Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Καλή άμυνα, σωστή κυκλοφορία στην επίθεση»

«Καλή άμυνα, σωστή κυκλοφορία στην επίθεση»

Καλή άμυνα και σωστή κυκλοφορία στην επίθεση θέλει να δει αύριο από τους παίκτες του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα.

«Παίζουμε ένα παιχνίδι με μία σκληροτράχηλη και μαχητική ομάδα, που μπορεί να έχει τρεις νίκες, αλλά έχει χάσει όλα τα παιχνίδια δύσκολα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο που έχουμε καταστρώσει, πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό, γιατί είναι πολύ σημαντικό ο ρυθμός να πάει στον τρόπο που θέλουμε εμείς. Αυτό επιτυγχάνεται με δύο τρόπους, από την καλή άμυνα και την σωστή κυκλοφορία στην επίθεση. Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή, δουλέψαμε καλά εχθές και σήμερα θα έχουμε μία καλή προπόνηση που χρειαζόμαστε, για να είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε και τον κόσμο κοντά μας, να έρθει να μας ενισχύσει». Είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Αν η άμυνα θα επικεντρωθεί στον Λάνγκφορντ:

«Είναι ομάδα που έχει τον ηγέτη της, αλλά διαθέτει και άλλους καλούς παίκτες. Έχουν πολυφωνία στην επίθεση. Ασφαλώς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μαρκάρισμα του Λάνγκφορντ, αλλά υπάρχουν και παίκτες όπως ο Κολόμ που είχε 12 ασίστ, ο Παρακούσκι που μπορεί μέσα από την ρακέτα να σε.. σκοτώσει και έχει καλούς Ρώσους σουτέρ. Είναι ομάδα που πρέπει να την αντιμετωπίσεις συνολικά, αλλά ασφαλώς πρέπει να περιορίσεις το σκοράρισμα του Λάνγκφορντ».

Για τις πολλές αλλαγές που έχει κάνει στο ρόστερ της η Ούνιξ και κατά πόσο αυτές δυσκολεύουν το σκάουτινγκ:

«Στο τελευταίο παιχνίδι μπήκαν οι καινούργιοι παίκτες τους. Έχουμε δείγματα από το τελευταίο παιχνίδι τους και το γεγονός ότι δεν έχουν χρόνο σαν ομάδα μας εξυπηρετεί. Δεν έχουν συνοχή και εμείς θα προσπαθήσουμε ν’ αποδιοργανώσουμε την ομαδική τους λειτουργία».

Για τις διακυμάνσεις που έχουν οι ομάδες της Ευρωλίγκα φέτος στην απόδοσή τους:

«Το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκα φέτος είναι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένα top 16 με 30 αγωνιστικές. Παίζεις με τις κορυφαίες και σε μία μέτρια μέρα σου, θα χάσεις το ματς. Δεν υπάρχουν παιχνίδια που να είσαι μέτριος και να τα κερδίσεις. Και επειδή καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει σταθερή απόδοση, να συνειδητοποιήσει ο κόσμος, ότι θα υπάρχουν και ήττες. Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει στους μετριοπαθείς χαρακτηρισμούς κι εμείς προσπαθούμε να μην μας επηρεάζει το τι έγινε πίσω. Δουλεύοντας με μέθοδο, να οργανώνουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε ν’ απομονώνουμε το κάθε παιχνίδι, σαν να είναι τελικός. Κάνοντας αυτό, στο τέλος της κανονική περιόδου θα δούμε που θα έχουμε φτάσει κι ελπίζω να είμαστε ψηλά για να μπορέσουμε να μπούμε στα πλέι-οφ».

Αν θα ήθελε να κάνει μία αποτίμηση της πορείας της ομάδας μέχρι στιγμής:

«Δεν θα ήθελα να κάνω τώρα αποτίμηση. Όπως έχω πει, αν καθίσεις τώρα να κάνεις αποτίμηση, θα χάσεις την συνέχεια. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα γίνει. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το επόμενο παιχνίδι. Όταν τελειώσει αυτό, θα μας απασχολήσει το επόμενο μας. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Ασφαλώς μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε έναν συνολικό απολογισμό».

Αν θα έχει τον Μάντζαρη στην διάθεσή του:

«Δεν το ξέρουμε αυτό. Εχθές έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης. Τώρα κάνει θεραπεία και θα σας πως κατά την διάρκεια της προπόνησης αν θα είναι ή όχι σε θέση να παίξει. Δεν θα ρισκάρουμε πάντως με την συμμετοχή του. Αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος να παίξει πάντως, δεν θα τον πιέσουμε».

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...