Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Άμυνα, απειρία και ανασύνταξη!

Άμυνα, απειρία και ανασύνταξη!

o-ARSENAL-OLYMPIAKOS-facebook

Ο Κώστας Λιακούτσης θέλει τον Ολυμπιακό να σέβεται και όχι να φοβάται και αποδίδει την ήττα-αποκλεισμό στην αμυντική λειτουργία και την απειρία της ομάδας.

Με τρεις νίκες και τρεις ήττες τελείωσε το φετινό ταξίδι στο Τσάμπιον Λιγκ, για τον Ολυμπιακό. Και αν οι δύο πρώτες ήττες, από την Μπάγερν ήταν ανώδυνες και αναμενόμενες, η σημερινή πονάει. Τι να λέμε; Είχαμε επισημάνει πως ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί αφού έπαιζε για 2,5 αποτελέσματα αλλά τελικά έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του! Και μην ακούσω δικαιολογίες του τύπου «Καλύτερα στο Γιουρόπα» γιατί μεταξύ μας, αυτά είναι παραμύθια.

Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που παρά τις απουσίες ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ παικτών, μας έδειξε γιατί την τελευταία 15ετία προκρίνεται συνεχώς στους «16». Ο λόγος είναι απλός: Δεν φοβάται! Ναι οι μεγάλες ομάδες δεν φοβούνται. Σέβονται.

Και όπως καταλάβατε, ο Ολυμπιακός σήμερα ήταν φοβισμένος. Τι και αν είχε τον απίστευτο κόσμο του να τραγουδάει ασταμάτητα, τι και αν είχε τον μαχητή Ιντέγε να «φτύνει» αίμα…; Η άμυνα έδειχνε να πελαγοδρομεί και ο Ρομπέρτο έκανε μπαμ από χιλιόμετρα, ότι ήταν ανασφαλής κάτω από τα δοκάρια.

Οι στόχοι της Άρσεναλ εξαρχής, ήταν δύο: Να προηγείτο από το ημίχρονο και αν είναι δυνατό, να μην δεχτεί τέρμα. Το 0-1 στο ημίχρονο λοιπόν, έδωσε «φτερά» στους Άγγλους, αφού τα πράγματα κυλούσαν όπως τα σχεδίαζαν. Η πίεση άρχισε να μεταφέρεται στον Ολυμπιακό.

Έρχεται και το 0-2 και από φαβορί γίνεσαι αουτσάιντερ μέσα σε μια στιγμή. Τα πόδια βαραίνουν και κάποιοι δείχνουν να αγχώνονται. Δέχεσαι και τρίτο τέρμα; Τελειώνουν όλα. Αυτό ήταν, ο γάμος σχόλασε. Τι και αν έχεις στον πάγκο Τσόρι, Ερνάνι, Φίνμπο κτλ κτλ. Τα πάντα πλέον έχουν κριθεί.

Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την απειρία του ταλαντούχου κατά τα άλλα προπονητή του, αλλά και κάποιων ποδοσφαιριστών, κυρίως των αμυντικών.

Είναι κρίμα για αυτόν τον εκπληκτικό λαό που έδωσε ρεσιτάλ για άλλη μια φορά, αλλά και για τον πρόεδρο που φέτος «τα έσπρωξε» για να δει τον Ολυμπιακό να κάνει το βήμα παραπάνω. Παρόλα αυτά ο φετινός Ολυμπιακός παραμένει μια πολύ καλή ομάδα και δεν υπάρχει λόγος να απαξιωθεί μετά από μια αποτυχία.

Οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν: Ντάμπλ και καλή πορεία στην Ευρώπη ήταν, και παραμένουν. Εγώ παραμένω αισιόδοξος. Εξάλλου ο Ολυμπιακός βγαίνει πάντα πιο δυνατός από τις δύσκολες στιγμές. Ας δούμε πρώτα και την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι και αλλιώς, τρώγοντας έρχεται η όρεξη!

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Τα λάθη πληρώνονται αλλά…

Πολλά ποδοσφαιρικά κλισέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το χθεσινό παιχνίδι όπως ο ανωτέρω τίτλος. Η ...