Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Κάτι παραπάνω από ένα φιλικό

Κάτι παραπάνω από ένα φιλικό

olympiakos

Την Εθνική Κατάρ αντιμετωπίζει σήμερα στις 18:30 ο Ολυμπιακός στην Ελβετία, σε μια αναμέτρηση με πολλές προεκτάσεις.

Ο Ολυμπιακός εδώ και αρκετά χρόνια δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι πλέον ένας οργανισμός ο οποίος λειτουργεί ποικιλοτρόπως, πέρα από τα στενά αθλητικά πλαίσια. Αναλαμβάνει δράσεις τόσο σαν ΠΑΕ, όσο και ατομικά σαν Βαγγέλης Μαρινάκης, εκμεταλλευόμενος το όνομα του συλλόγου.

Η αρωγή 500.000 ευρώ στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, οι 100.000 λίρες στο ίδρυμα “Steven Gerrard”, η οικονομική συνδρομή υπέρ της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η προσφορά στο Σωματείο ναυτικών γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες «Αργώ», η χορηγία του διεθνούς μεταπτυχιακού προγράμματος «Ολυμπιακών Σπουδών» σε επίπεδο “Master’s Degree” της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η συνεργασία με τη Unicef και τόσα ακόμη, έχουν αναγάγει τον Ολυμπιακό σε κάτι σημαντικότερο από μια απλή ποδοσφαιρική οντότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο λοιπόν οι ερυθρόλευκοι θα… ξενιτευτούν στην Ελβετία για ένα φιλικό που μικρή χρηστική ποδοσφαιρική αξία έχει όμως περιλαμβάνει σημαντικές προεκτάσεις. Και αυτό διότι το παιχνίδι με το Κατάρ δεν προσφέρεται για πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα όμως το γεγονός ότι τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη Unicef δίνει μια υψηλή και σημαντική έννοια στο ταξίδι, διαφημίζοντας παράλληλα τον Ολυμπιακό στα πέρατα του κόσμου. Πράξη που ίσως πάει λίγο πίσω τους Πειραιώτες αγωνιστικά αφού χάνονται τουλάχιστον δύο προπονήσεις λόγω του ταξιδιού, όμως τους ανεβάζει πολύ πολύ ψηλά, τόσο στην ουσία, όσο και στην πράξη, “προσφέροντας” χρήματα που κάποιοι άνθρωποι  λιγότερο προνομιούχοι από μας, χρειάζονται πολύ.

 

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Γνώρισε την ήττα στο δεύτερο φιλικό επί βελγικού εδάφους

Ο Θρύλος στο πρώτο ημίχρονο ήταν τρομερά καλύτερος του αντιπάλου, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και θα ...