Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / H ΑΙPS συνυπέγραψε την πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη

H ΑΙPS συνυπέγραψε την πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη

Μετά από κολοσσούς όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Turkish Airlines Euroleague, η AIPS συνυπέγραψε την πρωτοβουλία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη!

Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να πρωτοστατεί σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Υπό την καθοδήγηση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη η κοινωνική δραστηριότητα του Συλλόγου μας γιγαντώνεται. Ιδιαίτερη θέση σε αυτή την προσπάθεια κρατεί η «Αρχή των Αθηνών» η οποία συντάχθηκε και υπογράφηκε πρώτα από τον κ. Μαρινάκη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ!

Λιγότερο από έναν χρόνο πριν, υπό την σκιά της Ακρόπολης, στην πατρίδα του πολιτισμού, την Ελλάδα, Ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο φιλοξενήθηκαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο ο αθλητισμός και -συγκεκριμένα- το ποδόσφαιρο, θα αποτελέσουν έναν οδηγό, για έναν καλύτερο κόσμο. Δίχως διακρίσεις, δίχως διαχωρισμούς και σύνορα. Από τους ανθρώπους, για τους ανθρώπους, για την αγάπη για τον αθλητισμό, για την προσφορά και την συμπαράσταση, για την ενότητα και ένα μέλλον καλύτερο. Για μία αθλητική -και μη- κληρονομιά, για τα παιδιά αυτού του κόσμου, που θα αποτελέσουν στο μέλλον τους συνεχιστές τέτοιων προσπαθειών.

Η AIPS, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αθλητικού Τύπου (Association Internationale de la Presse Sportive στα Γαλλικά ή International Press Sports Association στα Αγγλικά) αποτελεί τον τελευταίο μεγάλο αθλητικό «παράγοντα» (καθώς δεν πρόκειται για σύλλογο ή διοργάνωση) που στηρίζει εμπράκτως την «Αρχή των Αθηνών» την οποία πρώτος υπέγραψε ο ηγέτης του Ολυμπιακού! Ο Πρόεδρος της AIPS, κ. Τζιάνι Μέρλο, υπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών για το Δικαίωμα στον Αθλητισμό» και έστειλε έτσι το δικό του μήνυμα στήριξης, προς την πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη.

Από εκείνο το υπέροχο βράδυ, κάτω από την Ακρόπολη, κατά το οποίο έγινε γνωστή η προσπάθεια του Ολυμπιακού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, προς έναν κόσμο όπου άπαντες θα έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό και στα σπορ, δίχως όρια και περιορισμούς, διανύσαμε μία σπουδαία διαδρομή. Η Μπαρτσελόνα, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Turkish Airlines Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενερμπαχτσέ και άλλοι κολοσσοί του ευρωπαϊκού αθλητισμού συνυπέγραψαν και έστειλα το μήνυμα: Η πρωτοβουλία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και η προσπάθεια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, δεν θα πάνε χαμένες!

Στόχος του Ολυμπιακού και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ είναι το μήνυμα να ταξιδέψει παγκοσμίως. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι προσπάθειες συνεχίζονται, προκειμένου ο αθλητισμός να αποτελέσει τη βάση για έναν καλύτερο κόσμο, δομημένο σε καλύτερες και πιο στέρεες βάσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο αύριο! Ο κ. Μαρινάκης συνεχίζει τον δικό του αγώνα, όχι μόνο για να μεγαλώνει αθλητικά ο Ολυμπιακός, αλλά και για να αποτελεί ο Σύλλογός μας παράδειγμα προς μίμηση σε θέματα κοινωνικής δραστηριότητας και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Θυμίζουμε την «Αρχή των Αθηνών», όπως αυτή συντάχθηκε και υπογράφηκε πρώτα από τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη:

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τιμητική διάκριση στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν το κεντρικό πρόσωπο της συναυλίας που διοργάνωσε η Μητρόπολη Πειραιά ...