Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Γκαρακόκκινα από το Ζέεφελντ: 8η ημέρα

Γκαρακόκκινα από το Ζέεφελντ: 8η ημέρα

Ο Μάρκο Σίλβα στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής (17/7)
Κάτι ξέρει παραπάνω ο Μάρκο Σίλβα

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει στο blog του στα kokkina.gr από το Ζέεφελντ της Αυστρίας και κάνει τον απολογισμό της όγδοης ημέρας.

*Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, 8η ημέρα στο Ζέεφελντ: δέκα προπονήσεις μέχρι στιγμής. Και μία το Σάββατο, έντεκα. Τελευταία επί αυστριακού εδάφους. Έντεκα προπονήσεις σε εννέα ημέρες. Δεν είναι πολλές. Κάθε άλλο. Ο Μάρκο Σίλβα έχει τη δική του φιλοσοφία. Έχει ακυρώσει τρεις απογευματινές προπονήσεις, προτιμώντας τη θεωρία μέσω βίντεο στο ξενοδοχείο. Από τις τριπλές επί εποχής Μίτσελ σε αυτό το στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία, πήγαμε στο άλλο άκρο. Δεν μπορώ, όμως, να γράψω πως δεν γίνεται ποιοτική προπόνηση. Κάθε ημέρα προσθέτει και κάτι διαφορετικό στο πρόγραμμα. Πάντα με την παρουσία μπάλας.

*Τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες, ο Πορτογάλος προπονητής πατάει πιο γερά στα πόδια του. Ακούγεται περισσότερο η φωνή του στο Ζέεφελντ. Σιγά-σιγά προσαρμόζεται κι αυτός. Δίνει εντολές, σταματάει την κάθε άσκηση για να δείξει τι ακριβώς θέλει. Έχει μία παροιμιώδη ηρεμία στις κινήσεις του. Μπορεί να φαίνεται χαμηλών τόνων, αλλά περνάει ο λόγος του. Και όλη η ομάδα κινείται στους ρυθμούς του 38άχρονου τεχνικού.

*Όσοι διαβάσατε το άρθρο στα kokkina.gr για την πρωινή προπόνηση της Παρασκευής, διαπιστώσατε πως τέσσερις παίκτες έμειναν εκτός “διπλού”. Οι Τζανδάρης, Κολοβός, Καραμάνος, Γιαννιώτας. Η απουσία του τελευταίου προκάλεσε έκπληξη, γιατί η αλήθεια είναι πως τους τρεις πρώτους ο Σίλβα δεν τους υπολογίζει ιδιαίτερα. Με την προσθήκη του Πάρντο, υπάρχουν τρεις παίκτες για το δεξί “φτερό”: ο Κολομβιανός, ο Ντοσεβί και ο Γιαννιώτας. Ο Έλληνας ακραίος έδειξε αρκετά ωραία πράγματα τις πρώτες ημέρες, έχοντας ως μεγάλο προσόν την ταχύτητά του. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει και παραμείνει στην ομάδα.

*Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν δοκιμάστηκαν στη θέση που αγωνίζονται. Και ήταν δύσκολο για αυτούς να δείξουν την πραγματική τους αξία. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι ήρθαν στο Ζέεφελντ, απλά και μόνο για να συμπληρωθεί ένας ικανός αριθμός αθλητών για τις προπονήσεις. Από τη στιγμή που επέστρεψαν οι πέντε διεθνείς, όλα έγιναν πιο ξεκάθαρα. Τουλάχιστον, στα μάτια του προπονητή.

*Υπάρχει επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα και δεν ξέρω κατά πόσο θα λυθεί με την έλευση μόνος ενός επιθετικού. Ίσως χρειάζονται και δύο. Ο Πουλίδο ακόμα να “ματώσει” τα δίχτυα, έστω και σε ένα δίτερμα. Θα είναι σημαντικό για την ψυχολογία του αν μπορέσει σιγά-σιγά να βρει κάποια γκολ. Εντάξει: το θέμα είναι να τα βάζει στα επίσημα ματς και όχι στα “διπλά” και τα φιλικά. Από κάπου, όμως, πρέπει να γίνει η αρχή.

*Ο Δημήτρης Γούτας για την ηλικία του έχει, ήδη, συλλέξει αγωνιστικές εμπειρίες. Δεν είναι και λίγα,  95 παιχνίδια με την Ξάνθη. Τόσο η προσθήκη του 21άχρονου στόπερ όσο και του Στέφανου Καπίνο, έχουν προοπτική πολλών ετών. Μπορεί ο προγραμματισμός να υλοποιείται σε δύο και τρεις διαφορετικές θέσεις, αλλά υπάρχει πλάνο. Και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει στον Έλληνα ποδοσφαιριστή.

*Τρεις μαζεμένες μεταγραφές: Καπίνο, Γούτας, Πάρντο. Έρχονται κι άλλες. Σε άμυνα (κέντρο και αριστερό άκρο της άμυνας), άξονα, αριστερό “φτερό”, επίθεση. Συν ό,τι άλλο προκύψει από κάποια ενδεχόμενη αποχώρηση. Έχουμε δρόμο ακόμα!

About freesniper

Δείτε επίσης

Λευκή ισοπαλία στο τρίτο φιλικό στην Αυστρία

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Κρακόβια, αν και ήταν πολύ καλύτερος, στο τρίτο ...