελλάδα – Λιθουανία 67-62

print
Ελλάδα – Λιθουανία 67-62

Έπειτα από ένα κάκιστο από πλευράς ποιότητας και θεάματος παιχνίδι, η Εθνική Ελλάδας κέρδισε με 67-62 την Λιθουανία και ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά “Ακρόπολις”. Χτύπησε στο αριστερό φρύδι ο Σπανούλης.

Ο αγώνας:

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παρκέ, παίρνοντας εξ’ αρχής τα ηνία του παιχνιδιού. Η καλή άμυνα δεν επέτρεψε τους Λιθουανούς να εκμεταλλευτούν τον όγκο του Γιόνας Βαλανσιούνας κοντά στο καλάθι, αναγκάζοντάς τους να βγούνε στην περιφέρεια και να σουτάρουν υπό κακές προϋποθέσεις. Στην επίθεση οι Σπανούλης και Πρίντεζης έφταναν με ό,τι τρόπο ήθελαν μέχρι το αντίπαλο καλάθι, ανεβάζοντας την διαφορά στο +9 (12-3).

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν την άμυνά τους ανακόπτοντας τον ρυθμό των Ελλήνων παικτών. Στην επίθεση με συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ ανανέωναν τις κατοχές, πλησιάζοντας στον πόντο (16-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η παρουσία του Νίκου Ζήση στον «άσσο» συμμάζεψε το επιθετικό παιχνίδι της Εθνικής, που βρήκε σκορ μέσα από το ζωγραφιστό από τους Μπουρούση και Πρίντεζη. Η άμυνα όμως των παικτών του Φώτη Κατσικάρη δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο αποτελεσματική, γεγονός που επέτρεπε στους Λιθουανούς να σκοράρουν και να διατηρούνται σε απόσταση βολής.

Στα έξι εναπομείναντα λεπτά μέχρι το ημίχρονο παίχτηκε κακό μπάσκετ. Οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν συγκέντρωση στο παιχνίδι τους, υπέπεσαν σε λάθη και αστόχησαν σε πολλά σουτ, κρατώντας στα χαμηλά τον δείκτη του σκορ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο κακό τέμπο. Τα ποσοστά ευστοχίας παρέμειναν στον… πάτο, οι σωστές συνεργασίες ήταν μετρημένες και τα καλάθια έμπαιναν μετά από πολύ κόπο.

Πρίντεζης-Σλούκας «σφράγισαν» τη νίκη

Στην τελευταία περίοδο η «επίσημη αγαπημένη» ανέβασε την απόδοσή της στην άμυνα, κρατώντας μακριά από το καλάθι τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας. Στην επίθεση Σλούκας και Πρίντεζης σήκωσαν το βάρος, δίνοντας αέρα 11 πόντων στην ομάδα (63-52), τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη.

Παρ’ όλα αυτά οι Λιθουανοί δεν πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη κι επέστρεψαν στο ματς με τα συνεχόμενα τρίποντα του Ματσιούλις. Δεν κατόρθωσαν όμως να πετύχουν την ολική ανατροπή, καθώς στα κρίσιμα σημεία οι Έλληνες διεθνείς αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικοί, φτάνοντας στη νίκη.

MVP:

Ο Κώστας Σλούκας έδωσε πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ έκανε κι εξαιρετική δουλειά στο οργανωτικό κομμάτι.

Διαιτητές: Γκόντας, Πηλοΐδης, Κορομηλάς.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-31, 49-46, 67-62.

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 8 (6ρ), Ζήσης 5, Σπανούλης 3, Καλάθης 9, Περπέρογλου 4, Σλούκας 7, Αντετοκούνμπο 10 (6ρ), Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Καλνιέτις, Γκαΐλιους 2, Ματσιούλις 15, Σεϊμπούτις 4, Καβαλιάουσκας 6, Γιανκούνας 7, Γιαβτόκας, Βαλαντσιούνας 13, Κουζμίνσκας 6, Μιλάκνις 5, Γκουντάιτις, Λεκαβίτσιους 4.

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Σφίξιμο ο Ρόμπερτς

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ένιωσε ένα σφίξιμο στον δεξί δικέφαλο και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ...