Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Τακτική και πάλι τακτική από τον Σίλβα

Τακτική και πάλι τακτική από τον Σίλβα

oly

Τα “μηνύματα” του Μάρκο Σίλβα στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής (17/7), μοναδική της ημέρας. Οι δοκιμές του Πορτογάλου προπονητή σε ένα ακόμα πρόγραμμα με πολλή τακτική και μπάλα.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Το πρωί της Παρασκευής (17/7, 11:00) η ομάδα του Ολυμπιακού επανήλθε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη και προπονήθηκε συνολικά επί μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά. Ο Μάρκο Σίλβα έδωσε έμφαση και πάλι στην τακτική, ενώ το πρόγραμμα είχε πολλή μπάλα για μία ακόμα φορά. Οι Χόρχε Μπενίτες και Νικολάς Μαρτίνες συμμετείχαν στο ζέσταμα της ομάδας και τις πρώτες ασκήσεις με μπάλα, αλλά μετά το πρώτο μισάωρο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Ο Γιάννης Μανιάτης συμμετέχει κανονικά σε αρκετές ασκήσεις του προγράμματος, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Στη συνέχεια και για είκοσι λεπτά, ο Μάρκο Σίλβα και οι συνεργάτες του έριξαν το βάρος στην κυκλοφορία μπάλας και την πίεση ψηλά. Χώρισαν τους παίκτες σε δύο γκρουπ των δέκα παικτών έκαστος, παίζοντας ένα “διπλό” στο μισό γήπεδο, χωρίς τερματοφύλακες. Ωστόσο, ήταν δύο πολύ μικρές εστίες και οι παίκτες καλούνταν να βρουν στόχο σε ένα πολύ μικρό τέρμα. Σε αυτήν την άσκηση έμειναν εκτός και δεν συμμετείχαν καθόλου οι Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Καραμάνος, Κολοβός. Ίσως να λέει κάτι αυτό ενόψει της συνέχειας… Μπήκαν τρία γκολ από τους πορτοκαλί, αλλά το πνεύμα της άσκησης ήταν η κατοχή και η κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα που την έχει στα πόδια της και το ασφυκτικό πρέσινγκ από την ομάδα που δεν την είχε στην κατοχή της. Μετά τον τραυματισμό του Μποτία, ο Γιαταμπαρέ χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο στόπερ σε αυτήν την άσκηση.

Πορτοκαλί: Ελαμπντελαουί, Γιαταμπαρέ, Βούρος, Λάτσι, Ζντιέλαρ, Κασάμι, Χάρα, Φορτούνης, Φουστέρ, Πουλίδο.

Μπλε: Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Ολαϊτάν.

Τακτική και δοκιμές

Μόλις συμπληρώθηκε μία ώρα προπόνησης, ο Μάρκο Σίλβα χώρισε τους παίκτες σε δύο γκρουπ, με τις ομάδες που σχηματίστηκαν να παίζουν στα 3/4 του γηπέδου στο Ζέεφελντ και να έχουν από 13 παίκτες. Ο Πορτογάλος τεχνικός, όμως, μείωσε το πλάτος του γηπέδου και υπήρχε περιορισμός στα δύο άκρα. Επίσης, δεν ήταν κανονικό “διπλό”. Ήταν μία άσκηση επίθεσης εναντίον άμυνας. Πολλά μπράβο άκουσε από τον προπονητή ο Ντοσεβί, ο οποίος ήταν πολύ καλός στο δεξί “φτερό” και “άνοιγε” το παιχνίδι της ομάδας του από τα πλάγια όπως ακριβώς ήθελε ο Σίλβα. Μπήκαν αρκετά γκολ σε αυτήν την άσκηση από τους Ντουρμάζ, Κασάμι, Γιαννιώτα και Φορτούνη (ασύλληπτο δεξί σουτ από μακρινή απόσταση, προκάλεσε τα επιφωνήματα όσων βρίσκονταν στην προπόνηση). Στη συνέχεια, Ελαμπντελαουί και Σαλίνο άλλαξαν ομάδα.

Πορτοκαλί: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Γιαταμπαρέ, Βούρος, Λάτσι, Ζντιέλαρ, Κασάμι, Χάρα, Φορτούνης, Φουστέρ, Πουλίδο, Κολοβός, Καραμάνος.

Μπλε: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Τζανδάρης, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί, Γιαννιώτας, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν.

Τέλος, ο Μάρκο Σίλβα έδωσε εντολή για δίτερμα στα 3/4 του γηπέδου. Κάπου εκεί, ο Καπίνο κάνει την εμφάνισή του και συμμετέχει στο “διπλό”. Πάντα σε διάταξη 4-2-3-1, με τους Τζανδάρη και Γιαταμπαρέ να παίζουν στόπερ, καθώς ο Σιόβας δεν αγωνίστηκε (έκανε στρέτσινγκ). Δέκα λεπτά κράτησε αυτό το δίτερμα και στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε εντολή για τέλος της προπόνησης και δεκάλεπτη αποκατάσταση.

Πορτοκαλί (4-2-3-1): Ρομπέρτο-Σαλίνο, Γιαταμπαρέ, Βούρος, Μαζουακού-Ζντιέλαρ, Κασάμι-Χάρα, Φουστέρ, Φορτούνης-Πουλίδο.

Μπλε (4-2-3-1): Καπίνο-Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Τζανδάρης, Λάτσι-Μιλιβόγιεβιτς, Μπουχαλάκης-Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Ντομίνγκες-Ολαϊτάν.

*Τετ α τετ με τον Κώστα Φορτούνη είχε ο Γρηγόρης Γεωργάτος μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο εδώ στο Ζέεφελντ με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας και τους παίκτες.

*Το απόγευμα, τελικά, δεν θα γίνει προπόνηση όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, καθώς ο Μάρκο Σίλβα έκανε θεωρία με την προβολή βίντεο σε αίθουσα του ξενοδοχείου.

Οι ερυθρόλευκοι μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής (17/7) στο Ζέεφελντ:

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Ισοπαλία στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους

O Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Σαμπάχ, στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας των Πειραιωτών επί ...