Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται…

Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται…

Ο Ολυμπιακός απόψε όχι απλά δε φοβήθηκε αλλά απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο σπουδαίος οργανισμός είναι, κάνοντας ακόμα μια ανατροπή, τρυπώντας ξανά το ταβάνι του.

Η πρόκληση ήταν μεγάλη αφού το να κερδίσεις εκτός έδρας σε 5ο ματς πλέιοφς είναι εκ προοιμίου εξαιρετικά δύσκολο, πόσο δε μάλλον όταν αντίπαλος σου είναι η ιστορική Μπαρτσελόνα με το διπλάσιο και βάλε μπάτζετ με παίκτες που θα χωρούσαν σε όλες τις ομάδες της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν κυριολεκτικά αίμα και άμμος. Κάθε κατοχή ήταν και μια μάχη, κάθε άμυνα σκληρή και κάθε πόντος ερχόταν με τρομερή δυσκολία. Ακόμα και έτσι, σε ένα παιχνίδι που στερούνταν ποιότητας, η αρμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έγραψε άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ευρωπαϊκή αθλητική ιστορία και προκρίθηκε σε τρίτο συνεχόμενο F4.

Το επίτευγμα είναι ακόμη πιο σημαντικό αν συνυπολογίσουμε τα προβλήματα ότι αντιμετώπιζε ο σύλλογος από το καλοκαίρι. Απώλεια του MVP Σάσα Βεζένκοφ και του έμπειρου Κώστα Σλούκα, δύο υπερπολύτιμα γρανάζια της μηχανής. Πλέον, σχεδόν μηδενική προετοιμασία ελέω Μουντομπάσκετ αλλά και αρκετούς τραυματισμούς οι οποίοι δεν επέτρεψαν πάρα σε ελάχιστα ματς μέσα στη σεζόν να παρατάξει την ομάδα του πλήρη ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αξία, δίκαια και αν θέλετε με μεγάλη μαγκιά, αυτή η παρέα θα βρεθεί σε ακόμα μία σημαντική διοργάνωση, η οποία θα λάβει χώρα φέτος στο Βερολίνο, με στόχο επιτέλους να έρθει η δικαίωση των κόπων ετών και να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Οι Αφοί Αγγελόπουλοι, με τον δικό τους τρόπο μακριά από τοξικότητες αλλά και γραφικότητες, δουλεύουν για αυτόν τον σύλλογο στην αφάνεια και στην ηρεμία και αφήνουν τις τεράστιες επιτυχίες τους να κάνουν κρότο. Αυτοί οι δύο πρωτίστως, δευτερευόντως ο Γιώργος Μπαρτζώκας και μετά το Τιμ και παίκτες, αξίζουν συγχαρητήρια αφού απέδειξαν τι σημαίνει ομάδα με την ορθή ερμηνεία της λέξης. Έδειξαν πως ο Ολυμπιακός δε στηρίζεται σε πρόσωπα και χρήματα αλλά στη διαδικασία, σε μια φιλοσοφία η οποία σε αντίθεση με την τάση των καιρών όπου όλα αγοράζονται και όλα έχουν μια τιμή, αυτοί αποτελούν μια ρομαντική παρένθεση στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα στην συντριπτική πλειοψηφία του. Ο Ολυμπιακός για ένα σουτ πέρυσι έχασε την κορυφή και για άλλο ένα πρόπερσι έχασε τον τελικό. Ε, ίσως ποια έρθει η αθλητική δικαίωση στην ομάδα που τόσο το αξίζει. Αντίπαλος σε δύο εβδομάδες θα είναι το πρώτο φαβορί και οι κάτοχοι του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κάποιος μπορεί να τους κερδίσει, αυτός είναι ένας και τον λένε Ολυμπιακό…

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...