
Εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια, παρουσιάστηκε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 11-9 της Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο στον 3ο τελικό του πρωταθλήματος. Η σειρά μεταφέρεται πλέον στο Κολυμβητήριο του Λαιμού την Πέμπτη (11/5, 20:00), με τον Θρύλο να θέλει να ισοφαρίσει σε 2-2 για να την επαναφέρει στον 5ο και τελευταίο τελικό στο Παπαστράτειο το Σάββατο (13/5,20:00), όπου θα κριθεί ο τίτλος. Οι «ερυθρόλευκες» αγωνίστηκαν με πάθος και θέληση, έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και δεν άφησαν περιθώρια στη Βουλιαγμένη. Έτσι ξεκίνησαν την προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης που διαμορφώθηκε στα δυο πρώτα ματς την οποία θέλουν να συνεχίσουν. Ο Θρύλος ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε διαφορά ασφαλείας την οποία παρά ακατανόητη και αυστηρή αποβολή του Χάρη Παυλίδη – ο οποίος δεν θα έχει δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο στον καθοριστικό 4ο τελικό- και τις διαιτητικές αποφάσεις στα 3 τελευταία λεπτά, διατήρησε και έφτασε στην τελική επικράτηση.
Ξεκίνησε δυνατά ο Θρύλος!
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασιστικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 χάρη στα τέρματα της Αλεξάνδρας Ασημάκη και της Τζούλια Έμολο. Οι «ερυθρόλευκες» αγωνίστηκαν στο διάστημα αυτό με προσήλωση στην άμυνα ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου επενέβαινε σωτήρια όποτε χρειάστηκε. Η Ρομπέρτα Μπιανκόν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 (3:26) για να μειώσει η Χυδηριώτη σε 3-1 (2:51) με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος.
Διατήρησε τον έλεγχο!
Στην έναρξη του 2ου οκταλέπτου και μετά από φάση διαρκείας με διαδοχικές επεμβάσεις της Διαμαντοπούλου, η Βουλιαγμένη μείωσε σε 3-2 με την Ξενάκη, όμως η Άλκηστη Αβραμίδου «απάντησε» για να διατηρήσει το προβάδισμα των δυο τερμάτων υπέρ του Ολυμπιακού (4-2). Ακολούθησε το τέρμα της Πρωτοπαππά για το 4-3 και η νέα «ερυθρόλευκη» «απάντηση» από την Έμολο η οποία διαμόρφωσε το 5-3 (3:47). Μετά από ωραία πάσα της Ελευθερίας Πλευρίτου, στη Φιλιώ Μανωλιουδάκη ο Θρύλος ξέφυγε με τρία γκολ (6-3), 2:30 πριν την ανάπαυλα. Με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η 2η περίοδος για τον Ολυμπιακό που έλεγχε απόλυτα το ματς. Δυο λεπτά μετά την έναρξη του 3ου οκταλέπτου, ο Θρύλος ξέφυγε με +4, χάρη στο τέρμα που σημείωσε η Τζούλια (7-3). Aκολούθησαν δυο διαδοχικά τέρματα της Βουλιαγμένης για το 7-5 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.
Ο Θρύλος ξεκίνησε «φουριόζος» την τελευταία περίοδο και με δυο διαδοχικά τέρματα από τις Μπιανκόνι και Ασημάκη, έφτασε στο 9-5 (6:05). Με ένα εντυπωσιακό η Έμολο, ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, προήλθε το 10-6 και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι η Μπιανκόνι διαμόρφωσε το 11-7 (3:43). Η Βουλιαγμένη μείωσε τη διαφορά στα δυο γκολ με τις Χυδηριώτη και Ξενάκη, φτάνοντας στο 11-9.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-2, 1-2, 4-4
Η διακύμανση:
1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ασημάκη (φουνταριστός, 7:41), 2-0 Έμολο (περιφέρεια ,4:58), 3-0 Μπιανκόνι (μπάσιμο, 3:27), 3-1 Χυδηριώτη (κόντρα, 2:51)
2ο οκτάλεπτο: 3-2 Ξενάκη (φουνταριστός, 6:55), 4-2 Αβραμίδου (π/π, 5:00), 4-3 Πρωτοπαπά (περιφέρεια, 4:41), 5-3 Έμολο (περιφέρεια, 3:47), 6-3 Μανωλιουδάκη (π/π, 2:30)
3ο οκτάλεπτο: 7-3 Έμολο (κοντρα,6:06), 7-4 Κοντογιάννη (π/π, 2:42), 7-5 Ξενάκη (φουνταριστός, 1:07)
4ο οκτάλεπτο: 8-5 Μπιανκόνι (περιφέρεια, 6:51), 9-5 Ασημάκη (π/π, 6:07), 9-6 Τσουκαλά (περιφέρεια, 5:00), 10-6 Έμολο (π/π, 4:21), 10-7 Τσουκαλά (εριφέρεια, 4:00), 11-7 Μπιανκόνι (πέναλτι, 3:43), 11-8 Χυδηριώτη (π/π, 3:20), 11-9 Ξενάκη (π/π., 2:05)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Μαρ. Πλευρίτου, Έμολο 4, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 3, Λογοθέτη, Σταματοπούλου, Ζοφώλη, Νίνου
Ν.Ο. Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 2, Ο’ Ντόνελ, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας, Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη 1, Ζοφώλη, Κοκκινάκη, Μαστρόκαλου
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
O προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr: «Είμαι ευχαριστημένος από πρώτο ημίχρονο που κάναμε το παιχνίδι μας ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, είχαμε ρυθμό, βάλαμε γκολ στην κόντρα, βάλαμε γκολ στα ίσα. Απλά μετά κάπου ενθουσιαστήκαμε παραπάνω, κάναμε κάτι λάθη τα οποία προέρχονται από υπερβολικό ενθουσιασμό, χάσαμε την συγκέντρωση μας και παρότι ελέγχαμε το παιχνίδι και ήμασταν με τρία και τέσσερα γκολ μπροστά δεχθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο 6 γκολ. Εάν συνεχίζαμε όπως στο πρώτο θα ήμουν πολύ πιο ευχαριστημένος».
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr: «Έγινε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα σήμερα εδώ στον Πειραιά βέβαια έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Η ομάδα μας σήμερα έδειξε ψυχή, την ψυχή που έχει συνηθίσει να δείχνει σε όλα τα παιχνίδια. Θεωρώ πως αυτή θα είναι μόνο η αρχή και πρέπει να πάμε ακόμα πιο δυνατά στην Βουλιαγμένη, διότι είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι το επόμενο. Η ομάδα της Βουλιαγμένης ουσιαστικά με μια ακόμα νίκη παίρνει το πρωτάθλημα, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο οπότε όπως καταλαβαίνουμε θα δώσουμε ακόμα πιο πολλά από σήμερα για την νίκη στην Βουλιαγμένη για να φέρουμε πάλι τους τελικούς εδώ στο σπίτι μας».
Η Άλκηστη Αβραμίδου δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr: «Για εμάς αυτό το παιχνίδι ήταν ζωής και θανάτου. Τα είχαμε κάνει όλα στα προηγούμενα, ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Ξέραμε ότι εάν δεν τα δώσουμε όλα τελείωσε το πρωτάθλημα και η χρόνια, οπότε ήταν μονόδρομος. Έπρεπε κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε, να παίξουμε αυτό που μπορούμε και να μη αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Εάν παίζουμε με μυαλό και πιο παθιασμένα, θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Ξέρουμε ότι τουλάχιστον η ψυχολογία μας ήταν πολύ πεσμένη προερχόμενοι από το Final 4. Δεν ξέρω γιατί μας επηρέασε τόσο πολύ αλλά προσπαθήσαμε και οι πιο μεγάλες, ο προπονητής και όλοι μαζί να ανέβουμε ψυχολογικά, δεν ξεχάσαμε το πόλο που ξέραμε μέσα σε μια εβδομάδα. Eννοείτε εάν η αντίπαλη ομάδα είναι καλύτερη και παίξει καλύτερα να μας κερδίσει, όπως και έγινε στα δυο προηγούμενα παιχνίδια αλλά παίζουμε και εμείς, γιατί αυτό που δείχναμε δεν ήταν της ποιότητας που αναλογεί σε εμάς. Θεωρώ ότι το άγχος το έχει η Βουλιαγμένη γιατί ξέρει ότι κάποια στιγμή θα αντιδράσουμε. Νομίζω ότι το περίμεναν, το άγχος την «βάρυνε» γιατί αυτή την στιγμή ήταν το φαβορί, γιατί είχε κάνει δυο νίκες και με ακόμα μια θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Εμάς μας βάρυνε πιο πολύ πως ήταν τελευταίο παιχνίδι, τελευταία ευκαιρία αλλά αυτό ήταν και το κίνητρο μας, ώστε τουλάχιστον να το ευχαριστηθούμε και να αποδείξουμε στους εαυτούς μας πάνω από όλα ότι δεν ξεχάσαμε το πόλο που ξέραμε. Δεν είμαστε ούτε παιδάκια, ούτε κακές αθλήτριες και αν παίξουμε με ψυχή, πάθος και μυαλό πάνω από όλα μπορούμε να παίξουμε καλό πόλο. Εάν θα νικήσουμε ή όχι είναι κάτι άλλο. Να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό, τον χαρακτήρα που έχουμε μέσα στην πισίνα και την ποιότητα που έχουμε σαν αθλήτριες, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε τόσο κοντόφθαλμοι, πριν μία βδομάδα φτάσαμε στον τελικό της Ευρώπης. Όσο και αν αμφισβητείτε από κάποιους η ομάδα δεν είναι και λίγο αυτό, οπότε θέλαμε πρώτα από όλα να το ευχαριστηθούμε για τους εαυτούς μας. Από κει και πέρα να δείξουμε ότι δεν έχουμε ξεχάσει κάτι, ότι είμαστε αυτές που είμαστε και εάν παίξουμε με ψυχή μπορούμε να παίξουμε καλό πόλο ασχέτως αποτελέσματος. Γιατί μπορεί να παίζαμε καλά και να χάναμε, τουλάχιστον να δείξουμε και να παίξουμε αυτό που μπορούμε».
kokkina.gr Ολυμπιακός, νέα και ειδήσεις για τον Ολυμπιακό σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ερασιτέχνη