Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / “Σημαντικό ότι ήμασταν καλοί αμυντικά”

“Σημαντικό ότι ήμασταν καλοί αμυντικά”

Συνεχάρη τους παίκτες του για την άμυνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ευχαριστημένος από την άμυνα που έπαιξαν και σήμερα οι παίκτες του έμεινε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Ξέραμε ότι είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο μια ομάδα με πολύ ποιοτικό και βαθύ ρόστερ, η οποία προερχόταν από δυο-τρία άτυχα αποτελέσματα και σίγουρα θα προσπαθούσε να διεκδικήσει με όλες της τις δυνάμεις τη νίκη.

Εμείς μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, κυρίως στην άμυνα που είναι και το χαρακτηριστικό μας. Καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά την Α.Ε.Κ. στην πρώτη περίοδο, με αποτέλεσμα να πάρουμε μια σεβαστή διαφορά από την αρχή. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Α.Ε.Κ. βρήκε τις λύσεις επιθετικά, όμως τον έλεγχο του αγώνα και τα ηνία τα κρατούσαμε εμείς.

Ξεκινήσαμε το δεύτερο ημίχρονο ξανά πολύ δυνατά. Ανεβάσαμε κι άλλο την δοαφορά. Το σημαντικό όμως είναι ότι, και στην τρίτη περίοδο ήμασταν καλοί αμυντικά, κρατώντας και πάλι χαμηλά το σκορ. Στην τελευταία περίοδο, εξαιτίας και της διαφοράς χαλαρώσαμε λίγο, η Α.Ε.Κ. μείωσε, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει ότι είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, σχεδόν, καθ’ όλη την διάρκειά του. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κρατήσαμε την Α.Ε.Κ. χαμηλά στο field goal, δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στο καλάθι, εάν και δεχτήκαμε στο τέλος κάποιους εύκολους πόντους.

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την σημαντική νίκη και εύχομαι προσωπικά στον κόουτς και την Α.Ε.Κ. καλή συνέχεια». Σημείωσε αρχικά ο κόουτς των “ερυθρολεύκων”.

Αν είναι ένα γρήγορο «φροντιστήριο» για τους καινούργιους παίκτες τα συνεχόμενα απαιτητικά παιχνίδια:

«Σίγουρα, η ομάδα καλείται ν’ αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες λόγω των τραυματισμών και ν’ αντιμετωπίζει τον αντίπαλο μ’ ελλείψεις στο ρόστερ. Γι’ αυτό και οι παίκτες που παίζουν τώρα και ανταποκρίνονται τόσο καλά κερδίζουν πολλές εμπειρίες που θα τις χρειαστούμε σαν ομάδα και στο μέλλον. Είναι δύσκολο να παίζεις κάθε δύο ημέρες με μικρό ροτέσιον, μεγάλη πίεση, κούραση κι ένταση σε αυτά τα παιχνίδια. Τους αξίζουν πολλά μπράβο, θέλουμε να επιστρέψουν γρήγορα οι τραυματίες για να έχουμε όλες τις επιλογές στην διάθεσή μας».

Για την έλευση του Σον Τζέιμς:

«Μετά από πολύ σκέψη και «διάβασμα», καταλήξαμε στον Σον Τζέιμς που είναι ένας παίκτης ποιοτικός που έχει παίξει στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρωλίγκα, που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Νομίζω πως και σαν χαρακτήρας και σαν παίκτης, ταιριάζει στην φιλοσοφία και την χημεία της ομάδας».

 Εδώ ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου:

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

No Euroleague team? No problem!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης απ’ όταν έχουν θεσπιστεί οι δύο πεντάδες των ...