Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Με την άμυνα κερδίσαμε και αυτό το παιχνίδι»

«Με την άμυνα κερδίσαμε και αυτό το παιχνίδι»

Ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι παίκτες του το παιχνίδι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Η άμυνα ήταν και πάλι ο παράγοντας που βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μια ακόμη νίκη, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας κόουτς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του που παρά τα προβλήματα παίζουν με αυταπάρνηση.

«Ξέραμε ότι είχαμε ένα δυνατό παιχνίδι, απέναντι σ’ έναν πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο που κάνει πολλή καλή πορεία φέτος και εντός και εκτός έδρας. Δώσαμε την δέουσα προσοχή στο παιχνίδι και λόγο αντιπάλου και λόγο ημερών. Σε γενικές γραμμές ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αν εξαιρέσεις ένα διάστημα στην δεύτερη περίοδο που χαλαρώσαμε και δεχτήκαμε εύκολους πόντους, δίνοντας την δυνατότητα στον Άρη, δικαίως, να πάρει το προβάδισμα. Έτσι ξεκινήσαμε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να παίρνει διαφορά επτά πόντων στο 33. Από εκείνο το σημείο και πέρα αλλάξαμε το σκεπτικό μας, γίναμε πιο επιθετικοί στην άμυνα, μειώσαμε πολύ γρήγορα, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Με την καλή μας άμυνα καταφέραμε και τον κρατήσαμε χαμηλά τον Άρη. Με την άμυνα κερδίσαμε και αυτό το παιχνίδι. Περιορίσαμε μια πολλή καλή ομάδα στους 64 πόντους και στο τελευταίο δεκάλεπτο δεχτήκαμε εννιά. Σ’ εκείνο το σημείο πήραμε μια διαφορά και κερδίσαμε δίκαια το παιχνίδι.

Ήταν μια περίεργη περίοδος αυτή που μεσολάβησε, περιμέναμε να μπούνε οι τραυματίες μας, δεν ξέραμε αν έπρεπε να τους χρησιμοποιήσουμε. Ήταν μια περίεργη κατάσταση. Προέκυψε ένα πρόβλημα με τον Τσαϊρέλη, είχε ένα πρόβλημα στην μέση γι’ αυτό και αποκλείστηκε από την αποστολή. Ο Χάντερ κατά την διάρκεια του ματς αντιμετώπισε πρόβλημα. Ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση, γι’ αυτό και σε μεγάλο βαθμό δυσκολευτήκαμε να βρούμε ρυθμό. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Σπανούλης μετά από τόσο καιρό απραξίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες που παίζουν με αυταπάρνηση με ψιλοπροβλήματα, σχεδόν, όλοι και αυταπάρνηση.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, έχουμε μπροστά μας μια μέρα να ξεκουραστούμε και επιστρέφουμε στην δουλκεια. Εύχομαι στον Δημήτρη Πρίφτη καλή επιτυχία σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Από την πλευρά μου να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλο τον κόσμο και ό,τι καλύτερο». Είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Αν είναι «δώρο» το γεγονός ότι η ομάδα έπαιξε ένα δυνατό παιχνίδι πριν το ματς με την Μπαρτσελόνα:

«Βεβαίως. Όσο πιο δύσκολα παιχνίδια παίζεις, τόσο πιο έτοιμος είσαι για την συνέχεια. Είναι πολύ θετικό ότι είχαμε ανταγωνιστικό αντίπαλο απόψε, θα μας βοηθήσει πολύ».

Για την κατάσταση του Ματ Λοτζέσκι:

«Δεν έχει κάνει καθόλου προπόνηση, το τελευταίο διάστημα κάνει ασκήσεις στο γυμναστήριο, δεν νομίζω να είναι έτοιμος για το πρώτο ματς».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ:

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...