Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Το “αντίο” του Πέτγουεϊ

Το “αντίο” του Πέτγουεϊ

Πετγουει

«Εκτιμώ όλη την αγάπη που εισέπραξα αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, εκτιμώ επίσης και το μίσος που με βοήθησε να συνεχίσω την σκληρή δουλειά. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι και φίλαθλοι είναι πιθανότατα οι πιο σκληροί στην Ευρώπη, αλλά μπορούν επίσης να δείξουν και πολύ αγάπη. Πάντα θα θυμάμαι αυτά τα χρόνια».

Με τα παραπάνω λόγια ο Μπρέντ Πέτγουεϊ αποχαιρέτισε την χώρα μας και τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικάνος φόργουορντ θα συνεχίσει την καριέρα του –όπως όλα δείχνουν- στην Ιταλία και την Σάσαρι. Εισέπραξε αγάπη, εισέπραξε και μίσος (όπως ισχυρίζεται). Βαριά κουβέντα το μίσος. Μήπως έχουμε παρεξηγήσει λίγο τις έννοιες; Άλλο είναι το μίσος και άλλο είναι η προνοητικότητα.

Ο Ολυμπιακός τον παρότρυνε να μπει στο χειρουργείο και να αποκαταστήσει μια και καλή την ζημιά που έχει υποστεί ο αριστερός του ώμος, για να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στο 100%. Ο παίκτης θεώρησε μια τέτοια επέμβαση περιττή ταλαιπωρία. Ο κάθε αθλητής –όπως και ο κάθε άνθρωπος- γνωρίζει τον εαυτό του καλύτερα από τον κάθε γιατρό.  Αυτός αποφασίζει τι θα κάνει με το σώμα του. Όταν καρφώνει την μπάλα με δύναμη στο καλάθι δεν αισθάνεται καμία ενόχληση. Στην πτώση στο παρκέ, στην διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, πάνω σ’ ένα δυνατό σκριν. Εκεί πως θ’ ανταποκριθεί ο εύθραυστος ώμος του;

Καλό είναι να μην εξετάζουμε τα πράγματα επιφανειακά. Ας είμαστε λίγο διορατικοί και φυσικά να ξεχωρίζουμε πότε κάποιος θέλει το καλό μας και πότε όχι.

Τα πάντα στην ζωή είναι επιλογές. Ο Μπρέντ έκανε την δική του. Εμείς του ευχόμαστε καλή συνέχεια και μακριά από τραυματισμούς.

O “Air Georgia” καρφώνει με δύναμη αποδεικνύοντας πως δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα με τον ώμο του.

Shoulder looks pretty good to me what do you think? #workout #summersessions #younglegs

A video posted by Brent Petway (@the_pet_way) on

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Περί της θέσης 4 του Ολυμπιακού  

O Γιώργος Π. Μποτζαρόπουλος γράφει για τη θέση 4 του Ολυμπιακού. Αναλύει τα δεδομένα, επιστρέφει ...