Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ήττα και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό 64-70

Ήττα και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό 64-70

Ήττα για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της επίσημης σαιζόν.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής σαιζόν συνδυάστηκε με ήττα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε με 64-70 από τον Παναθηναϊκό στον προημιτελικό του κυπέλλου κι έμεινε εκτός συνέχειας διοργάνωσης.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι. Με σκληρή άμυνα υποχρέωσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να βγούνε στην περιφέρεια και να σουτάρουν τρίποντα, τακτική που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Στην επίθεση Πρίντεζης και Γιάνγκ παραβίασαν το αντίπαλο καλάθι μέσα από το ζωγραφιστό, ανεβάζοντας την διαφορά στο +6 (8-2), επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Σ’ εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν. Με διαδοχικές αποτελεσματικές άμυνες οδήγησαν τους «ερυθρόλευκους» σε λάθη, τα οποία μετέτρεψαν σε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, μειώνοντας στον έναν (7-8, 4:23 πριν το τέλος).

Στο χρόνο που απέμενε,  οι δύο μονομάχοι -εστιάζοντας κατά κόρον στην άμυνα- βρήκαν τον δρόμο προς το καλάθι μόνο από την γραμμή των βολών, εκμεταλλευόμενοι το μπόνους των φάουλ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι πρωταθλητές συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια και συγκέντρωση στην άμυνα, κράτησαν χαμηλά σε παραγωγικότητα τους «πράσινους». Στην επίθεση όμως, τα πράγματα δεν πήγαιναν, εξίσου, καλά για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι οποίοι σούταραν με πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, γεγονός που δεν τους επέτρεπε να «χτίσουν» διαφορά ασφαλείας στο σκορ.

Στα εναπομείναντα τέσσερα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα, το «τριφύλλι» εκμεταλλευόμενο τον όγκο του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στο χαμηλό ποστ, έτρεξε ένα γρήγορο σερί 7-0, περνώντας μπροστά στο σκορ. Η  επαναφορά του Πρίντεζη στο παρκέ έβαλε εκ νέου τους Πειραιώτες σε θέση οδηγού, όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις, επιθετικά, από τον Φελντέιν που αποκατέστησε ξανά την ισορροπία.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Οι δυνατές άμυνες οδηγούσαν σε συνεχόμενα φάουλ, ανακόπτοντας διαρκώς την ροή του παιχνιδιού, πράγμα που δεν βοηθούσε τους παίκτες να βρούνε τα πατήματά τους.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Σασα Τζόρτζεβιτς «χτυπώντας» διαρκώς κοντά από το καλάθι (οι Μιλουτίνοφ και Γιάνγκ είχαν φορτωθεί με φάουλ), κατάφεραν ν’ ανεβάσουν την διαφορά στο +5 (35-40). Το τρίποντο του Αθηναίου κατέβασε,  προσωρινά, την διαφορά σε απόσταση βολής, όμως οι «πράσινοι» κατάφεραν ν’ ανακτήσουν το προβάδισμα των πέντε πόντων.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και με το τρίποντο του Αγραβάνη στην εκπνοή, έφεραν το ματς στα ίσια (44-44).

«Νέκρωσε» για έξι λεπτά και το πλήρωσε

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Παναθηναϊκός πήρε βραχύ προβάδισμα με τρείς συνεχόμενους πόντους από τον Νικ Καλάθη. Ο Ολυμπιακός δεν είχε συνοχή και συγκέντρωση στο παιχνίδι του, εκδήλωνε ε επιθέσεις υπό κακές προϋποθέσεις, κατάσταση που διευκόλυνε το έργο της άμυνας των “πρασίνων”.

Επτά λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα στην επίθεση, έδωσαν τα ελεύθερα σουτ στον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα κι έδωσε «αέρα» οκτώ πόντων στην ομάδα του (44-52).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσπάθησαν ν’ ανακόψουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και να μαζέψουν την διαφορά, όμως τ’ αβίαστα λάθη στην επίθεση δεν τους βοήθησαν σε κάτι τέτοιο, αντίθετα έδωσαν την δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να πάρει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και να εκτοξεύσει την διαφορά στο +15 (44-59), 3:49 πριν τη λήξη.

Σ’ εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έκαναν μια έσχατη προσπάθεια ν’ ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως η απόσταση που έπρεπε να καλυφθεί ήταν μεγάλη και ο χρόνος λιγοστός. Οι πρωταθλητές πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να πάρουν τη νίκη, όμως οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν ψύχραιμα το υπέρ τους προβάδισμα και κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

MVP:

Αποτελεσματικός πίσω από τα 6,75 ο Έλληνας φόργουορντ.

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Βλαντο Γιάνκοβιτς. Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε τις λύσεις, επιθετικά, στον Παναθηναϊκό, βοηθώντας τον να χτίσει διαφορά ασφαλείας στην τελευταία περίοδο και να φτάσει μέχρι τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 6, Κούζμιτς 3.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός