Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Άλλο ένα βήμα προς το Final 8!

Άλλο ένα βήμα προς το Final 8!

Μια ακόμα πολύ μεγάλη νίκη, που τον φέρνει πιο κοντά στη Γένοβα, πήρε ο Ολυμπιακός. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού επιβλήθηκε, στο Παπαστράτειο, με 10-7 της OSC Βουδαπέστης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Champions League. Αυτή ήταν η 8η νίκη για τους «ερυθρόλευκους» που έφτασαν τους 25 βαθμούς και συνεχίζουν την εντυπωσιακή ευρωπαϊκή τους πορεία κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την πρώτη θέση του ομίλου και την πρόκριση στο Final 8, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Γένοβα. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας του και προσθέτοντας μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του έδειξε ότι είναι μια ομάδα για πολύ μεγάλα πράγματα και τη φετινή σεζόν.

Απόλυτος κυρίαρχος

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι. Ο Γιάννης Φουντούλης άνοιξε το σκορ από την περιφέρεια στο 6:03 για να διπλασιάσει τα γκολ των Πειραιωτών ο Αλέξανδρος Γούνας, με ένα ακόμα δυνατό σουτ. Ο Κώστας Μουρίκης ανέβασε την διαφορά στο συν τρία ενώ εννιά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της περιόδου ο Ομπράντοβιτς σκόραρε από τη θέση του φουνταριστού με εντυπωσιακό γύρισμα για το 4-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Ανώτερος, ακόμα πιο κοντά στην πρώτη θέση

Εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι ο Ολυμπιακός κράτησε τους Ούγγρους χωρίς γκολ για περισσότερο από δεκατέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Την ίδια ώρα ο Γενηδουνιάς ανέβασε τη διαφορά στα πέντε γκολ και ο Γιάννης Φουντούλης, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έγραψε το 6-0. Ο Ραντέλοβιτς μείωσε για το 6-1 αλλά ο Μανώλης Μυλωνάκης, εκμεταλλευόμενος τον παίκτη παραπάνω, επανέφερε τη διαφορά στο συν έξι. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Πάβιτς σταμάτησε την κόντρα των φιλοξενούμενων διατηρώντας το 7-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα και το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, ωστόσο η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν αμφισβητήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Ο Μουρίκης πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι για το 8-2 στο 4:47. Η OSC Βουδαπέστης πέτυχε δυο συνεχόμενα γκολ μειώνοντας σε 8-4 πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου αλλά ο Αλέξανδρος Γούνας ανέβασε ξανά τη διαφορά στα πέντε τέρματα, για το 9-4 στο 00:04. Ο Γιώργος Δερβίσης απάντησε στα γκολ των Ούγγρων και μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 10-6 στο 3:15 του 4ου οκταλέπτου. Το τελικό 10-7 σήμαινε την 8η νίκη του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Ά ομίλου. Φουντούλης, Μουρίκης και Γούνας πέτυχαν από δυο γκολ στην αναμέτρηση και ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 3-1, 2-3, 1-3

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια 6:03), 2-0 Γούνας (περιφέρεια 2:05), 3-0 Μουρίκης (φουνταριστός 1:07), 4-0 Ομπράντοβιτς (φουνταριστός 00:09).

2ο οκτάλεπτο: 5-0 Γενηδουνιάς (περριφέρεια 04:21), 6-0 Φουντούλης (περιφέρεια 3:02), 6-1 Ραντέλοβιτς (φουνταριστός 1:42), 7-1 Μυλωνάκης (π/π 1:07).

3ο οκτάλεπτο: 7-2 Έρντελι (πέναλτι 5:40), 8-2 Μουρίκης (φουνταριστός 4:47), 8-3 Σεμάν (1:41), 8-4 Ούμποβιτς (π/π 00:41), 9-4 Γούνας (π/π 00:04).

4ο οκτάλεπτο: 9-5 Έρντελι (φουνταριστός 6:09), 9-6 Γκορ-Νάγκι (π/π 4:51), 10-6 Δερβίσης (π/π 3:15), 10-7 Σεμάν (π/π 00:14).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης , Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

O.S.C. Βουδαπέστη: Μπιστριτσάνι, Τοτ, Γκορ-Νάγκι 1, Ραντέλοβιτς 1, Σάλαμον, Μπουριάν, Χέγκεντους, Σέμαν 2, Έρντελι 2, Γιούχαζ, Μπούντσουχ, Ούμποβιτς 1, Σβέντεσι.

Δηλώσεις

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είναι μια νίκη που θέλαμε να την κάνουμε και ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Είμαστε καλύτερη ομάδα από την OSC. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι με ένα 7-1 σκορ στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, δεν έδωσε κανένα περιθώριο στους Ούγγρους να πιστέψουν σε κάτι. Μετά έπαιξαν αυτοί πιο ελεύθερα, χαλαρώσαμε και εμείς, δεν διευρύνθηκε το σκορ και ήρθε το 10-7. Σημασία έχει η νίκη με μισό πολύ καλό παιχνίδι και συνεχιζουμε».

Ο Αλέξανδρος Γούνας δήλωσε στο osfp.gr : «Είναι πολύ σημαντική η νίκη. Παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα δυο οκτάλεπτα όπως συνήθως κάνουμε στην έδρα μας. Κοιτάμε το επόμενο ματς να κερδίσουμε και μετά να πάμε στα δύσκολα ματς που τυχαίνει να είναι στην έδρα μας και ένα στην Ρωσία ώστε να κατακτήσουμε την πρώη θέση που είναι και ο στόχος μας από δω και πέρα»..

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Ελ Αραμπί: «Στόχος οι όμιλοι του Champions League»

Αναχώρησε σήμερα το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού με προορισμό την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιήσει ...