Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ήττα για Ρεάλ

Ήττα για Ρεάλ

Τενερίφη-Ρεάλ Μαδρίτης 93-84.

Την ήττα στην έδρα της Τενερίφης με 93-84 γνώρισε η Ρεάλ Μαδρίτης, στο περιθώριο της 24ης αγωνιστικής της ACB.

Η «Βασίλισσα» θέλησε να αιφνιδιάσει την Τενερίφη επιβάλλοντας από το πρώτο λεπτό πολύ υψηλό ρυθμό, όμως οι γηπεδούχοι ανταποκρίθηκαν και διατηρήθηκαν σ’ επαφή με το σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν καθώς οι παίκτες του Τσους Βιδορέτα με την δυνατή τους άμυνα κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 33-18 που τους βοήθησε να κλείσουν με προβάδισμα 13 πόντων το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο δεν είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και δυσκολεύονταν να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους. Από την πλευρά της η Τενερίφη, έπαιζε με υπομονή στην επίθεση και σουτάροντας με πολύ υψηλά ποσοστά εντός παιδιάς, διατηρούσε την διαφορά σε διψήφιο.

Στην τελευταία περίοδο, η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 20 πόντους (83-63), 7:54 πριν το τέλος του ματς. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι Μαδριλένοι αντέδρασαν, αλλά τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το ματς και οδηγήθηκαν μοιραία στην ήττα.

Αυτή ήταν η 5η ήττα για τους Μερένχες στο φετινό πρωτάθλημα. Η προσοχή της Ρεάλ, στρέφεται πλέον στο επικείμενο ματς με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 56-43, 72-61, 93-84

Τενερίφη (Βιντορέτα): Λίντστρομ, Ριτσότι 19(3), Νιάνγκ, Σέκουλιτς 4, Χάνλεϊ 7, Άρκο 3, Ο’ Λέρι 4, Αμπρομάιτις 13(3), Τζόουνς 6, Μπεϊράν 16(4), Ουάιτ 7, Σαν Μιγκέλ 14(2)

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Εντούρ 1, Φερνάντεθ 5(1), Νοθιόνι 5, Ντόνσιτς 2, Ρέγιες 10, Ροδρίγκεζ 21(3), Κάρολ 8(2), Λίμα 10, Γιούλ 5, Τόμκινς 8, Ερναγκόμεθ 5, Τέιλορ 4(1)

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας: «Μπράβο στους παίκτες μου που δεν τα παράτησαν»

Στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος με όλες του τις δυνάμεις για ...