Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Τα ρεκόρ, οι αποδοκιμασίες και στο βάθος… Άντερλεχτ

Τα ρεκόρ, οι αποδοκιμασίες και στο βάθος… Άντερλεχτ

1364993

Μία ακόμη αγωνιστική ολοκληρώθηκε. Η προτελευταία στροφή για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρήκε την ομάδα μας αήττητη μετά από 13 παιχνίδια, μιας που ακόμη εκκρεμεί το τι μέλλει γενέσθαι με το ματς της Λεωφόρου. Τα ρεκόρ καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο, παρ’ όλα αυτά η βδομάδα ήταν δύσκολη για όλους στον Ολυμπιακό, τόσο για τους φιλάθλους όσο και για εκείνους οι οποίοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα.

Η βαριά εντός έδρας ήττα από την Άρσεναλ, μας έστειλε εκτός του Champions League, αλλά υπάρχει συνέχεια στο ευρωπαϊκό όνειρο. Αντίθετα με τους αντιπάλους που «πανηγυρίζουν» έναν ακόμη αποκλεισμό, μετά το διπλό στην Ντόρτμουντ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στους 32 του Europa League. Μετά την κλήρωση της Δευτέρας μάλιστα, γνωστοποιήθηκε ο αντίπαλός μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη βελγική Άντερλεχτ. Ιδανική η κλήρωση θα έλεγε κανείς, συνυπολογίζοντας τους αντιπάλους που θα μπορούσαμε να είχαμε κληρωθεί. Όπως έχω πει όμως και παλιότερα, όλα φαίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι τη μέρα της κλήρωσης. Όσο καλή είναι η κλήρωση για τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο καλή είναι και για τους Βέλγους, εκτός αν νομίζουμε ότι θέλανε να κληρωθούν με τις αγγλικές ή τις ισπανικές ομάδες για παράδειγμα.

Γνώμη μου είναι πάντως να περιμένουμε, μιας και το διάστημα που ακολουθεί αγγίζει σχεδόν τους δύο μήνες και όλα θα κριθούν τότε. Μέχρι τότε καλό θα ήταν να κοιτάμε τα ματς που έρχονται όμως με την σκέψη μας να βρίσκεται διαρκώς στο ευρωπαϊκό όνειρο. Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός δίκαια αποκλείστηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι αυτό συμβαίνει για έναν βασικό λόγο, κατά την ταπεινή μου άποψη. Ο λόγος λοιπόν νιώθω ότι είναι πως στην ομάδα χάθηκε η ουσία. Χάσαμε το δάσος για να βρούμε το δέντρο. Όπου δάσος βάλτε το Champions League κι όπου δέντρο τα ρεκόρ που κυνηγάει η ομάδα από την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκίνησε ο φετινός μαραθώνιος της Super League.

Το έχουμε ξαναπεί ότι αυτή η ομάδα είναι πλήρης σχεδόν σε κάθε γραμμή, με απίστευτο βάθος πάγκου. Το έχουμε ξαναπεί ότι οι αντίπαλοι είναι τουλάχιστον 3 με 4 ταχύτητες πιο κάτω. Έχουμε πει ότι το ποδόσφαιρο που παίζει είναι πολύ όμορφο και σύγχρονο. Αυτό όμως συνέβη κυρίως μέχρι το παιχνίδι με τη Διναμό Ζάγκρεμπ, μέσα στην Κροατία όπου και σχεδόν κλείδωσε η τρίτη θέση. Από εκεί και πέρα επικρατεί το θέατρο του παραλόγου, το οποίο και ολοκληρώθηκε με τις αποδοκιμασίες με τον Παναιτωλικό. Κυνηγώντας ρεκόρ, γκολ και φαντάσματα, δημιουργήθηκε μία πίεση από το πουθενά στον προπονητή και τους παίχτες κι έτσι χάθηκε η ουσία. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω κανέναν μας για την μη χρησιμοποίηση των αναπληρωματικών παιχτών τη φετινή σεζόν. Αν δηλαδή ο Κολοβός για παράδειγμα δεν παίξει φέτος που έχεις πάρει το Πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο, πότε θα παίξει; Ποια σεζόν ο προπονητής θα κάνει αλλαγές στο ρόστερ, μπας και βγει και κανένας άλλος παίχτης; Η απάντηση; Ποτέ. Πάντα θα δημιουργείται μία κατάσταση που θα πιέζει τους ιθύνοντες στην ομάδα. Είμαστε απαιτητικός λαός κι αυτό δεν αλλάζει, αλλά το να αποδοκιμάζεις τους παίχτες που αποθέωνες μέχρι πριν από δέκα μέρες, είναι απαράδεκτο.

Εν κατακλείδι, φέτος είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πετύχει ότι δεν πέτυχε ποτέ στην Ευρώπη όχι μόνο διότι διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ που με μία-δύο προσθήκες μπορεί να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό, καθώς επίσης διότι είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία η ομάδα να πηγαίνει φρέσκια στα παιχνίδια της Ευρώπης κάνοντας ένα καλό κι έξυπνο rotation που θα αποτελεί πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μας που θα έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολους αντιπάλους στα δικά τους πρωταθλήματα. Γι’ αυτό λοιπόν ας μην κυνηγάμε τόσο τα ρεκόρ-φαντάσματα, αλλά με συγκέντρωση κι έξυπνη διαχείριση του ρόστερ, να πετύχουμε κάτι καλό στο Europa League με πρώτο σταθμό το Βέλγιο και την Άντερλεχτ.

Περικλής Κωνσταντινίδης

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Αν μπορεί ένας είναι αυτός!

Τα playoffs ανέκαθεν είχαν μια άγρια ομορφιά. Η συνεχόμενες αναμετρήσεις με τον ίδιο αντίπαλο είναι ...