Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / “Το ‘χει” ο Ολυμπιακός με τους πρωταθλητές!

“Το ‘χει” ο Ολυμπιακός με τους πρωταθλητές!

champions

Τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει αναγκάσει όλους τους πρωταθλητές των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων να υποκλιθούν στο μεγαλείο του!

Γι’ αυτό τον λένε Θρύλο. Γι’ αυτό είναι ο άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γι’ αυτό κάνει πάντα χαρούμενους και υπερήφανους τους φιλάθλους του. Γιατί πραγματοποιεί μεγάλες εμφανίσεις και πετυχαίνει τεράστιες νίκες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους!

Τα τελευταία χρόνια, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Ολυμπιακός μας έχει κάνει πολλά βήματα προς τα εμπρός και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα club της γηραιάς ηπείρου. Φυσικά, αυτό που έχει κάνει τον Θρύλο τόσο μεγάλο, δεν είναι άλλο από τις πολύ σημαντικές επιτυχίες που πετυχαίνει κάθε χρόνο. Αν δει κάποιος τα στατιστικά των τελευταίων ετών θα διαπιστώσει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη και συνάμα αξιοζήλευτη παράδοση!

Πιο αναλυτικά, ο Θρύλος από το 2009 και μετά έχει κερδίσει όλες τις πρωταθλήτριες ομάδες των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων! Όλες έχουν ηττηθεί και όλες έχουν υποκλιθεί στο μεγαλείο του και το ταλέντο του! Η παράδοση αυτή όπως καταλαβαίνει ο καθένας, είναι κάτι το οποίο δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί και αυτό δείχνει τη δυναμική και την αίγλη που έχει αποκτήσει η ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια!

Η αρχή έγινε το 2009. Πρώτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την τότε πρωταθλήτρια Ολλανδίας Άλκμααρ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μια κεφαλιά του Τοροσίδη στο 79′ ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στην ομάδα μας με 1-0 και να κάνει τους Ολλανδούς να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από τον Πειραιά.

Την ίδια χρονιά ο Θρύλος υπέταξε και την πρωταθλήτρια Βελγίου Σταντάρ Λιέγης στο «Ναό». Αρχικά, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Ντε Καμάργκο, ωστόσο ο Μήτρογλου με απίθανη κεφαλιά είχε ισοφαρίσει λίγο πριν τελειώσει το πρώτο μέρος. Την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα μας είχε δώσει ο Στολτίδης στις καθυστερήσεις του αγώνα, βάζοντας “φωτιά” στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου.

Επόμενο θύμα η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η τότε πρωταθλήτρια Γερμανίας έμαθε από πρώτο χέρι τι θα πει… Πειραιάς! Στις 19 Οκτωβρίου του 2011, ο Θρύλος μετά από μια μεγαλειώδη εμφάνιση επικράτησε με 3-1 των Βεστφαλών με σκόρερ τους Χολέμπας, Τζιμπούρ και Μοντέστο, ενώ για τους Γερμανούς είχε ισοφαρίσει ο Λεβαντόφσκι. Ωστόσο αυτό δεν μπόρεσε να σταματήσει τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίσουν μια τεράστια νίκη!

Ούτε η Γαλλία θα μπορούσε να τη γλιτώσει από τον Θρύλο! Την σεζόν 2012-13, η ομάδα μας υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια του Σαμπιονά, Μονπελιέ. Η αποστολή ήταν οι τρεις βαθμοί. Κάτι το οποίο έγινε και πράξη. Από νωρίς ο Μασάντο είχε δώσει το προβάδισμα στους Πειραιώτες, ενώ στο δεύτερο μέρος οι Γκρέκο και Μήτρογλου έδωσαν την «χαριστική βολή» στους Γάλλους, που είχαν ισοφαρίσει με τον Μπελχαντά από το σημείο του πέναλτι, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γλυτώσει την ήττα.

Στην μνήμη των φιλάθλων έμεινε και η επόμενη χρονιά. Την σεζόν 2013-14 ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας του. Στην φάση των «16» του UEFA Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-0 την μεγάλη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ (τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με σκόρερ τους Ντομίνγκεζ και Κάμπελ. Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει (δις) της Άντερλεχτ, στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Η ομάδα του Βελγίου είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στην χώρας της, την προηγούμενη χρονιά.

Πέρσι, οι Πειραιώτες συνέχισαν αυτή την παράδοση. Πρώτη αγωνιστική και η πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης γνωρίζει την ήττα στο «Ναό» από την ομάδα μας με 3-2, σε μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Λίγες εβδομάδες αργότερα, η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Γιουβέντους, όντας πρωταθλήτρια στην χώρα της, ηττήθηκε από τον Θρύλο μας με 1-0. Σκόρερ τότε ο Παϊτίμ Κασάμι.

Τα ρεκόρ και οι μεγάλες εμφανίσεις δεν σταματάνε εδώ. Πολλές ακόμα μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν νοιώσει την… καυτή “λάβα” του Καραϊσκάκη. Ωστόσο το πιο σημαντικό από όλα είναι ο Θρύλος να μην σταματάει να χαρίζει πολλές χαρές στον κόσμο της ομάδας, μέσα από τις επιτυχίες του. Τις επιτυχίες που – πλέον – είναι πάρα πολλές τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο…

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας: «Μίλησαν οι παίκτες στο παρκέ»

Η εξαιρετική του Ολυμπιακού δεν «επέτρεψε» τον Γιώργο Μπαρτζώνα έχει πολλά να σχολιάσει για τη ...