Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Έπεσε μαχόμενος ο Ολυμπιακός

Έπεσε μαχόμενος ο Ολυμπιακός

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 92-85

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε παλικαρίσια εμφάνιση μέσα στην Μόσχα, αλλά στο τέλος λύγισε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα με 92-85.

Ο αγώνας:

Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι κι ευστοχώντας στα σουτ που επιχείρησε, πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (7-2). Ο Ολυμπιακός μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα, κρατώντας χαμηλά σε παραγωγικότητα την αντίπαλό του. Επιθετικά βρίσκοντας λύσεις από τους Λοτζέσκι και Πρίντεζη έριξε την διαφορά σε απόσταση βολής (9-7).

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν ν’ αλλάξουν σε όλα τα σκρίν. Οι γηπεδούχοι διαβάζοντας σωστά τα miss-match που δημιουργούνταν κι εκμεταλλευόμενοι την επίμονή των πρωταθλητών Ελλάδας να βγαίνουν στην περιφέρεια και να σουτάρουν τρίποντα, ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο + 8 (15-7).

Στα δύο λεπτά που υπολείπονταν, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασαν.  Παίζοντας με υπομονή και ηρεμία στην επίθεση, δημιούργησαν τα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και παίρνοντας σκορ μέσα από το ζωγραφιστό, μείωσαν σε απόσταση ενός σουτ (18-15).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι Πειραιώτες συνέχισαν να πηγαίνουν τις επιθέσεις τους κοντά στο καλάθι και να διατηρούνται σε επαφή με το σκορ. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η είσοδος του Κάιλ Χάινς στο παρκέ άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Αμερικάνος center, όντας πιο ευέλικτος και ταχύς από τον Οθέλο Χάντερ κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες από τον ψηλό του Ολυμπιακού, ανεβάζοντας στο +11 την διαφορά για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι σ’ εκείνο το σημείο αντέδρασαν και μ’ ένα γρήγορο σερί 5-0, μάζεψαν την διαφορά στους έξι (33-27), όμως οι Μοσχοβίτες, απήντησαν με δικό τους σερί, κι έστειλαν εκ νέου την διαφορά σε διψήφιο (38-27).

Στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός χτυπώντας ξανά μέσα από την ρακέτα, κατάφερε να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη αξιοποιώντας  τα πέντε ομαδικά φάουλ του Ολυμπιακού οδηγούνταν στην γραμμή των βολών, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο την διαφορά στους οκτώ πόντους.

Στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ. Βγάζοντας τρομερή ενέργεια στην άμυνα, οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε λάθη και βεβιασμένες ενέργειες. Στην επίθεση, με τον Σπανούλη να οργανώνει εξαιρετικά το παιχνίδι κατάφεραν να τρέξουν ένα σερί 8-0 και να φέρουν το σκορ σε ισορροπία (41-41). Σ’ εκείνο το σημείο οι Ντε Κολό και Χίγκινς έδωσαν κάποιες λύσεις επιθετικά στην ομάδα τους, βοηθώντας την να πάρει κεφάλι τεσσάρων πόντων, αλλά ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ του αγώνα και με τα καλάθια των Σπανούλη και Στρόμπερι, πήρε το προβάδισμα με 49-50, 5:26 πριν το τέλος τους τρίτου δεκαλέπτου.

Στον χρόνο που απέμενε, ορισμένα βεβιασμένα λάθη από πλευράς Ολυμπιακού, έδωσαν την δυνατότητα στους Μοσχβίτες να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχουν εύκολους πόντους, αυξάνοντας και πάλι την διαφορά στους οκτώ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη, ούτε έχασαν την ψυχραιμία τους και μείωσαν με την λήξη στους πέντε (66-61), με το εύστοχο τρίποντο του Χάκετ.

Στην τελευταία περίοδο το θρίλερ συνεχίστηκε με την ΤΣΣΚΑ να διατηρεί διαφορά 3-5 πόντων και τον Ολυμπιακό να την ακολουθεί. Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν αυτός που έδινε λύσεις επιθετικά στους γηπεδούχους, ενώ για λογαριασμό των Πειραιωτών Ολυμπιακού, οι Χάκετ και Στρόμπερι, έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι.

Τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η ΤΣΣΚΑ με διαδοχικές εύστοχες επιθέσεις, ανέβασε την υπέρ της διαφορά στο +9 (83-74). Ο Σπανούλης με τέσσερις πόντους  μείωσε και πάλι στους πέντε, αλλά οι γηπεδούχοι παίρνοντας και κάποια… τραβηγμένα σφυρίγματα που τους οδήγησαν στις βολές, απέκτησαν και πάλι διαφορά ασφαλείας.

Στο 1:30 που απέμενε οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν τα παράτησαν και  συνέχισαν να παλεύουν για τη νίκη. Η διαφορά όμως ήταν αρκετά μεγάλη και τα χρονικά περιθώρια μικρά, γεγονός που βοήθησε την ρώσικη ομάδα να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 41-33, 66-61, 92-85

MVP:

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Κόρεϊ Χίγκινς, ο οποίος έδωσε σκορ στην ομάδα σε σημεία που ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει ν΄ ανατρέψει τα δεδομένα του ματς.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 19 (1), Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 21 (3), Φριντζόν 3 (1), Νίκολς, Τζάκσον 3, Φρίλαντ 8, Βοροντσέβιτς 1, Χίγκινς 12 (2), Χριάπα 4, Κουρμπάνοφ 11, Χάινς 10.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 15, Παπαπέτρου, Σπανούλης 15 (1), Στρόμπερι 9 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 19 (1), Μάντζαρης, Χάκετ 17 (3), Λοτζέσκι 10 (2).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ: 

04

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...