Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / H προϊστορία κόντρα στον Άρη

H προϊστορία κόντρα στον Άρη

Ο Άρης θα υποδεχθεί για 62η φορά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και στις προηγούμενες 61 αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει μια μικρή υπεροχή, αφού έχει επικρατήσει στα 22 ματς, ο Άρης έχει 17 νίκες και 22 αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Το μεταξύ τους δημοφιλέστερο σκορ, όμως, είναι το 0-0 και σε 13 από τις αναμετρήσεις τους δεν έχει σημειωθεί γκολ. Υπάρχουν ακόμη πέντε ισοπαλίες με 1-1, ενώ τέσσερις φορές έχει σημειωθεί και σκορ 2-2.

Οι περισσότερες νίκες του Άρη είναι με 1-0, αφού έχει επικρατήσει επτά φορές με αυτό το σκορ, ενώ το δημοφιλέστερο για τις νίκες του Ολυμπιακού είναι πάλι το 1-0 με έξι εμφανίσεις.

Ο Γιώργος Σιδέρης είναι ο πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Άρη, αφού έχει σημειώσει πέντε γκολ. Ακολουθεί ο Αλεξανδρής με τέσσερα γκολ και για τον Άρη, μόνο ο Βασίλης Δημητριάδης είχε την απαραίτητη συνέπεια και βρήκε δίχτυα τρεις φορές απέναντι στον Ολυμπιακό.

Δύο σερί έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Άρης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού παρέμεινε για εννέα διαδοχικά ματς. Την πρώτη φορά ήταν από το 0-0 της 9ης Φεβρουαρίου 1975, μέχρι και τις 18 Μαρτίου 1984 που ηττήθηκε με 3-2. Σε αυτό το διάστημα είχε 4 νίκες – 5 ισοπαλίες. Το δεύτερο ήταν από τις 3 Ιανουαρίου 1988 που ηττήθηκε 2-1 μέχρι τις 8 Μαΐου 2000 πάλι με ήττα 1-0. Πάλι ο απολογισμός ήταν 4 νίκες – 5 ισοπαλίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δημιούργησε το δικό του σερί στην αρχή των αναμετρήσεων, αφού επικράτησε με 3-1 στην πρώτη τους συνάντηση για την Α’ Εθνική και ο Άρης έκανε την παρθενική του νίκη στις 7 Ιανουαρίου 1968. Σε αυτά τα οκτώ ματς που κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού, είχε πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

61 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

17 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

22 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 60-73

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στον Άρη

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ο Άρης ήταν η μοναδική ομάδα στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super ...

Βρείτε μας στο Twitter