Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Αποχωρεί από την ενεργό δράση η Εύη Τετζαλίδου

Αποχωρεί από την ενεργό δράση η Εύη Τετζαλίδου

Πρόλαβε να τα κάνει όλα σε μικρή ηλικία και τώρα δηλώνει επίσημα ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση στα 26 της χρόνια.

Αναμφίβολα η απόφαση της Εύης Τετζαλίδου να κρεμάσει το σκουφάκι της τόσο νωρίς έχει προκαλέσει έκπληξη στον χώρο της υδατοσφαίρισης, όμως η απόφαση είναι ειλημμένη, καθώς η πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 2015 θα αφοσιωθεί στην ιατρική.

Θα περίμενε κανείς ότι η Τετζαλίδου θα συνέχιζε σε μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας στην Α1 γυναικών και όχι στον Ολυμπιακό, όπου οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές, όμως η 26χρονη δηλώνει ότι οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν της επιτρέπουν να αγωνίζεται.

Δύο Κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης με Εθνικό και Ολυμπιακό, τρία πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό και ένα Ευρωπαϊκό. Η καριέρα της Εύης Τετζαλίδου είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από αξιοσημείωτη και αν συνέχιζε λίγα χρόνια ακόμα ενδεχομένως να γινόταν ακόμη σπουδαιότερη. Σίγουρα αποχωρεί στην ελίτ. Δεν θα μάθουμε ποτέ που θα μπορούσε να φτάσει…

Σε δηλώσεις της τόνισε:

«Σίγουρα ήταν δύσκολη απόφαση το να αποχωρήσω από την ενεργό δράση τόσο απότομα και όντας 26 χρονών. Αφήνω πίσω μου κάτι που έκανα με πολύ αφοσίωση και αγάπη από μικρό παιδί. Ωστόσο, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, δεν μου άφησαν την επιλογή να το σκεφτώ, τη φετινή χρονιά. Δεν επέλεξα να συνεχίσω κάπου αλλού, σε μια ομάδα με λιγότερες απαιτήσεις, όμως δεν μπορώ να δηλώσω ότι υπάρχει λόγος για αυτό.

Έκλεισα έχοντας τον Ολυμπιακό ως τελευταίο σταθμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις συναθλήτριες μου, τον προπονητή μου Χάρη Παυλίδη και όλους τους διοικούντες τον σύλλογο που μου στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και πετύχαμε πολύ όμορφα πράγματα, ανάμεσά τους Ευρωπαϊκά και πρωταθλήματα Ελλάδος. Θα είμαι πάντα δίπλα στα κορίτσια και στην ομάδα…».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Media Day F4:Δηλώσεις Μπαρτζώκα και Λαρεντζάκη

Έχοντας πάρει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Εuroleague για 3η διαδοχική χρονιά και μάλιστα ...