Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Άξια κορυφαίος ο Σφαιρόπουλος!

Άξια κορυφαίος ο Σφαιρόπουλος!

Giannis Sfairopoulos
Φανταστική πρώτη χρονιά από τον Έλληνα τεχνικό

Μια εκπληκτική χρονιά και μάλιστα στην “παρθενική” του εμφάνιση ως πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό, ολοκληρώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να αναδεικνύεται άξια και δίκαια ως ο κορυφαίος προπονητής της Basket league.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας, αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την σεζόν 2014-15, μετά την ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, προπονητές και αρχηγοί των ομάδων του Πρωταθλήματος.

Ο κ. Σφαιρόπουλος ήταν πρώτος στις προτιμήσεις τόσων των φιλάθλων με 2.024 ψήφους, όσο και των εκπροσωπών των ΜΜΕ, των συναδέλφων του, προπονητών και των αρχηγών των ομάδων. Η ανάδειξη των καλύτερων της Basket League ΣΚΡΑΤΣ έγινε σε ποσοστό 40% από τις ψήφους των φιλάθλων και των εκπροσώπων των ΜΜΕ και 60% των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων.

«Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των «ερυθρόλευκων» όταν πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα. Στην συνέχεια ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και πάνω από όλα εκείνο που μετράει είναι η ομαδική προσπάθεια του Ολυμπιακού. Έχω επισημάνει και στο παρελθόν ότι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και σε εκείνους ανήκουν τα εύσημα, γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο τίτλος του Καλύτερου Προπονητή του Πρωταθλήματος αυξάνει τις υποχρεώσεις μας εν όψει της νέας σεζόν. Πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ολυμπιακού».

«Η σημερινή τιμή, ωστόσο, δεν ανήκει μόνο σε μένα, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες μου, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια σε όλη την διάρκεια της σεζόν για να συμβάλλουν στην καλύτερη προετοιμασία της ομάδας», δήλωσε, επίσης, ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Μετά τον Ίβκοβιτς

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη περίοδο, αφού η ομάδα του προερχόταν από την απώλεια του στόχου του κυπέλλου και μια εκτός προγράμματος ήττα στο πρωτάθλημα από την ΑΕΝΚ Δημούλας που αποδείχτηκε μάλιστα η μοναδική του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Εκανε ντεμπούτο στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ και οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς και στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Ειδικότερα στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο 48χρονος Θεσσαλονικιός τεχνικός μέτρησε φέτος 30 νίκες σε 31 παιχνίδια αφού υπό τις οδηγίες του ο Ολυμπιακός έχασε μόνο στον 3ο αγώνα της ημιτελικής σειράς με τον Αρη (δεν είχε κοουτσάρει τους ερυθρόλευκους στο ματς του Ρεθύμνου εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας).

Στη διάρκεια της σεζόν που πέρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έσπασε το προσωπικό “φράγμα” των 100 νικών στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ως πρώτος προπονητής ενώ στην αρχή της επόμενης σεζόν, θα συμπληρώσει 200 ματς στην κατηγορία αφού ο τελευταίος τελικός κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν ο 196ος αγώνας του σε αυτήν.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής παρουσίας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν και η επίτευξη ενός ξεχωριστού ρεκόρ. Μέτρησε 26 συνεχόμενες νίκες πρωταθλήματος σημειώνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία των Πειραιωτών μετά από εκείνο που του Ντούσαν Ιβκοβιτς την περίοδο 2010-2011 με 31 συνεχόμενες νίκες σε κανονική περίοδο και πλέι οφ. Ολα αυτά ήταν αρκετά για να τον οδηγήσουν στην ανάδειξη του ως κορυφαίου προπονητή της περιόδου που πέρασε. Πρόκειται για τη 2η φορά στην οποία προπονητής του Ολυμπιακού κερδίζει αυτόν τον τίτλο, μετά τον Ντούσαν Ιβκοβιτς την περίοδο 2011-2012.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Το κόστος της αξιοπρέπειας και μια θέση στο λεωφορείο

Ο Βαλάντης Σιδέρης σχολιάζει και διερωτάται για την διαφαινόμενη μετακίνηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Παναθηναϊκό ...