Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Οι αδερφές Γιαρένη μιλούν για όλα

Οι αδερφές Γιαρένη μιλούν για όλα

giareni

Στους στόχους της φετινής Ολυμπιακής χρονιάς και σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα αναφέρθηκαν οι αδερφές Γιαρένη, στη συνέντευξή τους στο επίσημο site του Ολυμπιακού (www.osfp.gr).

Η Αφροδίτη, που ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με το τμήμα Κολύμβησης του Ολυμπιακού, και η Θεοδώρα, η οποία εντάχθηκε με μεταγραφή στο “ερυθρόλευκο” δυναμικό αποκαλύπτονται στη μεγάλη συνέντευξη που ακολουθεί.

Αφροδίτη, ένα σχόλιο για την πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό…

Α.Γ.: “Ως πρώτη χρονιά είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη συνολική παρουσία στους αγώνες, αλλά και από το σύλλογο, τη διοίκηση και τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου. Με βοήθησαν πολύ να πετύχω τους στόχους μου σε μία χρονιά που ήταν η καλύτερη μου αγωνιστικά”.

Ο στόχος για τη φετινή σεζόν;

Α.Γ.: “Θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τους Πανευρωπαικούς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επέλεξα να συνεχίσω τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό και να πάει το ίδιο καλά η χρονιά όπως και πέρσι.  Φυσικά δεν ήταν δύσκολη απόφαση επειδή και οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν μπορείς να βρεις σε άλλη ομάδα ανάλογη στήριξη”.

Επόμενη ερώτηση για την Θεοδώρα, την οποία καλωσορίζουμε στον Ολυμπιακό. Ήταν εύκολη απόφαση η μεταγραφή στου στο σύλλογό μας;

Θ.Γ.: “Για μένα ήταν πολύ σημαντική απόφαση γιατί και στον Εθνικό που βρισκόμουν την προηγούμενη χρονιά η συνεργασία εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά. Όμως η συνάντηση που είχα με τον μάνατζερ του τμήματος κ. Σπύρο Μπιτσάκη και τον έφορο κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου και αποφάσισα να μετακινηθώ”.

Οι προσωπικοί σου στόχοι για τη Ολυμπιακή χρονιά που διανύουμε;

Θ.Γ.: “Ελπίζω να πάει ακόμα καλύτερη η φετινή χρονιά. Οι στόχοι για τη φετινή χρονιά είναι μία καλή παρουσία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λονδίνο. Μέχρι εκείνη την περίοδο ευελπιστώ να έχει πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είτε στο ατομικό μου αγώνισμα είτε με την πρόκριση της σκυτάλης”.

Η αδερφή σου έπαιξε ρόλο στην απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

Θ.Γ.: “Με βοήθησε αρκετά η συμβουλή της σχετικά με το πώς κινούνται στην ομάδα όλες οι διαδικασίες που γίνονται μεταξύ της διοίκησης και των αθλητών. Και μετά την προτροπή τη δικιά της να μετακινηθώ και εγώ στον Ολυμπιακό, το έκανα. Ουσιαστικά ανέλαβε στην αρχή το ρόλο του διαμεσολαβητή”.

Υπήρχε κάποια είδους κόντρα μεταξύ σας την προηγούμενη σεζόν που ήσασταν αντίπαλες;

Α.Γ.: “Δεν υπήρχε κάποια κόντρα γιατί δεν το βλέπαμε ότι είμαστε στην αντίπαλη ομάδα. Είμαστε και σε διαφορετικά αγωνίσματα, αλλά και στη σκυταλοδρομία της ήθελα να πάει καλά και να συνεισφέρει στην ομάδα της”.

Θ.Γ.: “Στα ατομικά αγωνίσματα δεν υπάρχει αντιπαλότητα γιατί είναι διαφορετικά. Στις σκυτάλες πάνω – κάτω με τη σύνθεση των ομάδων ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν οι κούρσες. Φυσικά δεν υπάρχει καμία κόντρα και ήθελα και εγώ το καλύτερο για την αδερφή μου”.

Πώς έχει οργανωθεί η προετοιμασία σας το διάστημα αυτό  με ορίζοντα την επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει;

Θ.Γ.: “Είναι μία δύσκολη χρονιά που χρειάζονται πολλά πράγματα και παράμετροι που βοηθάνε στην επίτευξη του στόχου. Πρέπει να μείνεις συγκεντρωμένος και σοβαρός για να πετύχεις το στόχο σου”.

Α.Γ.: “Έχω μπει στη διαδικασία να κυνηγάω το όριο και μέσα από αυτή νιώθω ότι έχω ανέβει επίπεδο. Έχω πλησιάσει αρκετά το όριο μέσα από σκληρή προετοιμασία, η οποία απαιτεί θυσίες, προσήλωση και προσπάθεια. Για αυτό είμαι σίγουρη ότι η ομάδα θα είναι δίπλα μας, θα μας βοηθήσει και ελπίζουμε στο καλύτερο”.

Σας αγχώνει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξασφαλιστεί η παρουσία σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Θ.Γ.: “Υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα μέχρι να κλείσουν οι ημερομηνίες για την επίτευξη του ορίου και με σκληρή δουλειά και όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία θα κυνηγήσουμε τον στόχο αυτό”.

Α.Γ: “Δεν με αγχώνει το γεγονός ότι δεν το έχω καταφέρει ακόμα γιατί η καταλυτική ημερομηνία είναι τον Ιούνιο. Υπάρχουν πράγματα που μπορώ να βελτιώσω στις ατομικές μου επιδόσεις ώστε να φτάσω στο όριο”.

Τί χρειάζεται και τι σημαίνει για έναν αθλητή η περίοδος της προετοιμασίας για εξασφάλιση συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Θ.Γ.: “Απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες και προσήλωση στο στόχο. Μεγάλη ψυχική και σωματική δύναμη στη διάρκεια της χρονιάς ώστε να μην επηρεάζεσαι από εμπόδια που συναντάς στο δρόμο σου και όταν φτάσεις εκεί προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, εκπροσωπώντας τη χώρα σου. Επειδή είναι το μεγαλύτερο γεγονός στον πλανήτη προσπαθείς να το χαρείς και να έχεις όσο το δυνατό καλύτερη εμφάνιση. Μόνο και μόνο που βρίσκεσαι εκεί είναι κάτι πολύ σημαντικό”.

Α.Γ.: “Για έναν αθλητή το διάστημα της προετοιμασίας κατά τη διάρκεια της χρονιάς σημαίνει ότι θα έχει δύσκολη καθημερινότητα. Εκείνος πρέπει να κοιτάει αποκλειστικά το στόχο του. Να έχει θέληση, υπομονή και πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα, γιατί πολλές φορές φτάνεις στα όρια σου και θα πρέπει να τα ξεπεράσεις. Παρ’ όλο που εμπειρικά δεν ξέρω πως είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή αποτελεί κορυφαίο γεγονός και στόχο για τους αθλητές, θεωρώ ότι με την επίτευξη του σίγουρα θα νιώθεις τεράστια υπερηφάνεια. Είναι μία εμπειρία που κοιτάς να την απολαύσεις”.

Αισθάνονται οι αθλητές της γενιάς σας κάπως αδικημένοι, λόγω και των οικονομικών συγκυριών, συγκριτικά με το τι ίσχυε πριν από μερικά χρόνια στον αθλητισμό;

Θ.Γ.: “Είμαστε λίγο αδικημένη γενιά γιατί από το 2008 που κόπηκαν τα προνόμια, τα νέα παιδιά πλέον και εγώ μαζί το κάνουμε περισσότερο επειδή μας αρέσει. Η αγάπη για το άθλημα, μας έχει κρατήσει ενεργούς.  Πλέον δεν υπάρχει καμία εξωτερική στήριξη πέρα από την ομάδα μας που καλύπτει μεγάλο ποσοστό εξόδων για να μπορείς να συνεχίσεις. Επίσης, στους αγώνες του εξωτερικού, στην ουσία αγωνίζεσαι για εσένα και για όσους έχουν συμβάλει στο αποτέλεσμα της προσπάθειας γιατί στην ουσία στήριξη από την Πολιτεία δεν υπάρχει”.

Α.Γ.: “Θα συμφωνήσω ότι θεωρούμαστε μία αδικημένη γενιά γιατί στο θέμα του αθλητισμού και ιδιαίτερα στο κολύμβηση δεν υπάρχει η Πολιτεία. Όλες οι παροχές που δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια ήταν σημαντικές και για αυτό είχαμε και επιτυχίες. Ουσιαστικά νιώθουμε σαν να παλεύουμε μόνοι μας και έχουμε δίπλα μας την οικογένεια μας και τον Ολυμπιακό. Επιμένουμε παρά τις αντίξοες συνθήκες γιατί αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Πιστεύω ότι η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει τον αθλητισμό για να προσελκύσει τα παιδιά”.

Κλείνοντας θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα;

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την οικογένειά μας που έχει σταθεί δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια που είναι αρκετά. Μας έχει βοηθήσει και συνεχίζει να μας στηρίζει σε όλους τους τομείς αυτής της δύσκολης προσπάθειας. Τον προπονητή μας, τον Θανάση Γιαννόπουλο, τον γυμναστή μας, Αλέξανδρο Προβολισιάνο, τον κ. Παναγιώτη Ρέντσιο από την Αrena και τους φυσιοθεραπευτές, Θοδωρή Γρηγοριάδη και Άκη Λιάπη, και την αθλίατρο μας, Σοφία Δάρα”.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τα ρέστα Μαρινάκη αλλά σε τι τραπέζι…

Ο Ολυμπιακός δεν θέλγει με την απόδοσή του, αυτό δεν αμφισβητείται. Έχουν γίνει πολλά λάθη ...