Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας από την άμυνά μας»

«Να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας από την άμυνά μας»

Στην ανάγκη να παίξει καλή άμυνα ο Ολυμπιακός και μέσω αυτής να ελέγξει το παιχνίδι, στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ:

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Ασφαλώς και θέλουμε ν’ αντιδράσουμε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αυτή τη στιγμή πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Μπορεί χάθηκε ένα παιχνίδι χθες (25/01), αλλά η μάχη συνεχίζεται. Βλέπουμε ότι η φετινή Ευρωλίγκα είναι πολύ απαιτητική και σε πνευματική ετοιμότητα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να κάνουμε ένα «restart», με μεγαλύτερη επιθετικότητα στην άμυνα, κάτι που δεν είχαμε χθες (25/1), και να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας από την άμυνά μας».

Αν σκέφτονται τις τρεις σερί νίκες της Μπάμπεργκ επί του Ολυμπιακού:

«Μπορώ να πω πως το αντιμετωπίζουμε πιο πολύ σαν ένα παιχνίδι μετά από ένα κακό, παρά τις τρεις σερί ήττες απ’ τη Μπάμπεργκ. Καμιά φορά πέφτεις στην παγίδα απ’ το πολύ… θέλω κι έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα».

Για τα σημεία που θα κρίνουν το αποτέλεσμα:

«Δε νομίζω πως δε μας ταιριάζει η Μπάμπεργκ. Πρέπει να είμαστε επιθετικοί πολύ στην άμυνα, είναι καλά οργανωμένοι, έχουν 6-7 παίκτες που παίζουν καλά μεταξύ τους, πρέπει να τους χαλάσουμε παιχνίδι με καλή άμυνα. Δε μπορείς να δέχεσαι 99 πόντους και να θες να κερδίσεις. Βάλαμε 83 χθες (25/01), άρα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί, πόσο μάλλον μετά από ένα κακό αποτέλεσμα. Κάποιες φορές όταν είμαστε κακοί επιθετικά, πέφτει, όχι χαλαρώνει, όχι εσκεμμένα, η αυτοπεποίθηση στην άμυνα. Πρέπει να το βελτιώσουμε γιατί η άμυνα μας δίνει τα παιχνίδια».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...