Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / 5 χρόνια απαγόρευση μεταγραφής και δυσφήμιση του αθλήματος!

5 χρόνια απαγόρευση μεταγραφής και δυσφήμιση του αθλήματος!

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με τις αναρτήσεις που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ, αποκάλυψε πως είχε σειρά επίσημων επαφών με την πλευρά του παίκτη (Βαγγέλη Μάντζαρη) 5 φορές κατά τη διάρκεια των τελικών της Basket league.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από πληροφορίες των kokkina.gr, όντως ο Δ. Γιαννακόπουλος είχε επικοινωνία με τον μάνατζερ του παίκτη Δημήτρη Τοπαλίδη με πρωτοβουλία της δικής του ΚΑΕ με σκοπό την προσφορά συμβολαίου 3ετούς διάρκειας. Ουδέποτε ο παίκτης προσέγγισε οποιονδήποτε από την ΚΑΕ ΠΑΟ αφού πρόθεσή του ήταν η παραμονή του στον Ολυμπιακό, κάτι που έκανε πραγματικότητα.

Από κει και πέρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και κατά συνέπεια η ΚΑΕ ΠΑΟ, κινδυνεύει με βαριά τιμωρία αφού προσέγγισε παράνομα αθλητή άλλης ομάδας ενώ εκείνος είχε συμβόλαιο εκτός μεταγραφικής περιόδου! Σύμφωνα με το Αρ.73 του Αθλητικού Νόμου λοιπόν, η ΚΑΕ ΠΑΟ είναι κατηγορούμενη και την ανωτέρω ενέργεια με προβλεπόμενη ποινή την απογόρευση μεταγραφής για 5 χρόνια του εν λόγω αθλητή καθώς και για δυσφήμιση του αθλήματος! Οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού κ. Παναγιώτης & Γιώργος Αγγελόπουλος, ενδεχομένως να προσφύγουν στη δικαιοσύνη έχοντας και ως αποδεικτικά στοιχεία, τις αναρτήσεις τις οποίες ο ίδιος ο Δ. Γιαννακόπουλος έφερε στο φως της δημοσιότητας! Ο ίδιος είναι υπότροπος για παράβαση του Αρ. 68 Γ, περί δυσφήμισης του αθλήματος και κινδυνεύει με εκ νέου ποινή αποκλεισμού και απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα καθώς και με χρηματικό πρόστιμο.

 

Άρθρο 73: Απαγόρευση πρόωρων διαπραγματεύσεων- υπογραφής ιδιωτικών συμφωνητικών

1. Εκτός της μεταγραφικής περιόδου, οι Α.Α.Ε. δεν μπορούν να διαπραγματεύονται άμεσα ή έμμεσα με αθλητή που ανήκει σε άλλη Α.Α Ε. με σκοπό τη μεταγραφή του, εκτός αν οι Κανονισμοί των διεθνών ομοσπονδιών του οικείου αθλήματος προβλέπουν διαφορετικά.

2. Οι παραβάτες τιμωρούνται από το οικείο δικαιοδοτικό όργανο, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη δυσφήμηση του αθλήματος, καθώς και με στέρηση του δικαιώματος να αποκτήσουν τον κατά την προηγούμενη παράγραφο αθλητή, για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών.

 

Post Update: Εκ παραδρομής, αφέθηκε να εννοηθεί με προηγούμενο αρθρο πως ενδεχομένως να κινδύνευε η ΚΑΕ ΠΑΟ με αποκλεισμό μεταγραφών, κάτι που δεν ισχύει. Ουδεμία πρόθεση υπήρχε για παραπλάνηση των αναγνωστών. Στα kokkina.gr αν μας διέπει μια αξία αυτή είναι η τιμιότητά μας. Εκ μέρους της συγγραφικής ομάδας, σας ζητούμε συγνώμη για την παρανόηση.

Δντης kokkina.gr

Βαλάντης Σιδέρης

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

“Κοκκινίζει” το ΣΕΦ!

Οι εξελίξεις της απόκτησης του ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και λεπτομέρειες της Σύμβασης Παραχώρησης από ...