Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ήττα χωρίς κόστος στο Μιλάνο

Ήττα χωρίς κόστος στο Μιλάνο

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο, γνωρίζοντας την ήττα (την 6η φετινή του στην Ευρωλίγκα) με 99-83.

Ο αγώνας:

Στην 1η περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας σωστή λειτουργία σε άμυνα και επίθεση, ήλεγξαν πλήρως το παιχνίδι και έκλεισαν με προβάδισμα 5 πόντων (16-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ανεβάζοντας την απόδοσή τους στις δύο άκρες του παρκέ, πήραν τα ηνία του ματς. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην επίθεση ήταν αποτελεσματικοί και διατηρούνταν σ’ επαφή με το σκορ, όμως η άμυνά τους δεν ήταν στον απαιτούμενο βαθμό σκληρή, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να σκοράρουν εύκολα καλάθια και να φέρουν σε ισορροπία το παιχνίδι με την λήξη του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιάσμιν Ρέπεσα συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επιθετικά ανταποκρίνονταν και ακολουθούσαν τον γρήγορο ρυθμό των αντιπάλων τους, όσο όμως δεν τους «κατέστρεφαν» το επιθετικό  παιχνίδι με την άμυνά τους, τους έδιναν το δικαίωμα να διατηρούνται μπροστά στο σκορ.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή τους, αλλά η Αρμάνι άντεξε και αντέδρασε όταν οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στον πόντο (71-70), επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι Πασκόλο και Μάτσβαν έδωσαν λύσεις επιθετικά στους Ιταλούς, οι οποίοι κατάφεραν εκ νέου ν’ ανοίξουν την απόσταση. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακόμη μία προσπάθεια να γυρίσουν το ματς, αλλά ορισμένα λάθη στα κρίσιμα σημεία, δεν τους επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Στον χρόνο που απέμενε οι γηπεδούχοι δεν χαλάρωσαν, αύξησαν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο νούμερο και έφτασαν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-21-41-41, 67-61, 99-83

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αυτο ήταν ένα ανήθικο σφύριγμα!

Σπάνια αναφέρομαι σε διαιτητές, ακόμα και στις “λαμπρές” μέρες της Basket league που οδήγησαν στην ...