Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Βαριά ήττα και αποκλεισμός

Βαριά ήττα και αποκλεισμός

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Αταλάντα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έμεινε εκτός από το UEFA Europa League.

24.02.2022

Η ομάδα μας ρίσκαρε για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην Ιταλία, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι με δύο γκολ στις αντεπιθέσεις από τους Μέιλε (40’) και Μαλινόφσκι (66’) και άλλο ένα του τελευταίου με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έφτασαν στη νίκη με 3-0.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Λαλά και Ρέαμπτσιουκ τοποθετήθηκαν στα δύο άκρα με τους Εμβιλά, Μαντί Καμαρά στον άξονα και τους Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκουρού, Τικίνιο στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία της μεσαίας γραμμής από το πρώτο λεπτό και με τον ρυθμό που έδιναν οι φίλαθλοί του, έβγαιναν μπροστά κυνηγώντας το γκολ που θα μηδένιζε το προβάδισμα πρόκρισης. Ο Μαντί Καμαρά ήταν ο πρώτος που πλησίασε στο 1-0 με σουτ έξω από την περιοχή στο έβδομο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κοντά τις γραμμές τους και επεδίωκαν να βγουν στο ανοικτό γήπεδο, χωρίς να το καταφέρουν. Ο Βατσλίκ χρειάστηκε να επέμβει μόνο μία φορά τα πρώτα λεπτά σε εκτέλεση φάουλ του Μαλινόφσκι.

Μετά τα 20 λεπτά αγώνα οι Ιταλοί έκλεισαν τους διαδρόμους στον άξονα και κατάφεραν να ισορροπήσουν. Στο 40’ ο Μέιλε έφυγε στην αντεπίθεση, ο Λαλά πρόλαβε και έκοψε, αλλά στον βηματισμό πάνω δεν μπόρεσε να απομακρύνει, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να πλασάρει στην κίνηση και να ανοίξει το σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την είσοδο του Μασούρα, ο οποίος πήρε τη θέση του Σισέ. Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε ξανά δυνατά και στο 50’ είχε την πρώτη του τελική με την κεφαλιά του Τικίνιο. Στο 60’ ο Βαλμπουενά μπήκε αντί του Ονιεκουρού στη δεύτερη κίνηση του Πορτογάλου τεχνικού στο ματς.

Την ώρα που περίμεναν οι Βρουσάι και Ελ Αραμπί να μπουν στο παιχνίδι, η Αταλάντα «χτύπησε» για δεύτερη φορά στην αντεπίθεση με τον Μαλινόφσκι (66’). Ο Ουκρανός άσος πέτυχε και δεύτερο γκολ τρία λεπτά αργότερα με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (67’ Βρουσάι), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46’ Μασούρας), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (67’ Ελ Αραμπί), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Ονιεκουρού (60’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (74’ Φαντιγκά).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Η συνέντευξη Τύπου ενόψει Αταλάντα

Οι δηλώσεις των Πέδρο Μαρτίνς και Τόμας Βατσλίκ στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με ...