Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ανακοίνωση για τον χαμό Κανελλόπουλου

Ανακοίνωση για τον χαμό Κανελλόπουλου

 

kanellopoulos

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρου Κανελλόπουλου, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Απεβίωσε το βράδυ της Τετάρτης (9/9), σε ηλικία 67 ετών, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λάμπρος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

“Η οικογένεια του Ολυμπιακού συμμετέχει στο πένθος για τον χαμό του Λάμπρου Κανελλόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να στηρίζει θερμά το σπουδαίο έργο της UNICEF, για ένα καλύτερο αύριο, για όλα τα παιδιά του κόσμου”.

Ο Λάμπρος Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω του νομού Ηλείας. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα (1967-74), εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 1984. Διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 22.1.96 έως 25.9.96. Υπήρξε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Νοέμβριος 1983-86), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1986-88)και πρόεδρος της ΓΣΕΕ (1989-93). Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (1990-93) και μέλος του προεδρείου της Oικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1990-92). Από το 2000 ήταν πρόεδρος της ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για τον θάνατο του Λάμπρου Κανελλόπουλου, σημειώνοντας ότι “με το ήθος και την εντιμότητα αλλά και την διορατικότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του» τίμησε τη θέση του προέδρου «στο μέγιστο βαθμό”.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο Α’ νεκροταφείο (εκκλησία Αγ. Θεοδώρων), ενώ η ταφή θα γίνει το Σάββατο (12/9) στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Ζαχάρω Ηλείας.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

“Αλητεία και κακοποίηση του ποδοσφαίρου”

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία απέναντι στον Βόλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Όσοι νομίζουν ...