Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Πάτησε γκάζι στο τέλος

Πάτησε γκάζι στο τέλος

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο Ρέθυμνο για τρία δεκάλεπτα, όμως στο 4ο δεκάλεπτο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του σε άμυνα κι επίθεση και πήρε τη νίκη με 90-72.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και διαβάζοντας σωστά την αντίπαλη άμυνα, βρήκε τρόπους να την διασπάσει και να φτάσει σε εύκολα καλάθια. Στην άμυνα όμως, οι «ερυθρολευκοι» δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια και σκληράδα, συνθήκη που ευνόησε τους καλούς σουτέρ του Ρεθύμνου, οι οποίοι ευστόχησαν από μέση και μακρινή απόσταση, διατηρώντας την διαφορά σε χαμηλά επίπεδα.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της 1ης περιόδου, με διαδοχικές αποτελεσματικές άμυνες οι οποίες κατέληξαν σε καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +5 (20-15), όμως το Ρέθυμνο αντέδρασε γρήγορα και έριξε ξανά την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ (21-19).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έπαιξε με περισσότερη διάθεση και δύναμη στην άμυνα, περιορίζοντας την παραγωγικότητα των αντιπάλων του. Στην επίθεση, Αγραβάνης και Τόμπσον βρήκαν στόχο στις προσπάθειες που πήραν και ανέβασαν την διαφορά στο +8 (30-22). Σ’ εκείνο το σημείο όμως, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου αντί ν’ ανεβάσουν κι άλλο την ένταση και να εκμεταλλευτούν το υπέρ τους μομέντουμ, απορρυθμίστηκαν αμυντικά, με συνέπεια το Ρέθυμνο να βρει την ευκαιρία να τρέξει σερί 7-0 (με καλάθια των Γκούντγουιν και Άρμστεντ) και να μειώσει στον πόντο (30-29), 5:33 πριν το ημίχρονο. Αυτή η εξέλιξη επηρέασε και την επιθετική συμπεριφορά των Πειραιωτών, οι οποίοι επιχείρησαν με τρίποντα να βρούνε σκορ, τακτική όμως που δεν είχε επιτυχία. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Νίκου Βετούλα, συνέχισαν να παίζουν με υπομονή και να είναι εύστοχοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα με το τρίποντο του Γιαννόπουλου 2:33 πριν την λήξη (35-36) και στην συνέχεια ο Άρμστεντ με νέο τρίποντο να δώσει… αέρα 4 πόντων στην ομάδα του.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, ο Ολυμπιακός έβγαλε καλές άμυνες, βρήκε εύκολο σκορ στην επίθεση και ισοφάρισε (39-39) με την ανάπαυλα.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Ρόμπερτς, όμως το Ρέθυμνο παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ κι εκμεταλλευόμενο την κάκιστη άμυνα του Ολυμπιακού, έφτανε με άνεση στο καλάθι, κρατώντας ένα ισχνό προβάδισμα το σκορ. Από πλευράς Ολυμπιακού ο Ρόμπερτς ήταν καταπληκτικός επιθετικά και με διαδοχικούς πόντους, διατηρούσε μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι δύο ομάδες ανέβαζαν όλο και περισσότερο την απόδοσή τους και σουτάροντας με τρομερά ποσοστά μέσα και έξω από το τρίποντο, ανέβαζαν διαρκώς τον δείκτη του σκορ.

Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου διαδοχικά εύστοχα τρίποντα από Πρίντεζη και Τόμπσον ανέβασαν την διαφορά στο +7 (69-62) για τον Ολυμπιακό, όμως οι Κρητικοί με τρεις αναπάντητους πόντους, έκλεισαν με μειονέκτημα 4 πόντων το δεκάλεπτο.

Πάτησε γκάζι και κλείδωσε τη νίκη

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ. Με δυνατή άμυνα υποχρέωσε το Ρέθυμνο να εκτελέσει υπό κακές προϋποθέσεις από την περιφέρεια και ν’ αστοχήσει. Στην επίθεση, ο Τόμπσον συνέχισε να δίνει λύσεις, στην εξίσωση του σκορ μπήκε και ο Τολιόπουλος και κάπως έτσι η διαφορά έφτασε και στο +16 (81-65), 6:29 πριν το τέλος. Το Ρέθυμνο επιχείρησε να επιστρέψει στο ματς και να μειώσει την διαφορά, όμως ο Ολυμπιακός έπαιζε σε πολύ υψηλό τέμπο, το οποίο το διατήρησε μέχρι τέλους και έφτασε στη νίκη με 90-62.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-39, 69-65, 90-72

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...