Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ωραίο μπάσκετ ο Ολυμπιακός στο Ζαντάρ

Ωραίο μπάσκετ ο Ολυμπιακός στο Ζαντάρ

Νικηφόρο ξεκίνημα στο τουρνουά του Ζαντάρ για τον Ολυμπιακό

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 85-62 τη Ζαντάρ στην πρεμιέρα του τουρνουά που διοργανώνει η κροατική ομάδα.

Ο αγώνας:

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εκρηκτικά το παιχνίδι, παίρνοντας από την πρώτη στιγμή τον έλεγχο. Με πολλή σκληρή άμυνα «έσβησαν» το επιθετικό παιχνίδι των αντιπάλων τους, υποχρεώνοντας τους σε συνεχόμενα λάθη. Στην επίθεση, Αθηναίου και Στρόμπερι οργάνωναν εξαιρετικά το παιχνίδι, έδιναν έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες τους,  βοηθώντας την ομάδα τους να «χτίσει» διψήφια διαφορά στο σκορ (11-0).

Σημαντική η συμβολή του Έλληνα γκαρντ, κυρίως στον τομέα της οργάνωσης

Σ’ εκείνο το σημείο οι Κροάτες «αφυπνίστηκαν». Εκμεταλλευόμενοι τα διαδοχικά λάθη των Πειραιωτών στην επίθεση, βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχουν επτά αναπάντητους πόντους -οι περισσότεροι προήλθαν από βολές-, που έριξαν την διαφορά στους τέσσερις (11-7).

Στα τρία λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξέφυγαν, προσωρινά, με εννιά, όμως οι γηπεδούχοι χρησιμοποιώντας σωστά το μπόνους των βολών, βρήκαν τον τρόπο να φέρουν εκ νέου την διαφορά σε απόσταση βολής.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδας μ’ επανειλημμένες αποτελεσματικές άμυνες, κράτησαν χαμηλά σε παραγωγικότητα την Ζαντάρ. Στην επίθεση, έξι γρήγοροι πόντοι από τους Καββαδά, Τολιόπουλο και Τσαϊρέλη, ανέβασαν στο +9 την διαφορά. Οι  παίκτες του Άντε Ναζόρ προσπάθησαν ν’ ανακόψουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους και να επαναφέρουν σε μια ισορροπία το σκορ, όμως η επιμονή τους να σουτάρουν διαρκώς τρίποντα διευκόλυνε το έργο των «ερυθρολεύκων».

Τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, οι Πειραιώτες παίζοντας με υπομονή και συγκέντρωση στις δύο πλευρές τους παρκέ, κατάφεραν ν’ αυξήσουν ξανά την διαφορά στους εννιά πόντους. Οι παίκτες της Ζαντάρ έμοιαζαν να μην μπορούν ν’ ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού, όμως τα δύο τρίποντα του Μπάρατς τους έβαλαν ξανά μέσα στο παιχνίδι. Ο Κροάτης φόργουορντ εκμεταλλεύτηκε την χαλαρή περιφερειακή άμυνα των φιλοξενούμενων, βρήκε στόχο πίσω από τα 6.75, βοηθώντας την ομάδα του να πάει στ’ αποδυτήρια με μειονέκτημα πέντε πόντων (30-35).

Ικανοποιημένος από το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του, έμεινε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

Σοβαρός και αποτελεσματικός, “καθάρισε” το παιχνίδι

Στην επανάληψη, οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παρκέ και με διαδοχικά εύστοχα τρίποντα από Αθηναίου και Αγραβάνη, ανέβασαν την διαφορά στους 12 (42-30). Οι Κροάτες απήντησαν με το ίδιο νόμισα -τρίποντα από Κόσεϊ και Μπάσιτς-, όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους σε άμυνα κι επίθεση, ευστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό τους στο ματς.

Στην τελευταία περίοδο, παρ’ όλο που τα πάντα είχαν κριθεί, οι «ερυθρόλευκοι» δεν χαλάρωσαν. Έχοντας διαρκώς το πόδι στο γκάζι, προηγήθηκαν ακόμη και με 25 πόντους (51-76), φτάνοντας μ’ επιβλητικό τρόπο στη νίκη.

MVP:

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε πολλή καλή δουλειά στα λεπτά που αγωνίστηκε, προσφέροντας σημαντικές βοήθειες και στις δύο άκρες του παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 30-35, 50-63, 62-85.

ΖΑΝΤΑΡ (Ναζόρ): Πάσαλιτς 5 (1), Μπάρατς 11 (3), Μπόσνιακ, Ράμλιακ 14, Κόσεϊ 10 (1), Γιούριτσα 2, Μαρίνκοβιτς 2, Μπάσιτς 7 (1), Σίρκο 2, Σάνγκο 3 (1), Βράνιες 4, Κράλιεβιτς 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 8 (2/5τριπ, 5ριμπ, 1ασ, 1κλεψ), Αθηναίου 5 (1/2τριπ, 5ριμπ, 3ασ), Γιανγκ 10 (4ριμπ), Στρόμπερι 5 (1/3τριπ, 3ριμπ, 4ασ, 1κλεψ), Παπαπέτρου 11 (5/5διπ, 1ριμπ, 1ασ, 2κλεψ), Καββαδάς 9 (4ριμπ, 1κλεψ, 1κοψ), Καλλές, Λοτζέσκι 15 (2/3τριπ, 3ριμπ, 1κλεψ), Μάντζαρης 3 (1τριπ, 2ριμπ, 3ασ), Μουράτος 2 (2ριμπ), Τολιόπουλος 4 (3ριμπ, 1ασ, 1κλεψ), Τσαϊρέλης 13 (4/4διπ, 2ριμπ, 2κλεψ).

*Σπανούλης, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ και Χάκετ δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή.

Εκτός αποστολής, για να ξεκουραστούν, οι διεθνείς

 

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Πάντα τα ντέρμπι είναι ντέρμπι…

Απόψε το βράδυ, το ΣΕΦ θα φιλοξενήσει ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει ...

Βρείτε μας στο Twitter