Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Υπόκλιση στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Υπόκλιση στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό!

oly1
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό στον Ολυμπιακό για να δείξει σε όλη την Ελλάδα ποια είναι η καλύτερη ομάδα! Ο Θρύλος ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και έφτασε σε δίκαιο προβάδισμα με σκορ 2-0, χάρη στα γκολ των Μπράουν Ιντέγε (27′) και Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (36′), με τον Γιάχο να “κλείνει τα μάτια” σε δύο περιπτώσεις πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, αλλά ήταν αργά. Ο Ρομπέρτο κράτησε το μηδέν και ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στο να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα. “Μαέστρος”, με δύο ασίστ, ο Φορτούνης. Ανίκητος ο Ρομπέρτο και απροσπέλαστοι οι Κασάμι, Μποτία, Σιόβας.

Με εμφατικό τρόπο κατέστησε σαφές σε όλη την ομάδα ποιος είναι το φαβορί (και) για το φετινό Πρωτάθλημα! Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League. Έφτασαν τις έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και παραμένουν στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας το απόλυτο των βαθμών.

Παρά την εχθρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας και την, επίσης, εχθρική διαιτησία του Γιάχου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Θρύλος έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες. Έχει χαρακτήρα, προσωπικότητα και κλάση για να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο. Η ομάδα μπήκε δυνατά και αποφασιστικά στην αναμέτρηση, θέλοντας να καταστήσει σαφές από την αρχή πως δεν πήγε στην Τούμπα για να μη χάσει. Ο στόχος όλων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ήταν ξεκάθαρος: οι τρεις βαθμοί της νίκης. Ο ΠΑΟΚ υποκλίθηκε στην ανωτερότητα των Πρωταθλητών Ελλάδας, που έφτασε σε μία δίκαιη επικράτηση.

Ο διαιτητής από τη Χίο αρνήθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό στο 5ο λεπτό, παράβαση που έγινε από τον Τζαβέλλα πάνω στον Φορτούνη, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ήταν πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών και απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Ο Θρύλος δεν μάσησε, όμως… Ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχε δύο υπέροχα γκολ με τους Μπράουν Ιντέγε (27′) και Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (36′). Ο Νιγηριανός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των νταμπλούχων Ελλάδας, κάνοντας τελείωμα Premier League μέσα στη Θεσσαλονίκη. Και τα δύο τέρματα προήλθαν από ασίστ του υπέροχου Κώστα Φορτούνη. Πριν από τη φάση του 2-0, ο Κόστα “ανέτρεψε” με τα χέρια εντός περιοχής τον Σεμπά, αλλά πάλι ο διαιτητής δεν είδε τίποτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα διαχειρίστηκαν απλά το υπέρ τους αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες, αλλά ο Ρομπέρτο όρθωσε το ανάστημά του και κράτησε το μηδέν. Ο φοβισμένος Γιάχος, εκτός από τις αποφάσεις του εις βάρος του Ολυμπιακού, έδειξε μεγάλη ανοχή στο σκληρό και αντιαθλητικό παιχνίδι των παικτών του Ιγκόρ Τούντορ. Οι κλωτσιές έπεφταν σύννεφο πάνω στο χορτάρι και είναι απορίας άξιον πώς οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν τον αγώνα με έντεκα ποδοσφαιριστές.

durmaz
Το έριξαν στο ξύλο οι παίκτες του ΠΑΟΚ υπό την ανοχή του Γιάχου

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει για τελευταία φορά στην Τούμπα, σε αγώνα Πρωταθλήματος, από τις 5 Φεβρουαρίου του 2012. Πάλι με 2-0. Να σημειωθεί πως πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέθεσαν στεφάνι για τους 6 αδικοχαμένους φίλους του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους, στις 4 Οκτωβρίου του 1999, σε αυτοκινητικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τόσο οι ερυθρόλευκοι όσο και οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων κατευθύνθηκαν προς τη Θύρα 4 και άφησαν στεφάνια και λουλούδια, τιμώντας τη μνήμη έξι ανθρώπων που έχασαν άδικα τη ζωή τους πριν από 16 χρόνια.

roberto
Ο Ολυμπιακός ξέρει να τιμάει τους νεκρούς και το έδειξε στην Τούμπα

Ο αγώνας

Ο Ιγκόρ Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 3-6-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Όλσεν. Την τριάδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά, αποτέλεσαν οι Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας. Οι Τζιόλης και Κάτσε ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Ο Κωνσταντινίδης ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη ολόκληρης της δεξιάς πλευράς και ο Ροντρίγκες όλης της αριστερής πτέρυγας. Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ υποστηρικτικό ρόλο πίσω του είχαν οι Μακ και Πέλκας.

Ο Μάρκο Σιλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και τρία νέα πρόσωπα (Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Ντουρμάζ) σε σχέση με το θρίαμβο στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την εστία. Ο Ελαμπντελαουί κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μαζουακού (αντί του Σαλίνο) το αριστερό. Οι Μποτία και Σιόβας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μιλιβόγιεβιτς (αντί του Καμπιάσο) και Κασάμι ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, ενώ μπροστά τους αγωνίστηκε ο Φορτούνης. Ο Σεμπά κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ντουρμάζ (αντί του Πάρντο) την αριστερή. Ο Ιντέγε, τέλος, αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ο Νιγηριανός ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πήρε θέση στην εντεκάδα, αν και οι περισσότεροι περίμεναν πως ο Φινμπόγκασον θα εξαργυρώσει το “χρυσό” γκολ στο “Emirates” με μία θέση στο αρχικό σχήμα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο. Κι ας έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ο Γιάχος για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μέσα στο παιχνίδι! Στο 5ο μόλις λεπτό, οι γηπεδούχοι έπρεπε να μείνουν με παίκτη λιγότερο, έχοντας και ένα πέναλτι εναντίον τους. Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, η οποία
ξεκίνησε από έξοχη ατομική ενέργεια του Φορτούνη κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Ντουρμάζ ξεχύθηκε από τα αριστερά. Ο Σουηδός κέρδισε την κόντρα από τον Βίκτορ και μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα αριστερά, κάνοντας στη συνέχεια το παράλληλο γύρισμα. Ο Φορτούνης είχε τρέξει σχεδόν όλο το γήπεδο και θα έκανε το 1-0, αν ο Τζαβέλλας δεν τον πέταγε στο έδαφος, στο δεύτερο δοκάρι. Ήταν ένα πέναλτι-μαρς και απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Ο Γιάχος, όμως, δεν υπέδειξε την εμφανέστατη παράβαση. Στο 7′, εκτός φάσης, ο Βίτορ επιχείρησε να κλωτσήσει τον Σάμπο, αλλά πάλι το διαιτητικό επιτελείο δεν είδε και δεν… άκουσε τίποτα.

oly
Αυτό το πέναλτι δεν… είδε ο Γιάχος

Στο 11′ είχαμε νέα επέλαση του Ντουρμάζ από τα αριστερά. Ο Σουηδός έκανε το γύρισμα προς την περιοχή, αλλά οι Ιντέγε και Σεμπά δεν κατάφεραν να σουτάρουν με αξιώσεις, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να απομακρύνει. Στο 18′ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά: ο Μακ ελίχθηκε από τα δεξιά της περιοχής και έκανε το γύρισμα προ του Μποτία, ο Ελαμπντελαουί δεν έδιωξε μακριά την μπάλα, και ο Ροντρίγκες σούταρε με το αριστερό από θέση μέσα δεξιά, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα με την εστία. Στο 27′ ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Κωνσταντινίδη να πέφτει τραυματίας στον αγωνιστικό χώρο (σ.σ.: αντικαταστάθηκε στο 28′ από τον Κίτσιου). Ο Φορτούνης με έξοχη κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Ιντέγε, ο οποίος έκανε την προσποίηση και έστειλε… αδιάβαστο τον Κόστα. Στη συνέχεια, με έξοχο δεξί πλασέ με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Όλσεν και “πάγωσε” την Τούμπα! Ήταν το 1-0 για τον Ολυμπιακό με το πρώτο γκολ του Νιγηριανού επιθετικού στη σεζόν!

ideye1
Εκπληκτικό “άδειασμα” του Ιντέγε στον Κόστα, εξίσου εντυπωσιακό και το πλασέ του Νιγηριανού στη φάση του πρώτου γκολ
oly2
Η Τούμπα υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού

Στο 34′ ο Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Πέλκας σούταρε στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μαζουακού έβαλε την κόντρα και η μπάλα απομακρύνθηκε. Στο 35′ ο Κόστα “αγκάλιασε” μέσα στην περιοχή τον Σεμπά, αλλά πάλι δεν… συγκινήθηκε ο Γιάχος, ο οποίος αρνήθηκε και δεύτερο πέναλτι στον Ολυμπιακό. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, σημειώθηκε το 2-0! Στο 36′ ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μιλιβόγιεβιτς με εκπληκτικό άλμα και καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν! Μέσα σε εννέα λεπτά, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ με ισάριθμες ασίστ του Κώστα Φορτούνη!

mili
Ο Μιλιβόγιεβιτς με καρφωτή κεφαλιά “έγραψε” το 2-0

Στο 39′ ο Μακ έκανε… υποδοχή βόλεϊ μέσα στην περιοχή, κοντρολάροντας την μπάλα με τα δύο χέρια. Στη συνέχεια, σούταρε με το δεξί και ο Ρομπέρτο απομάκρυνε ενστικτωδώς την μπάλα. Ούτε αυτήν την παράβαση είδε ο Γιάχος. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ευκαιρία του Αθανασιάδη στο 45′. Ο Πέλκας τροφοδότησε τον συμπαίκτη του, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανάμεσα σε Ρομπέρτο και Σιόβα πρόλαβε την έξοδο του Ρομπέρτο και “τσίμπησε” την μπάλα, η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μπερμπάτοβ πήρε τη θέση του Πέλκα και οι γηπεδούχοι άλλαξαν το σύστημά τους σε 3-5-2. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και είχε την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του αποφάσισαν να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα και να μη ρισκάρουν. Βέβαια, θα μπορούσαν να έχουν κάποιες καλύτερες επιλογές οι ερυθρόλευκοι προκειμένου να απειλήσουν περισσότερο μέσω κάποιων αντιπιθέσεων. Στο 54′ ο Ροντρίγκες ελίχθηκε από τα αριστερά, ο Μπερμπάτοβ επιχείρησε την προβολή και ο Ρομπέρτο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Στο 60′ ο Ρομπέρτο δεν έδιωξε καλά την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Μακ από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης έκανε το δυνατό δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πήγαινε μέσα, αλλά πάνω στην γραμμή ο Κασάμι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 64′ ο Καμπιάσο πήρε τη θέση του Φορτούνη, με τον Ολυμπιακό να αλλάζει τη διάταξή του σε 4-3-3. Στο 68′ ο Φινμπόγκασον αντικατέστησε τον Ιντέγε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά έχασε την τελευταία του ευκαιρία στο ματς, στο 73ο λεπτό. Ο Ρομπέρτο απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τζιόλη σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά και στη συνέχεια ο Βίτορ με πλασέ νικήθηκε, επίσης, από τον Ισπανό γκολκίπερ, που μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία. Εκπληκτική διπλή απόκρουση από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, με τον Βίτορ, βέβαια, στην επαναφορά της μπάλας να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ (χωρίς να υποδεικνύεται). Στο 74′ ο Τούντορ έβαλε και τρίτο επιθετικό, τον Ζάιρο, ενώ στο 85′ ο Σίλβα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Σαλίνο να αντικαθιστά τον Ελαμπντελαουί, ο οποίος τραυματίστηκε. Η καλύτερη στιγμή των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 76′, αλλά το αριστερό σουτ του Ντουρμάζ μέσα από την περιοχή ήταν άστοχο. Το 2-0 υπέρ του Θρύλου δεν άλλαξε μέχρι το τέλος!

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Τούμπας
Χωρητικότητα: 28.703 θέσεις
Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική:
Γκολ: 27′ Ιντέγε, 36′ Μιλιβόγιεβιτς (Ολυμπιακός)
Εισιτήρια: 25.674

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε, Ροντρίγκες, Κωνσταντινίδης (28′ Κίτσιου / 74′ Ζάιρο), Μακ, Πέλκας (46′ Μπερμπάτοβ), Αθανασιάδης.
Αναπληρωματικοί: Γλύκος, Γκολάσα, Ζάιρο, Μπερμπάτοβ, Μαλεζάς, Σάμπο, Κίτσιου.
*Εκτός 18άδας έμεινε ο Μυστακίδης.
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Ελαμπντελαουί (85′ Σαλίνο), Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (64′ Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (68′ Φινμπόγκασον).
Αναπληρωματικοί: Καπίνο, Φινμπόγκασον, Ντομίνγκες, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Ερνάνι, Καμπιάσο.
*Εκτός 18άδας έμεινε ο Πουλίδο.
Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)
Βοηθοί διαιτητές: Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών), Δημήτριος Τάτσης (ΕΠΣ Ηπείρου)
Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Παρατηρητής διαιτησίας: Βασίλειος Τεροβίτσας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες κάρτες: 40′ Τζαβέλλας, 48′ Κόστα (ΠΑΟΚ) – 16′ Ντουρμάζ, 41′ Κασάμι, 72′ Σεμπά, 79′ Μποτία (Ολυμπιακός)
Κόκκινες κάρτες:

*Τα στατιστικά της αναμέτρησης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League. Πατώντας ΕΔΩ δείτε τα γκολ του αγώνα στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

https://youtu.be/M8YWy4oa0JM

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...