Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Κατάπιε την Εφές ο Ολυμπιακός!

Κατάπιε την Εφές ο Ολυμπιακός!

03

 

Ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ διέλυσε με σκορ 90-66 την Εφές και σημείωσε την πρώτη του νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι παίρνοντας από την πρώτη στιγμή τον έλεγχο. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζοντας πολύ καλή και σκληρή άμυνα, οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε βεβιασμένες ενέργειες που δεν κατέληγαν στο καλάθι. Στην επίθεση, ο Βασίλης Σπανούλης αξιοποιούσε άριστα τους συμπαίκτες του, δίνοντάς τους έτοιμα καλάθια

Τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους αυξάνοντας ταυτόχρονα σε διψήφιο νούμερο την υπέρ τους διαφορά (16-6), με τον Σπανούλη να δημιουργεί και τον Πρίντεζη να φορτώνει ασταμάτητα το αντίπαλο καλάθι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι πρωταθλητές Ελλάδας συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Πιέζοντας ασφυκτικά τους αντιπάλους τους, τους οδήγησαν σε διαδοχικά λάθη και «σκοτωμένα» σουτ, τα οποία δεν μπορούσαν ν’ απειλήσουν. Στην επίθεση, την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Πρίντεζη πήρε ο Λοτζέσκι, ο οποίος με διαδοχικά εύστοχα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, βοήθησε την ομάδα του 5:26 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να στείλει την διαφορά στο +19 (38-19).

Στον χρόνο που απέμενε η Εφές αντέδρασε. Ένα γρήγορο σερί από πλευράς Τούρκων έριξε την διαφορά στους 14 (38-24). Ο Γκριν απάντησε με έμμεσο τρίποντο, αλλά οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, έχοντας ρυθμό, κατάφεραν να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 2-9 και να πάνε στ’ αποδυτήρια με μειονέκτημα 8 πόντων.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί την υπέρ του διαφορά, αλλά η άμυνά του δεν ήταν σε μεγάλο βαθμό δυνατή, με αποτέλεσμα η Εφές να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι και να διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την διαφορά.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα μέσα από την άμυνά του. Το κομμάτι της επίθεσης ανέλαβαν οι Σπανούλης και Παπανικολάου, στέλνοντας εκ νέου την διαφορά στο +10.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ για να τελειώσει το παιχνίδι και τα κατάφερε. Οι πρωταθλητές παίζοντας με πολλή ενέργεια και συγκέντρωση στις δύο πλευρές του παρκέ ανέβασαν την διαφορά στο +20 και «κλείδωσαν» τη νίκη.

Παρά το γεγονός ότι το ματς πάνω από τους 20 και τέσσερα λεπτά απέμεναν για την λήξη, ο Ολυμπιακός δεν χαλάρωσε. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξαν δυνατά μέχρι τέλους και έφτασαν εύκολα στη νίκη.

MVP:

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 41-33, 62-53, 90-66

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 17 (9ασ.), Πρίντεζης 15, Λοτζέσκι 14, Γκριν 11, Παπανικολάου 8, Μιλουτίνοφ 8, Παπαπέτρου 6, Χάκετ 5, Μπιρτς 4, Μάντζαρης 2.

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Οσμάν 22, Τόμας 10, Ερτέλ 3, Χάνεϊκατ 6, Όμιτς 2, Κορκμάζ 2, Ντάνστον 5, Μπράουν 10, Γκρέιντζερ 6, Κότον.

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Η συνέντευξη Τύπου ενόψει Άστον Βίλα

Απέναντι στην Aston Villa θα τεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (02/05, 22:00), στον πρώτο ...