Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα, τονίζοντας πως οι παίκτες του γνωρίζουν πως πρέπει να παρουσιαστούν κόντρα στην τουρκική ομάδα.

«Μπαίνουμε ουσιαστικά στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Η Νταρουσάφακα είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα που έχει παίκτες με επιθετικό ταλέντο. Μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε εντός και εκτός έδρας. Για εμάς είναι σημαντικό ν’ ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Θέλουμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και γι’ αυτό η αμυντική μας προσήλωση είναι πολύ σημαντική στο πως θα εξουδετερώσουμε και τα ατού των αντιπάλων και τις καταστάσεις που δημιουργούν στην επίθεση. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για κάθε φάση. Στην επίθεση θα πρέπει να τρέξουμε, αφενός και στο σετ παιχνίδι να διαβάσουμε σωστά το τι μας δίνει η αντίπαλη άμυνα και να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της. Όπως κάθε φορά, απομονώνουμε και αυτό το παιχνίδι και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Πιστεύω πως η πορεία που έχουμε κάνει αξίζει μεγάλης επιβράβευσης από τον κόσμο, η οποία θα μετουσιωθεί με την προσέλευσή του στο γήπεδο. Θέλουμε γεμάτο «Σ.Ε.Φ.». Θέλουμε ο κόσμος να σπρώξει την ομάδα, για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση στα πλέι-οφ». Σημείωσε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού

Για τους τραυματίες:

«Από εχθές κάνουν όλοι οι παίκτες προπόνηση. Θεωρώ πως είναι δική η απόφαση για το ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Έχω 14 παίκτες στην διάθεσή μου, μόνο ο Μαραγκός λείπει, και μετά την αυριανή προπόνηση θα επιλέξω τους 12».

Για τους περιφερειακούς της Νταρουσάφακα, που δεν ακολουθούν το πλάνο παιχνιδιού και παίζουν πιο ελεύθερα:

«Είναι τέσσερις παίκτες με μεγάλο περιφερειακό ταλέντο. Παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν στο ένας εναντίον ενός και στο πικ εν ρολ. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε αυτόν τον τρόπο, τον ελεύθερο που παίζουν, με μεγάλη συγκέντρωση. Ξέρουμε τι πρέπει και θα το κάνουμε. Πρέπει να τους βάλουμε στο δικό μας μοτίβο του παιχνιδιού».

Αν οι παίκτες σκέφτονται το ποια θέσει θα καταλάβει τελικά η ομάδα:

«Δεν γίνονται τέτοιες σκέψεις. Πραγματικά δεν κοιτάμε την θέση που θα τερματίσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να προετοιμάζεσαι και να παλεύεις το κάθε παιχνίδι. Θα δούμε ποια θέση θα κατακτήσουμε στο τέλος. Δεν έχουμε βάλει στόχο κάποια θέση. Φάγαμε τον γάιδαρο και έχει μείνει η ουρά. Προσπαθούμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω τώρα στο τέλος, για να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται».

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...