Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Τα ρέστα Μαρινάκη αλλά σε τι τραπέζι…

Τα ρέστα Μαρινάκη αλλά σε τι τραπέζι…

Ο Ολυμπιακός δεν θέλγει με την απόδοσή του, αυτό δεν αμφισβητείται. Έχουν γίνει πολλά λάθη οργανωτικά, στελέχωσης και γενικότερα κατάρτισης και υπηρέτησης ενός πλάνου το οποίο συνεχώς μεταλλασσόταν, επηρεασμένο από ενδογενείς και κυρίως εξωγενείς παράγοντες. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει αλλάξει 2 προπονητές και 2 αθλητικούς διευθυντές, πήρε 24 παίκτες εκ των οποίων έχουν ήδη φύγει 4 και αναμένονται κι άλλοι να αποχωρήσουν, ενώ έχει συμπληρώσει το όριο των δανεικών παικτών για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η ομάδα έχει 8 Πορτογάλους και 7 Έλληνες σε ρόστερ 35 παικτών(!).

Το κύπελλο τελείωσε νωρίς, η Ευρώπη παραμένει αλλά για πόσο ενώ στη super league μοιάζει σχεδόν απίθανο να πάρει το πρωτάθλημα, όχι διότι η απόσταση βαθμολογικά είναι μεγάλη αλλά διότι δε σε πείθει η ομάδα ότι μπορεί να πάρει τα πολλά ντέρμπι που ακολουθούν. Θα μου πεις, ποια ντέρμπι, εδώ δυσκολεύεται με τον ουραγό. Ο Μαρινάκης λοιπόν ο οποίος δεν είναι κανένας χαζός, κάθε άλλο, αντιλαμβάνεται ότι έχοντας ένα μέτριο προς κακό σύνολο, διότι ορισμένες μονάδες είναι καλές, έχοντας εχθρική διαιτησία κατ΄εξακολούθηση αλλά και προσκείμενη στους βασικούς του αντιπάλους, ποντάρει τα ρέστα του να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη που συνεχίζονται από εποχής Πέντρο Μαρτίνς και στα οποία φυσικά έχει σημαντικό αν όχι το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Φέρνει, φέρνει καραβιές παικτών πάλι, εισακούγοντας τον νέο του προπονητή και τεχνικό δντη αφού σχεδόν όλοι οι αποκτηθέντες, είχαν συνεργαστεί με τον Καρβαλιάλ παλαιότερα.

Ένα πράγμα κυρίως δε θέλει να συμβεί ο Μαρινάκης, να βγει ο Ολυμπιακός 4ος. Αφενός θα είναι μια από τις χειρότερες σεζόν στη νεότερη ιστορία της συλλόγου και ιστορικά ηθικό πλήγμα με ταφόπλακα τη μη συμμετοχή την επόμενη χρονιά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση εφόσον παράλληλα κατακτήσει ο Άρης το κύπελλο. Και αν, σε πρώτο άκουσμα φαντάζει δύσκολο να τερματίσουν τέταρτοι οι ερυθρόλευκοι, δείτε ποιοι είναι οι από πάνω, την ασυλία που πολλές φορές απολαμβάνουν αλλά και τις προσπάθειες ενίσχυσής τους στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να βγουν τουλάχιστον 2-3 από τις νέες μεταγραφές και να επανέλθουν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης παίκτες οι οποίοι στην παρούσα φάση παρουσιάζουν ντεφορμάρισμα και ιδιαίτερα χαμηλή ποιότητα και αντοχή, όπως για παράδειγμα οι Ποντένσε, Ροντινέι και Φορτούνης.

Δύσκολη και περίεργη χρονιά η φετινή και το έχουν καταλάβει στην πλατεία Αλεξάνδρας. Πολλές κιαι σοβαρές λάθος αποφάσεις μπορείς σίγουρα να τους αποδόσεις, αλλά δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις για αδιαφορία ή για τσιγκουνιά. Ο Ολυμπιακός φέτος ίσως έχει το μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος από μισθούς ποδοσφαιριστών που είχε ποτέ και δεν λαμβάνει τα ανάλογα έσοδα από συμμετοχή σε Τσάμπιονς λιγκ όπως παλαιότερα ή πωλήσεων εισιτηρίων για τους γνωστούς λόγους.

Να νικήσει το παρασκήνιο δε μπορεί, τουλάχιστον φέτος, να παίξει ο ίδιος επίσης, οπότε απλά προσπαθεί να στηρίξει έμπρακτα την επιλογή του Καρβαλιάλ. Αν η επιλογή του Πορτογάλου βέβαια είναι σωστή ή λάθος, αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα…

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Τρώγεται η περηφάνια;

Κοντεύει να γίνει συνήθειο. Χάνει ο Ολυμπιακός, χάνει πολύ, γυρνάει το ματς και εκεί που ...