Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Σίλβα: “Δεν σκεφτόμαστε την Μπάγερν”

Σίλβα: “Δεν σκεφτόμαστε την Μπάγερν”

Κρατάει σ’ εγρήγορση τους παίκτες του ο Μάρκο Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα απαιτεί σοβαρότητα και συγκέντρωση από του ποδοσφαιριστές του στο αυριανό παιχνίδι με τον Πλατανιά. Όποιος δεν το πράξει δεν θα παίξει κόντρα στην Μπάγερν, το μήνυμα του προπονητή του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού στη NOVA:

-Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πλατανιά, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να δίνει συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αισθάνεστε έτοιμος να πορευτεί στον πολυμέτωπο αγώνα του;

«Αποτελεί μέρος της δουλειάς μας να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Γνωρίζαμε από την αρχή πως όποιος παίρνει μέρος στο Champions League, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προγράμματα. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, ειδικά από τη στιγμή που μάθαμε το πρόγραμμα και τον όμιλο στον οποίο κληρωθήκαμε, ξέρουμε με ακρίβεια το πρόγραμμά μας και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Όμως, σας διαβεβαιώνουμε πως το μοναδικό παιχνίδι που έχουμε αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας, είναι αυτό με τον Πλατανιά, αυτό είναι που προετοιμάζουμε για να παρουσιαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί ώστε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

-Σκοπεύετε να εφαρμόσετε το rotation ή θα χρησιμοποιείτε τους καλύτερους παίκτες στον αγώνα;

«Ειλικρινά, πιστεύω πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αυτή για να κάνουμε το rotation, πρέπει κάθε παιχνίδι να το βλέπουμε ξεχωριστά και να το προετοιμάζουμε ανάλογα με τις ανάγκες του. Είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε rotation, εκτός από κάποιους παίκτες που είναι τραυματίες ή κάποιοι που έχουν έρθει πολύ κουρασμένοι από τα ταξίδια τους. Δεν υπάρχει ανάγκη για rotation, προετοιμάζουμε το κάθε παιχνίδι, σκεφτόμαστε ποιοι είναι οι καλύτεροι που μπορούν να σταθούν ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα και αυτούς σκεφτόμαστε να βάλουμε».

 -Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσετε τους παίκτες σας συγκεντρωμένους σε αυτόν τον αγώνα, όταν ακολουθεί ένα σπουδαίο παιχνίδι με την Μπάγερν;

«Από το στόμα μου δεν έχει βγει ούτε μία λέξη που να έχει σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης. Έχω ξεκαθαρίσει στους παίκτες μου πως δεν σκεφτόμαστε καθόλου και δε μιλάμε καθόλου για το παιχνίδι της Τετάρτης πριν τελειώσει το παιχνίδι του Σαββάτου. Οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά πως αν το Σάββατο δεν είναι συγκεντρωμένοι και καλοί στο παιχνίδι του Σαββάτου, τότε θα χάσουν την ευκαιρία τους για να πάρουν μέρος στο παιχνίδι της Τετάρτης».

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...