Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ρομπέρτο και Τσόρι έδωσαν… πάσα ζωής

Ρομπέρτο και Τσόρι έδωσαν… πάσα ζωής

roberto_chori

Ρομπέρτο, Τσόρι και ο κ. Σ. Θεοδωρίδης μοίρασαν τρόφιμα και ρούχα στους πρόσφυγες συμμετέχοντας στο τεράστιο ανθρωπιστικό έργο του Ολυμπιακού.

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι πρόσφυγες που βρίσκουν καταφύγιο στις πύλες του λιμανιού του Πειραιά. Μέρα με τη μέρα ωστόσο μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η διάθεση του Ολυμπιακού γι’ αυτή την προσφορά ζωής προς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που αγγίζουν καθημερινά τα όριά τους.

Και την Πέμπτη, όπως κάθε μέρα άλλωστε, ο μεγαλύτερος ελληνικός Σύλλογος ήταν και πάλι εκεί. Παρών. Δίπλα σ’ αυτούς που τον έχουν ανάγκη. Δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε μια ξένη χώρα και με μεγάλη τους χαρά και ανακούφιση βλέπουν το χέρι του Ολυμπιακού απλωμένο προς το μέρος τους. Μάλιστα, ειδικά αυτό το απόγευμα ήταν πραγματικά ξεχωριστό για τους μικρότερους σε ηλικία πρόσφυγες.

Πέρα από τη δεδομένη καθημερινή προσφορά του Ολυμπιακού σε μερίδες φαγητού και είδη ρουχισμού, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μερικές πάσες με τους ποδοσφαιριστές του Θρύλου, Ρομπέρτο Χιμένεθ και Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ένα παιδί εξάλλου παραμένει πάντα παιδί. Ακόμα και όταν βρίσκεται τόσο μακριά από την πατρίδα του. Ακόμα και όταν αισθάνεται αβεβαιότητα για το αύριο.

Μια μπάλα είναι αρκετή για να τού φέρει το χαμόγελο στα χείλη. Να του υπενθυμίσει τη «γεύση» από τη χαρά του παιχνιδιού. Και το ποδόσφαιρο, το πιο αγαπητό σπορ του πλανήτη, μπορεί να κάνει, έστω και για μερικά λεπτά, ένα προσφυγόπουλο να αισθανθεί πως βρίσκεται ξανά στην ανεμελιά και τη ζεστασιά της αυλής του σπιτιού του.

Οι δύο από τους αρχηγούς μας βρέθηκαν στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά ως μέλη του ερυθρόλευκου κονβόι αγάπης. Παρών ήταν και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Σάββας Θεοδωρίδης καθώς και ο Κυριάκος Δουρέκας από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Επικεφαλής, φυσικά, της όλης προσπάθειας παραμένει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Καραϊσκάκης ΑΕ κ. Βασίλης Βασιλειάδης.

Τσόρι και Ρομπέρτο πήραν θέση δίπλα σε όλα τα μέλη της ερυθρόλευκης αποστολής και μοίρασαν ρούχα (μπουφάν, σκούφους, αντιανεμικά, φόρμες κτλ) και τρόφιμα αλλά και μπάλες σε μικρούς και μεγάλους πρόσφυγες. Και μετά έπαιξαν για λίγα λεπτά μπάλα με τους μικρούς πρόσφυγες που είναι πάντα χαμογελαστοί και πανέτοιμοι για παιχνίδι.

Μιλώντας γι’ αυτή την πρωτοβουλία ζωής που έχει λάβει ο Ολυμπιακός ύστερα από επιθυμία του Προέδρου του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Σάββας Θεοδωρίδης, σχολίασε: «Είναι ωραίο που βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Καθημερινά είναι εδώ ο Ολυμπιακός και βοηθάει είτε δίνοντας γεύματα, είτε είδη ρουχισμού, ακόμα και πράγματα για να παίζουν τα παιδάκια. Είδατε πόσο χαρούμενα ήταν. Δώσαμε λίγη βοήθεια και παράλληλα και χαρά στα παιδάκια. Ακόμα και μια κλοτσιά στη μπάλα που έδωσαν παίζοντας με τους παίκτες μας ήταν κάτι ωραίο που τα χαροποίησε. Τους άρεσε και χαιρόμαστε που το πετύχαμε. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει εδώ και πρέπει να το δουν όλοι οι Έλληνες. Υποφέρει ο κόσμος και πρέπει ό,τι μπορεί ο καθένας μας να προσφέρει. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί. Καθημερινά είμαστε εδώ για να αισθανθούν μια μικρή χαρά αυτοί οι άνθρωποι που έχουν βιώσει τόση δυστυχία».

Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ από την πλευρά του, είπε: «Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια στιγμή, μια κατάσταση, πολύ δύσκολη. Είναι όμορφο να έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις. Βλέπουμε πως η κατάσταση εδώ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία από τον Πρόεδρό μας που δίνει ένα χέρι βοήθειας και γενικότερα ό,τι μπορεί στον κόσμο που το χρειάζεται».

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ, συμπλήρωσε: «Όπως είπε ο Τσόρι έχουμε την ευκαιρία να δούμε την αλήθεια. Να δούμε πόσο σκληρή είναι η πραγματικότητα και πόσο προνομιούχοι είμαστε. Πιο σημαντικό από το να δείξουμε πως έχουν τα πράγματα εδώ και τί βοήθεια δίνουμε στους ανθρώπους αυτούς, είναι να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση. Να δώσουμε σημασία στο ότι ο κόσμος δεν ζει τόσο άνετα όσο εμείς. Το γεγονός ότι μπορούμε, μέσω της πρωτοβουλίας του Συλλόγου μας, να βοηθήσουμε και να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας σ’ αυτούς τους ανθρώπους κάνει τα πράγματα για μας λίγο καλύτερα».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τσόρι:”Γίνονται πράγματα που μεγαλώνουν τον σύλλογο”

Συνέντευξη του Τσόρι Ντομίνγκες στο Olympiacos.org Πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, φόρεσε ...