Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Κέρδισε Κύμη και… νέους

Κέρδισε Κύμη και… νέους

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την 1η του νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας, εκτός έδρας την Κύμη με σκορ 85-56. Κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» η παρουσία των Τολιόπουλου, Αρσενόπουλου.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε από την πρώτη στιγμή τον έλεγχο του ματς και το προβάδισμα στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα, υποχρέωσαν την Κύμη να εκτελέσει αρκετές φορές από την περιφέρεια, υπό κακές προϋποθέσεις, τακτική που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους. Στην επίθεση, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα, έδωσαν τα ελεύθερα σουτ στον Χόλις Τόμπσον, ο οποίος ευστοχώντας διαρκώς από μέση και μακρινή απόσταση (6/6 εντός παιδιάς), βοήθησε την ομάδα του να χτίσει διψήφια διαφορά στο σκορ (6-17), 2:34 πριν το τέλος της 1ης περιόδου. Στον χρόνο που απέμενε, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και κατάφερε να κλείσει το Α΄ δεκάλεπτο με +11 (10-21).

Το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στη 2η περίοδο το σημείωσε ο Πρίντεζης με κάρφωμα, μετά από 3:15 που κύλησαν στο ρολόι. Μέχρι εκείνη την στιγμή, οι Πειραιώτες επιχείρησαν με τρίποντα να παραβιάσουν το αντίπαλο καλάθι, χωρίς όμως επιτυχία.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την ένταση στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες, σημείωσαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στο +17 (16-33). Η Κύμη βρήκε και αυτή ρυθμό επιθετικά και ευστόχησε στις προσπάθειες που πήρε, όμως ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι αποτελεσματικός και να διατηρεί απόσταση ασφαλείας. Στα υπολειπόμενα δύο λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν χαλάρωσε και πήγε με προβάδισμα 20 πόντων στ’ αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά. Στην άμυνα δεν έβγαζε ενέργεια κι ένταση και στην επίθεση δεν είχε υπομονή και σωστό διάβασμα, συνθήκη που επέτρεψε στην Κύμη να τρέξει επιμέρους σκορ 8-2 και να μειώσει σε 31-45, 7:51 πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Το τάιμ-άουτ του Σφαιρόπουλου δεν είχε μεγάλη επίδραση στους «ερυθρόλευκους», οποίοι συνέχισαν να υποπίπτουν σε λάθη (παράβαση 5 δευτερολέπτων, παράβαση 24 δευτερολέπτων), αλλά κυρίως να μην παίζουν άμυνα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του Γ΄ δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε στην άμυνα, στην επίθεση ο Τολιόπουλος είτε εκτελώντας είτε δημιουργώντας έδωσε λύσεις και με σερί 9-0, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανεβάσουν την διαφορά στο +21 (33-54).

Στα εναπομείναντα τρία λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ταχύτητα, κράτησε σταθερό ρυθμό και έκλεισε την 3η περίοδο με +26 (35-61).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με σερί 4-0 για την Κύμη. Ο Πρίντεζης έδωσε ξανά λύση στην επίθεση και ακολούθησαν τα καλάθια από Μπόγρη, Αρσενόπουλο και Τόμπσον, τα οποία έστειλαν την διαφορά στο +30 (39-69), επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ματς.

Στον διαθέσιμο χρόνο, ο Σφαιρόπουλος διατήρησε στο παρκέ, Τολιόπουλο, Αρσενόπουλο, Αγραβάνη, Μπόγρη και Παπαπέτρου. Η συγκεκριμένη πεντάδα έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και ορισμένες θεαματικές φάσεις, διατηρώντας σταθερά την διαφορά πάνω από τους 25 πόντους

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-43, 35-61, 56-85

Κύμη (Καστρίτης): Οκερεαφόρ 11(2), Τσαγκαράκης 10(2), Γλυνιαδάκης 2, Ο’Μπριέν, Σμιθ 5, Μανωλόπουλος 6(2), Έντουαρντς, Γερομιχαλός 10, Τζόουνς, Σακελαρίου, Τρέιλορ 12, Μητσιμπόνας

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 11, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 2, Μάντζαρης 4, Τόμπσον 18 (2), ΜακΛιν 4, Τολιόπουλος 11(3), Παπαπέτρου 9(1), Αρσενόπουλος 4, Ρόμπερτς, Μπόγρης 2, Πρίντεζης 8

 

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...