Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ολυμπιακός: “Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα Σαββίδη”

Ολυμπιακός: “Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα Σαββίδη”

olympiakos-simaies

Η επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και τα όσα “τραγικά” είπε μετά την οριστική διακοπή του αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: “Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη”, μη θέλοντας να δώσει έκταση στις περίεργες δηλώσεις.

Τα όσα δήλωσε ο κ. Σαββίδης μετά την οριστική διακοπή του αγώνα.

Είχα ζητήσει μπροστά σε όλους, όμως δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία θετική κίνηση προς τα μπροστα με αποτέλεσμα να προκληθούν αυτά τα απαράδεκτα πράγματα, που βλέπετε στον αγωνιστικ΄οχώρο. Είχα πει στην Νέα Υόρκη, είχα εκφράσει μία άποψη, την οποία δεν την κατάλαβαν όλοι καλώς.

Σήμερα, είναι παρών εδώ το αθηναϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο όλης της Ελλάδας. Κι εγώ θεωρώ ότι σε αυτό πρέπει να έρθει ένα τέλος Δεν μπορούν τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Δηλώνω τώρα ότι δεν είμαι τέτοιος όπως νομίζουν πολλοί. Εγώ απαιτώ αμέσως να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο όλοι οι διαιτητές που έχουν λερώσει το όνομα τους μπροστά στον νόμο. Ζητώ ο διαιτητής να παραιτηθεί.

Μεταφέρω τα χαιρετίσματα μου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο Μαρινάκης είναι εκεί. Θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει αυτά τα απαράδεκτα πράγματα είτε να φύγει απότο ποδόσφαιρο. το παιχνίδι πρέπει να ξαναπαιχτεί με ένα διεθνή διαιτητή από το εξωτερικό.

Εμείς δεν θα πάμε να παίξουμε το δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα, ανεξαρτήτως της τιμωρίας που θα δεχθούμε. Δεν θα αλλάξω θέση, ότι κι αν γίνει.

Προειδοποιώ προέδρους και διαιτητές. Μην παίζετε με την φωτιά. Αν έχετε προβλήματα με την συνείδηση σας και τον νόμο να κάνετε στην άκρη. Ενεργούν με βάση τα ποινικά τους αδικήματα και τα βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο και οδηγούν σε καταστροφικές απώλειες, ανάμεσα τους και οικονομικές.

Δεν ξέρω τι ύψους ζημιές έχουν προκαλέσει οι φίλαθλοι τους οποίους προκάλεσε ο διαιτητής. Κάποιος όμως πρέπει να πληρώσει. Για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνει η πολιτεία την ευθύνη; Πως μπορούμε να υπομένουμε αυτά τα απαράδεκτα πράγματα;

Πως είναι δυνατόν σε ένα γεμάτο γήπεδο με 30.000 κόσμο, ο διαιτητής να νομίζει ότι αυτός είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος και να κάνει ότι γουστάρει; Αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται ούτε τον Θεό ούτε τον διάβολο!

Για πρώτη φορά στην ζωή μου παρακολουθώ όλα αυτά κι άρχισα να ντρέπομαι που έχω σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ντρέπομαι που συνδέω τον εαυτό μου με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα λέω αυτά για να τα ακούσει η Αθήνα. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει ποδόσφαιρο μόνο στην Αθήνα. Δεν είναι η Αθήνα, όλη η Ελλάδα. Δεν γίνεται να πετάνε μόνο τα αποφάγια στους υπόλοιπους!

Αν έχετε την ικανότητα να αντιπαρατεθείτε στο αγωνιστικό μέρος πάρε την απόφαση από εδώ και εξής όλα τα ντέρμπι να τα σφυρίζουν διεθνείς ξένοι διαιτητές. Κι αν η ομοσπονδία πει ότι δεν έχει χρήματα γι αυτό, τότε η ΠΑΕ ΠΑΟ αναλαμβάνει όλα τα έξοδα!

Εμείς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε τους φιλάθλους. Δεν δικαιολογώ τους οπαδούς, αλλά είμαστε άνδρες και κάτι πρέπει να μας φύγει. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η Πολιτεία πρέπει να κάνει ανάλυση για το τι έγινε. Από την άποψη της προβοκάτσιας και της πρόκλησης βίας και να ασκήσει ποινή κατά των διαιτητών που συνειδητοποιημένα προκαλούν την βία.

Ζητώ συγνώμη από τους φιλάθλους που θέλουν ένα καθαρό πρωτάθλημα, αλλά οι λεγόμενοι διαιτητές, πολύ σπάνια κάθονται μπροστά στον καθρέφτη να ακούσουν τη συνείδησή τους. Η στάση του ΠΑΟΚ θα μείνει η ίδια, ακόμα κι αν μας βγάλουν από το πρωτάθλημα!

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Τα δύο σενάρια για την επάνοδο Πάπας στον Ολυμπιακό

Οι φήμες που κυκλοφορούν τελευταία θέλουν τον ομογενή γκαρντ Τζορτζ Πάπας να επιστρέφει στον Ολυμπιακό ...

Βρείτε μας στο Twitter