Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό!

Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό!

Απίστευτη ανατροπή, για την κούπα στην Τουρκία ο Ολυμπιακός
Απίστευτο αλλά …Πειραιώτικο.

Με καρδιά, πάθος και μυαλό ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 σε 3-2 (18-25, 15-25, 25-20, 25-19, 15-10) επί της Μπούρσα, στον πρώτο τελικό του Challenge Cup και πλέον όλα είναι ανοικτά για την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής κορυφής. Στον δεύτερο τελικό το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο πρωταθλητής θα χρειαστεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ στην Πούρσα για να πάρει την κούπα.

Με ήττα 3-2 θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο χρυσό σετ, ενώ χάνει το Κύπελλο μόνο αν ηττηθεί με 3-0 ή 3-1. Οι “ερυθρόλευκες” μπήκαν με πολύ άγχος και βρέθηκαν πολύ γρήγορα πίσω στα σετ με 2-0. Σεβάστηκαν περισσότερο από ότι έπρεπε τις Τουρκάλες που έδειχναν έτοιμες για μια εύκολη επικράτηση στο πρώτο ημίχρονο των τελικών.

Όμως η άνοδος της Χριστοδούλου και η αποτελεσματικότητα των Χίπε, Λαζάρεβιτς και Μαλασάι σε συνδυασμό με το μπλοκ της Λαμπρούση έβαλαν φωτιά στην εξέδρα των 2500 φίλων των Πειραιωτών και η ομάδα του Κοβάτσεβιτς βρήκε τα πατήματα της και έφθασε στην ανατροπή. Σημείο κλειδί της αναμέτρησης ήταν η ανατροπή στο τέταρτο σετ. Η Μπούρσα προηγήθηκε με 19-17, η Μαλασάι πήγε στο σέρβις και έφυγε στο 25-19 με το κοντέρ στο “ερυθρόλευκο” σερί να γράφει 8-0. Η Χίπε με 20 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ και την ακολούθησαν η Μαλασάι με 15, η Λαζάρεβιτς με 14 και η Λαμπρούση με 10 (5 μπλοκ).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Γι’ αυτό γίναμε Ολυμπιακοί!

Το να αγαπάς μια ομάδα σου κοστίζει πολλά πράγματα. Σου παίρνει χρήματα και μάλιστα αρκετά ...