Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Μ. Σίλβα: “Ιδανικές οι συνθήκες στον Ολυμπιακό”

Μ. Σίλβα: “Ιδανικές οι συνθήκες στον Ολυμπιακό”

ÓÉËÂÁ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Μια μεγάλη και με πολύ ενδιαφέρον συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα.

Διαβάστε ένα μέρος της συνέντευξης του Σίλβα στη Nova:

Πρωταθλητής από τον Φεβρουάριο, τι σημαίνει αυτό για έναν νέο προπονητή που κάνει το μεγάλο βήμα μακριά από την χώρα του;

«Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο γιατί ήταν ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή και όταν έρχεται τόσο νωρίς είναι πολύ καλό».

Συγκριτικά ήταν πιο εύκολη η δουλειά σας εδώ; Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει τη φήμη του προέδρου που δίνει τα κλειδιά στον προπονητή.

«Ποτέ δεν είναι εύκολη η δουλειά του προπονητή. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει την απαίτηση για το πρωτάθλημα σημαίνει ότι σου δίνει και τις συνθήκες για να το κερδίσεις. Ο πρόεδρος είναι απαιτητικός, αλλά οι συνθήκες είναι ιδανικές».

Θεωρείτε ότι ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν;

«Ο Φορτούνης για εμάς ήταν ένα στοίχημα. Πιστέψαμε πολύ σε αυτόν. Απέδειξε ότι έχει τις ικανότητες και μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό. Έδειξε ότι έχει την ικανότητα κι να σταθεί στην ομάδα και να κερδίσει τις ευκαιρίες που έχει. Όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο. Ο Φορτούνης έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχει όλα τα φόντα να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας. Φέτος έπαιξε πρώτη φορά στο Champions League και θα πρέπει να υιοθετήσει τις συνήθειες του μεγάλου επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τι θα γίνει».

Τι θέλετε να βελτιώσετε στην ομάδα;

«Το πρώτο πράγμα που ήθελα να περάσω στο παιχνίδι της ομάδας ήταν να έχουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι με πίεση. Να έχουμε καλή κυκλοφορία. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και αυτό προσπάθησα να περάσω τους 8 πρώτους μήνες. Δεν θα σας πω που θέλουμε βελτίωση. Θέλω η ομάδα να είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι.

Στην Ευρώπη περιμένετε να κάνει η ομάδα σας το βήμα παραπάνω;

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τη στιγμή που έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα και από τη στιγμή που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε το Κύπελλο, σίγουρα θα θέλαμε κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Σίγουρα στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ισως χρειαστεί να παίξουμε προκριματικά και αυτή θα είναι η βάση της προετοιμασίας μας».

Θα θέλαμε ένα σχόλιο σας για τις εικόνες στο Λιμάνι του Πειραιά με τους πρόσφυγες.

«Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν και θεωρώ πολύ σημαντικά στον σύλλογο μας είναι η περηφάνια που έχει. Ένας μεγάλος σύλλογος δεν κοιτάζει να κερδίζει παιχνίδια και ο σύλλογος μας δεν κοιτάζει μόνο αυτό. Μου αρέσει η πρωτοβουλία του προέδρου μας να βοηθάει ανθρώπους που έχουν ανάγκη γιατί δείχνει το μέγεθος του συλλόγου μας».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μήπως περνάτε για χαζό τον Μαρινάκη;

Φυσικά και η ανακοίνωση αλλαγής προπονητή του Ολυμπιακού μας ξάφνιασε όλους και εννοείται πως δεν ...